Sain lisäveroa

 

 

Rikkaiden saarnamies, henkeen ja vereen heidän puolestapuhuja Matti Apunen ei tahdo 20 000 suomalaista kroisosta verotettavan lisää. Yhteiskunta kun ei kuulemma kostu noin pienen määrän lisäverottamisesta.

 

Apunen jätti tietysti huomioimatta laadun nostamalla esiin määrän. Kun tiedämme kuinka kourallinen maailman rikkaimpia omistaa enemmän kuin miljardit muut maapallon asukkaista, niin ei liene kaukaa haettu vertaus omaan maahamme rikkauksien jakautumisesta harvojen käsiin. Kai jostain kertoo jokakeväiset yli kymmenien miljardien osinkojen jaot.

 

Facebookissa levitetään linkkiä jossa kerrotaan Koneen omistajan Antti Herlinin maksaneen, oliko vuonna 2016, 160 miljoonasta eurosta huikean 4,7 prosentin veron, voi ressukkaa. Ilmanko Matti Apunen on hyvin huolissaan rikkaiden kohtuuttomasta verotuksesta. Apunen ymmärtää surullisia rikkaita veronmaksajia.

 

Minä sain eilen uudistuneen veroilmoituksen. Pienituloisena n. 1000 euron eläkkeellä elävänä joudun, tai siis iloisena veronmaksajana saan maksaa mätkyjä centtiä vaille 93 euroa. Kyllä nyt saadaan valtion talous tasapainoon kun me pienituloiset riennetään pelastamaan yhteiskunta, rikkaat ja hyvätuloiset. Mikä se sellainen kapitalistinen maa olisi jossa ei asuisi raharuhtinaita?

 

Nyt virkaatekevä puolustusministeri Jussi Niinistö, äkkiä salkku kouraan, ja ei kun miljardien hävittäjäkauppoja hieromaan.  Köyhiltä pienituloisilta veronmaksajilta kun sataa euroja valtion säkkiin siihen tahtiin, että ranteita pakottaa.

 

Myös miljardien yritystukia voidaan surutta jakaa suurpääomille, sillä veromaksajia riittää, vaikka nuo 20 000 rikasta jätetään laskuista pois, kun minäkin poika osaltani tasoitan valtiontaloutta. Minun 93 eurossa on taas uuden miljoonan alku jollekin miljonäärille.

 

Toisaalta meidän köyhien tasapaino kyllä keikahtaa taas yhä syvemmälle kurimuksen syövereihin, mutta mitä yli miljoonasta köyhästä taapertajasta kun rikkaat voivat hyvin ja yhä jatkavat rikastumisiaan, vai mitä Matti Apunen.

 

 

 

15 vastausta artikkeliin “Sain lisäveroa”

  1. En minä rikkaita sääli, jos on vara verottaa enemmän niin mikäs siinä. Mutta olisi se mukava jos Tianen ja samanhenkiset joskus ruotisivat mitä yhteiskunna kannalta kielteisiä vaikutuksia hyvätuloisten liian kovalla verotuksella voi olla.

      1. En tiedä ymmärränkö kysymyksen mutta tuloveroissa progressio toimii juuri niin että mitä paremmat tulot sitä mojovampi veroprosentti tuloista.

  2. Minäkin sain maksettavaksi lisää melkin 400 euroa eläkkeestäni. Prrrrrrr. Bilderberg-miljonäärien juoksupoika Matti Apunen saisi pitää turpansa kiinni.
    Nyt se näkyy, että meillä on elätettäviä mamuja liikaa maassa, kun eläkkeistäkin maksetaan jo veroa enemmän, kuin palkoista. S—-na.

  3. Perän sakoista kerrottiin mm. yle-uutisissa ja Aamulehdessä, mutta hänelle määrätyistä korvauksista ei kummassakaan!

  4. Eihän rikkaita voi verottaa – he jemmaavat rahansa ihan laillisesti ja mikä taho sen lain on laatinut?
    Verot maksaa ainoastaan työläiset ja eläkeläiset.
    Nyt halutaan alentaa työn veroa joten sen seurauksena on sosiaaliturvasta leikattava ja vanhusten hoidon kustannuksia on alennettava – olisko ratkaisuna hoitaja robo ja tai pilleri?

  5. Kokkareet ja Kepulit on osannut myös ”kirjekuorissaan” pitää huolta ettei heidän tarvitse osallistua yhteiskunnan hyvinvoinnin talkoisiin verojen muodossa.

  6. Kun Hannu olet niin huolissasi siitä, että rahojasi kuluisi uusiin hävittäjiin, niin annan sinulle säästövinkin. Jos sinulla sattuu olemaan kotivakuutus, niin irtisano oitis moinen turhake. Tulipalon varalta on turha vakuuttaa, koska ei sellaista tule ja jos tulee, niin tiedäthän, eivät vakuutusyhtiöt kumminkaan mitään maksa. Vakuutuksen ottaminen voi myös manata huonoa onnea ja tulipalo voikin tulla siksi kun on vakuutus. Sitäpaitsi, jokaisella on vesihana kotona josta voi ottaa vettä ämpäriin, se on vähintään yhtä tehokas kuin palokunta ja kaikki palaa joka tapauksessa. Joten ei kotivakuutukselle -rahat ruokaan ja harrastuksiin!

    1. Samaa mieltä Niilon kanssa, kaikien puollueiden ohjelmissa on hyvää. Mutta Apunen ei tainnut arvostella puolueiden ohjelmia vaan tentattavan ihmisen puheita.

    1. Ai teorian? 17600-26400 euron tuloilla veroprosentti on 6%. Alle mennään jopa nollaprosentilla. Yli 76100 euron on prosentti jo 31,25%.

      En ymmärrä ajatusta, että jos yhtä verotetaan 30 kertaa kovemmin kuin toista niin progressio toteutuisi vain teoriassa.

      Olen ymmärtänyt että verotuksemme progressiivisuus on maailman mittakaavassa korkea.

  7. Kerrotko Hannu, miksi osingot ovat mielestäsi ongelma tai miksi niitä parjaat tämän tästä?

  8. Progressiivisuus on teoriassa korkea. Käytännössä ei. Kuten jo aiemmin mainitsin ja referoin, kun tulot menevät yli tietyn pykälän, progressio alkaa laskemaan keskimäärin, koska veroja voi kiertää tarpeeksi isoilla tuloilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *