Murjotaanko Sote väkisin läpi?

 

Voiko todeksi uskoa vimmaa jolla Sipilän hallitus ajaa Sotea läpi? Uskomatona kuinka kolme puoluetta runnoo läpi uudistusta keinoja kaihtamatta, jonka pitäisi taata suomalaisille vuosikymmeniksi laadukkaat, tasa-arvoiset ja kaikenkattavat sosiaali – ja terveyspalvelut.

 

Keskusta, kokoomus ja siniset pitävät poliittista peliään meille kuuluvista palveluista, pilkaten demokratiaa, näyttäen kuinka muiden yli kävellään piittaamatta lopputuloksesta. Kun hallitusohjelmaan on kirjattu Sote, sitä sitten on ajettu jukuripäisesti kohti maalia.

 

Koko hallituskauden on jyrätty alta pois ”risut” ja ”männynkävyt” eli asiantuntijat, valiokunnat, kansalaiset jne. tavalla jolle ei poliittisessa härskiydessä löydy vertaa. Varoituksista huolimatta nämä kolme puoluetta ovat päättäneet meidän kaikkien puolesta, kuinka meitä hoidetaan, palveluja tuotetaan.

 

On tavatonta miten Sipilän hallitus pitää suomalaisia koekenttänä sosiaali – ja terveyspalveluiden osalta. Sanovat suoraan, että pääasia saada Sote läpi, sen jälkeen ”viilaillaan” ja muutellaan jos tarvetta on – käsittämätöntä! Mutta tätähän Sipilän hallitus on muutenkin tehnyt. Työttömiä on pidetty koekaniineina kun sorvattiin aktiivimalli, jonka tiedettiin olevan susi jo syntyessään.

 

Eikö nyt kerta kaikkiaan löydy pysäyttäjää hallituksen koheltamiselle? Kun tiedetään kuinka kiireellä syntyy vain ”kusipäisiä lapsia”, niin yhä edelleen hallituspuolueet yrittävät keinotella, jos minkälaisilla kepulikonsteilla Sotensa suomalaisten riesaksi ja pääomien riemuksi.

 

Vaalit ovat tulossa ja täytyy ihmetellä jos vielä löytyy äänestäjiä noille kolmelle puolueelle jotka avoimesti halveksuvat Suomen kansaa? Sillä yhä uudestaan ja uudestaan saa pöyristyä siitä halpamaisuudesta jolla kaivetaan keinovalikoimasta uusi temppu, jolla epätoivoisesti yritetään alistaa meidät tahtonsa alle.

 

Kaiken tämän, kuten tämänpäiväisen sosiaali – ja terveysvaliokunnan äänestyksen, tekevät he sen silmää räpäyttämättä, yhtään häpeämättä, eduskunnan arvovallasta piiruakaan välittämättä. Jääköön Sipilän hallitus historiaan esimerkkinä hallituksena jollaista koskaan enää emme halua nähdä

16 vastausta artikkeliin “Murjotaanko Sote väkisin läpi?”

  1. Nykyistä hallitusta kannattaa gallupien mukaan vain alle kolmasosa äänestysikäisistä ja heistäkin vain enintään 70 prosenttia vaivautuu uurnille.
    Näin kapealla mandaatilla ei pitäisi päättää kansanterveyden kannalta elintärkeistä palveluista.
    Opposition on nyt terästäydyttävä ja otettava käyttöön kaikki mahdolliset keinot.

    1. Näin ikävästi on. Kyllä sitten räksytetään, vaikka ei käydä äänestämässä.

  2. Kun kyse on kepuleiilal maakuntahimmeplin tuomasta lisävallasta, ei mitään keinoa jätetä käyttämättä.
    Kokkareilla taas se ”valinnanvapaus” on kaiken kepuloinnin peruste.
    Sinisiä en ymmärrä, ellei heille ole luvattu mukavia eläkevirkoja vastineeksi typeryyden puolustamisesta.

    1. Jokin koplaus tässä on taas menossa, meininki on kuin Venäjällä jossa oligarkit ja yksi puolue ajaa ja runnoo kaiken läpi muista välittämättä.

  3. Kepulit pitää pilkkanaan koko eduskuntaa ja samalla koko kansan valtaa. Onko demarit ja koko muu oppositio niin hampaaton, että he eivät pysty tai halua puuttua tilanteeseen. Ennen toimi pitkitetyt puheenvuorot, kun pöntöstä luettiin jopa paksuja kirjoja ajan voittamiseksi. Nyt alkaa olla aika lähellä se, että kansa lähtee kaduille ja silloin ei väkivallaltakaan voi välttyä.

  4. Kyseesä on grande finale, joka kansanomaisesti suomennettuna tarkoitaa suurta kusetusta ja se vaikuttaa uppoavan erityisesti niihin, jotka eivät vaivaudu perehtymään asiaan, mutta ovat kuitenkin kaikkein kovimpia asiantuntijoita kansalaisfoorumeilla.

    Edes se, että johtava virkamies ei tiedä mistä puhuu ja myöhemmin kumoaa itse sen mistä on puhunut pitäisi herättää, tai se, että hallituspuolueista kukaan ei osaa vastata ensimäisenkään kysymykseen siitä miten hallituspuolueiden asetttamat tavoitteet voidaan esityksellä saavuttaa,mutta ei.

  5. Keskusta ja kokoomus omilla hillotolpillaan kevätauringon sulattaessa valunutta hilloa juokseviin vesipuroihin,jota nyt pakko airoilla soudetaan ”turvasatamaan” ; jottei arvovallat saisi potkuja takalistoon_ kun tämäkään ei mennyt suunnitellusti.

    Finaalissa ts.maalissa lienee hapotuksen makua ¤ 4 vden periodissa !

  6. ” ..sote-järjestelmässä kyse on ei-taloudellisesta toiminnasta”
    – suomennettuna: sote –järjestelmään ei sisälly taloudellista toimintaa.

    Hmm.. miljardit eurot pyörivät hommassa – eikä ole taloudellista toimintaa.
    Minkähän vuoksi yksityisten terveystalojen lobbarit pyörivät hallituksen kimpussa?

    *
    https://www.aamulehti.fi/a/201482361?c=1522737894164

    Hallitus taipui kovan julkisen asiantuntijakritiikin jälkeen siihen, että soten valinnanvapauslainsäädännölle hankintaan EU-hyväksyntä.
    Peruspalveluministeri Annika Saarikko [kes.] sanoi keskiviikkona, että oikeusvarmuusilmoituksen tekeminen ei tarkoita sitä, että hallitus olisi muuttanut käsityksensä, että Suomen sote-järjestelmässä kyse on ei-taloudellisesta toiminnasta.
    *
    https://www.aamulehti.fi/a/201482361?c=1522737894164

    Hallituksen mielestä sote-lait ehtivät valmiiksi, jos valiokunnat lisäävät istuntopäiviä ja vaalikautta pidennetään. Ministerit vetoavat eduskuntapuolueisiin.
    *
    Kun on neljä vuotta kupattu, hallitus haluaisi viedä sote’n päätökseen hosumalla. – hosumalla ei tule kuin kus****siä lapsia.

  7. Katkeraa ovat kaunaisten puheet, kun maali häämöttää jo yli 20-vuotisen sähläyksen jälkeen, jonka tuloksena ovat nämä esperit ja attendot ovat päässeet ryöstöretkille. Täyttyy muistuttaa, että ne eivät ole tämän hallituksen aikaansaannoksia.

    1. Nii, kevät on muutoksen aikaa. Luonto herää kukkimaan. Toivottavasti myös ihmiset herää huomaamaan kevään ??

    2. Maali häämöttää eli kepulien vallan kasvattamiseen tarkoitettu maakuntahimmeli tarpeettomine suojatyöpaikkoineen ja lisäkustannuksineen kansan kukkarolla.

  8. No ei ole hallituksen aikaansaannoksia mutta erikois suojelussa tuntuvat olevan ja kyllä sitä voi pitää ryöstöretkenä veronmaksajan kukkariolle .
    Ja oikeasti mitään valinnan vapautta soteen ei kyllä liity jos katkeruutta on jollain se löytyy kepun riveistä terv tepivaari

  9. En usko että murjotaan tai muullakaan tavalla tämän hallituksen aikana valmistuu vaan veikkaan että sitä väännetään ja hierotaan taas seuraavat neljä vuotta ainakin.

  10. Aika normaaliahan se on että vaalikauden lopussa hallitusta vihataan sekä ulkoa että hallituksen omasta toimesta. Emme elä uutta aikaa, ainoastaan vanhan kertausta.

  11. Onhan se niin. että oppositiossa olevien puolueiden suosio kasvaa ja hallituksessa olevien puolueiden laskee.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_valtioneuvosto

    Suomen hallituksen pääpuolueet vuodesta 1987 eteenpäin

    Holkeri /Kok, Sdp [1987–1991]
    Aho/Kes, Kok [1991–1995 ]
    Lipponen 1/Sdp,Kok [1995–1999]
    Lipponen 2/Sdp,Kok [1999–2003]
    Jäätteenmäki, Vanhanen 1/Kes,Sdp [2003–2003. 2003–2007]
    Vanhanen 2, Kiviniemi/Kes,Kok [2007–2010, 2010–2011]
    Katainen,Stubb/Kok,Sdp [2011–2014, 2014–2015]
    Sipilä/Kes,Kok [2015 alkaen ]

    ***
    Kokoomuksen kansansuosio on kärsinyt hallituksessa olosta vähemmän kuin Keskustan ja Sdp’en.

  12. Ainakin Keskustan piirissä olisi pitänyt miettiä syntyjä syviä – siihen oli aikaa yli kaksi vuotta.
    *
    https://www.aamulehti.fi/kotimaa/hs-sipilan-kansansuosio-on-romahtanut-syksyn-aikana-24167390
    27.12.2016

    HS: Sipilän kansansuosio on romahtanut syksyn aikana

    Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) suosio on romahtanut syksyn aikana.Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämän kyselyn perusteella lähes puolet suomalaisista on sitä mieltä, että Sipilä on onnistunut pääministerinä melko tai erittäin huonosti.
    Vielä kesällä Sipilä (kesk) oli selvästi suositumpi kuin hänen hallituksensa, mutta ero on kaventunut.

    Lehden mukaan kansan näkemys hallituksenkin onnistumisesta on puolessa vuodessa laskenut, mutta Sipilän ”pisteet” vielä enemmän.
    Enää 27 prosenttia kansasta on sitä mieltä, että Sipilä on onnistunut tehtävässään melko hyvin. Viime kesänä luku oli 39 prosenttia ja vuosi sitten kesällä hallituksen aloittaessa 58.

    Koko hallitus on onnistunut vähintään melko hyvin 23 prosentin mielestä.
    Galluptutkimus tehtiin Yle-kohun aikoihin.
    *
    https://vastaukset.fi/q/Mit%C3%A4+tarkoittaa+syntyj%C3%A4+syvi%C3%A4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *