Suomi vasemmistolaistuu?

 

Oikeisto on paniikissa. Porvariston yltäkylläinen lintukoto on uhattuna. Eihän tässä näin pitänyt käydä.

 

Mitä jos työttömiä ihan oikeasti aletaan kohdella tasavertaisina ihmisinä muiden lailla? Enää ei työttömiä halveksuttaisi. Syytettäisi työtä vailla olevaa työtöntä erilaisilla tuilla ratsastajiksi, joihin kelpaa vain kepitys, uhkailu ja kiristys?

 

Entä jos lyödään jarruja yksityisen sektorin riemumarssille hoiva alan palveluissa? Että enää ei saisi kääriä omistajille miljoonia sairailla, vanhuksilla ja hädässä olevilla? Ihan tässä täytyy porua vääntää.

 

Kuinka käy suurpääomien yritystukien jotka on otettu työläisten selkänahasta ja vähävaraisten kukkaroista monin eri keinoin? Ovatko keväiset yli kymmenien miljardien osinkojen jaot taakse jäänyttä elämää?

 

Entäpä kauhukuva siitä kuinka tuloerot kaventuisivat? Työssäkäyvät eläisivät palkoillaan, eläkeläisillä riittäisi rahaa ruokaan ja jopa lääkkeisiin. Opiskelijoilla olisi varaa opiskella turvatusti.

 

Kamalaa jos Rinteen hallituksen myötä Suomi edes piirun vasemmistolaistuu. Ihmisistä tulee tasapuolisesti osa yhteiskuntaa, ei vain kapitalistisen markkinatalouden pakollinen väline.

 

Vedetäänkö nyt matto alta kovalta kokoomuksen johtamalta oikeistolaiselta politiikalta? Politiikalta josta ovat saaneet vuosikymmeniä nauttia raharikkaat, veronkiertäjät, yhteiskuntavastuun pakoilijat ym. vastaavat, kansan karttuisaa kättä hyväksi käyttäneet.

 

Onko ihme jos valtavirtamedia on alkanut jo rajun hyökkäyksen Rinteen johtamia hallitusneuvotteluja vastaan. Onhan se ihan hävytöntä, että puolueet, joita ovat äänestäneet työläiset, työttömät, osattomat ja muut joilla on inhimilliset arvot, ovat pääsemässä päättämään meidän yhteisistä asioista.

 

Mikäs tässä, pakatkoot oikeistolaiset laukkunsa ja muuttakoon Amerikan ihmemaahan, siihen jota ne niin palvovat. Siellä saatte vapaasti kokea ihmisten eriarvoisuuden ihanteet, päästä todellisen luokkayhteiskunnan lähteille. Sitä jota täällä meilläkin olette toteuttaneet.

 

 

 

 

 

21 vastausta artikkeliin “Suomi vasemmistolaistuu?”

  1. Olen vähän pelännyt että oikealle olisin kallellaan ainakin joissakin asioissa mutta nyt kun Hannu sanoo että oikeistolaiset pitävät Amerikkaa ihmemaana minne pitäisi hinkua niin enpä taidakkaan olla kalellaan kun ei minkäänlista vetoa ole sinnepäin.

  2. Minusta vouhkataan liikaa siitä kuka on vasemmisto ja kuka oikeistoa. Tuntuu että ns oikealla olleet Kepulit oli viime hallituksessa oikealla ja onkin nyt vasemmalla, eli voiko nämä puolueet olla toisen puolueen mieliksi milloin missäkin. Täyttä soopaa siis tämä vasen ja oikea 🤣🤣🤣

  3. No on minustakin haikuja menneestä tämä oikealle ja vasemmalle asioiden asettelu. Jotenkin tiukemmin siitä vassarit ja demarit tuntuvat kiinni pitävän.

    1. Juu, muutenkin on oikeasti vanhanaikaista elää maailmassa ”vasemmalla olevat ja oikealla olevat”..

  4. Noinhan oikeisto aina on halunnut asiat esittää. Oikeistopuolueet ajavat vain yhteiskunnan asioita, kun taas vasemmisto politikoi. Oikeistoa miellyttää tuo, että ei hahmoteta oikeistolaista uusliberalistista talouspolitikkaa jota on vuosikymmeniä harjoitettu. Sen ytimessä on ollut, että markkinat hoitaa asiat. Se taas on tarkoittanut palveluiden yksityistämisiä julkisen sektorin kustannuksella ym. Se että yritetään hämärtää vasemmiston ja oikeiston erilainen arvo – ja aatemaailma, on oikeistolle tärkeää, koska oikeistopolitiikka on aina kansan edun vastaista, pienen raharikkaiden eli suurpääoman edun ajamista.

  5. Suomessa on ongelmana melko suuri työttömien määrä. Avoimia työpaikkoja on, mutta osa on sellaisia, että ne eivät kiinnosta kantasuomalaisia – palkka on liian pieni ja/tai työ on ikävää.

    Tällaiset työpaikat ovat kelvanneet osalle pakolaina maahan tulleille – ainakin vielä,

    Paitsi pakolaisille, tällaiset kantasuomalaisten hylkimät työpaikat ovat kelvanneet EU:n entisistä ’neuvostomaista’ tulleille ihmisille.

    Mitkä ovat työt, jotka eivät ole kovinkaan haluttuja kantasuomalaisten keskuudessa?

    Vaikuttaa ainakin taksien ja bussien kuljettajista olevan kasvavassa määrin muualta tulleita. Samoin on varmasti tilanne siivousalalla. Rakennusalan työpaikoista on merkittävä osa virolaisten miehittämiä.
    .
    Töitä on vaikea muuttaa hohdokkaammiksi tai kevyemmiksi. Pitäisikö näillä vähemmän halutuilla aloilla nostaa palkkatasoja?

    ****
    Työllisyysaste oli 70,6 prosenttia, mikä on 1,4 prosenttiyksikköä korkeampi kuin edellisen vuoden tammikuussa. Työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli 181 000, mikä oli 57 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 6,8 prosenttia eli 2,1 prosenttiyksikköä matalampi kuin vuotta aiemmin.26.2.2019
    https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410877/tyottomien-tyonhakijoiden-maara-vaheni-tammikuus-1

    1. ”Irakilaisnainen on etsinyt 12 vuotta töitä – näin eri maista tulleet ulkomaalaiset työllistyvät Suomessa
      Parhaiten Suomessa työllistyvät Viron kansalaiset. Vaikeinta työllistyminen on Afrikasta ja Lähi-idästä tulleilla.” (YLE)

      NIIN.. riippuu äärettömän paljon siitä mistä kukakin minnekin tulee ja millä asenteella…

  6. Tuntuu vähän ikävältä tämä työttömien glorifiointi – aivan kuin työttömyys olisi jotain hienoa ja jaloa, elämässä tavoiteltavaa. Työttömyydestä pitäisi auttaa pois, ei ihailla sitä. Jokainen työtön syö jokaisen työllisen pöydästä, oli vallassa oikeisto tai vasemmisto.

    1. Kuka ihailee työttömiä? Työttömille on parempi porkkana kuin keppi tai syyllistäminen.

      1. Ei kai kukaan ihaile työttömiä, tässä ihmetellään tänne tulijoita jotka ei löydä paikkaansa vuosikymmeniin Suomesta….näin minä tämän näen.

      2. Markkinatalouslogiikka nostaisi alimpia palkkoja, ellei vasemmisto kiskoisi hampaat irvessä rajan yli kilpailijoita matalapalkka-aloille. Vasemmiston politrukit ovat joko tyhmiä tai eivät piittaa työllisyydestä ja palkkatasosta matalapalkka-aloilla.

        1. Vasurit voivat turvautua monopolivaltaansa (joka haistattelee markkinataloudelle) ja laittaa vaikka kuukauden yleislakon, jotta kaikki menisi entistä enemmän persiilleen. Yleislakko olisi valtiopetos.

          1. Nythän keskusta on siirtynyt punanauhaisiin eli hallitus syntynee, joten on odotettavissa minimipalkkalaki, joka tulee lisäämään työttömyyttä jonkin verran.

  7. Vai Suomi vasemmistolaistuu?
    Jostain syystä äänestyksessä viimeksikin kansa äänesti enemmistöksi porvareita ja vasurit ovat edelleenkin vähemmistö, vaikka velkarahalla lupauksia maksavaa hallitusta vouhkaavatkin.

  8. Tässä sun jutussa o ny joku kumma häslinki.
    J. Urpilainen (SDP) : ”….. eläkeläiset elää liian leveästi.”
    Kelakorvaukset kutistu ja vähän joka tuesta leikattiin raskaalla kädellä.
    Sää niinko esität että oikeisto o paniikissa?? (”…. eläkeläisillä riittäisi rahaa ruokaan ja jopa lääkkeisiin.”)
    Siis SDP kuuluu äärioikeistoon vai mihin?? Lipponen vei SDPeen oikealta ohi kokoomuksesta??

    Miten eläkeläisillä nyt sitten riittää rahaa enämpi ku rajusti leikkaava SDP on muodostamassa hallitusta??
    Nollataan kaikki muut tuet ja lääkekorvaukset ja annetaan satku lisää??

    Kun on hyvä terveys ei tarvitse lääkkeitä?? Hän on ehkä ainut joka hyötyy satkusta??

  9. Taitetuttu indeksi on Lipposen hallituksen aikaansaannoksia.

    Lipponen I , 13.4.1995–15.4.1999 , SDP, Kok., Vas., Vihreät, RKP
    Lipponen II , 5.4.1999–17.4.2003 , SDP, Kok., Vas., RKP, > Vihreät

    https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015020419143573
    04.02.2015

    SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ei pidä taitetusta indeksistä luopumista mahdollisena, vaikka se perusteltua olisikin.
    *
    https://blogit.iltalehti.fi/josa-jantti/2018/01/15/kaikki-elakelaiset-katsokaa-paljonko-olette-menettaneet-elakevuodestanne-lahtien/
    15.1.2018

    Kaikki eläkeläiset – katsokaa, paljonko olette menettäneet eläkevuodestanne lähtien

    Tämä kuva kertoo jokaiselle eläkeläiselle montako prosenttia kukin on menettänyt eläkevuodestaan lähtien taitetulla indeksillä
    https://blogit.iltalehti.fi/josa-jantti/files/2018/01/afnhmogfamadiabj-1.png
    *
    Oliko vuoden 1995 eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalla parempi tietotaito kuin 2017? [tai tulevan 2019]

    Ennen taitetun indeksilain (1482/1995) voimaan tuloa silloinen valiokunta totesi lausunnossaan – ”indeksinmuutos alentaa eläkeläisten elintasoa, mutta on kuitenkin hyväksyttävä. ” Nykyisen ko. valiokunnan (2017) tietotaito presidenttiehdokkaan (sdp) johdolla on näköjään ruostunut. Siihen aikaan vielä ” fiksuna ” puolueena esiintynyt Kokoomus (oppositiossa) teki v. 2006 eduskunta-aloitteen indeksin muuttamisesta, koska sen mielestä eläkeläisten elintaso aleni (= 10 vuodessa) taitetulla indeksillä eli se noudatti ko. valiokunnan lausuntoa (1995) ja siinä esitettyä perustelua. Ei mennyt läpi?!
    *

  10. https://www.kaleva.fi/juttutupa/politiikka/liisan-lista/3799730

    ”Jaakonsaaren kyseisen listan esittämiin toimiin kuuluivat muun muassa asuntolainojen korkojen verovähennysoikeudesta luopuminen, opintotuen muuttaminen niin, että sitä harkittaisiin tarpeen mukaan, työttömyysturvan leikkaaminen ja lapsilisien verottaminen. Jaakonsaari esitti myös toimeentulotuen alentamista. Hän itse nimesi säästöesityksensä ”Liisan listaksi”.

    Jaakonsaarelle satoi kritiikkiä kansalta, mutta esimerkiksi kokoomusleirissä hänen konstejaan kiiteltiin. Liisa oli tavallaan aikaansa edellä puolueessaan. Tuomiojan uudessa kirjassaan laiskaksi poliitikoksi kuvaama Jaakonsaarihan ennakoi näillä Lipposen ajan politiikkaa missä tavallista kansaa kurjistettiin ja tuloeroja kasvatettiin. Tämä kehitys on jatkunut puolueessa niin Heinäluoman ja Urpilaisen aikakaudella. Aika näyttää onko Rinne samaa maata. Mitä mielipuolta olette arvon palstalaiset?”

    ——————————–

    Rinteen arvopohja ei salli Liisanlistaa, vaan hän turvautuu pikavippeihin, joita tulevat polvet joutuvat makselemaan takaisin.

  11. ”Mitä jos työttömiä ihan oikeasti aletaan kohdella tasavertaisina ihmisinä muiden lailla? Enää ei työttömiä halveksuttaisi. Syytettäisi työtä vailla olevaa työtöntä erilaisilla tuilla ratsastajiksi, joihin kelpaa vain kepitys, uhkailu ja kiristys?”

    Työttömyyteen ovat pääsyyllisiä eurottaminen, joka on estänyt devalvaation ja ay-liike, joka on hinnoitellut työn niin, ettei maksajia löydy. Eläkkeet ovat liian suuria, joka on vienyt kilpailukykyä nostamalla tuotteitten hintaa. Lisäksi vihervasemisto on pyrkinyt tuhoamaan kansantalouden maahanmuutolla ja energiaseikkailuillaan, joka on korottanut välillisiä veroja niin, ettei palkallaan meinaa pärjätä. Joten ei oikein pystytä vastamaan siihen kilpailuun työn hinnoittelussa, joka tulee miljardien ihmisten taholta köyhemmistä maista.

  12. Näyttää pikku hiljaa siltä, että suomalaisten leveä leipä olisi iäksi katoamassa maailman väestöräjähdyksen myötä. Mitä vihervasemmisto tai kukaan muukaan on tekemässä jotakin väestöräjähdyksen torjumiseksi?

    Ihminen on luotu lisääntymään ja täyttämään maa samoin kuin hiivasieni on luotu lisääntymään ja täyttämään viinanpolttajan mäski. Jos hiivasieni ei kuolen ravinnon puutteeseen, niin se kuolee jätteeseensä eli alkoholiin. Näin on marjat ja mansikat. Valitusoikeutta ei ole, vaikka valitella kyllä sopii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *