Terveiden ja työkykyisten yhteiskunta – ei sairaiden ja eläkeläisten

 

Voi meitä sairaita ja eläkeläisiä kun viemme pikkuhiljaa suomalaisen yhteiskunnan perikatoon. Olemme riippakivi, terveydenhuolto maksaa maltaita, syömme surutta tulevaisuuden ihmisten leipää, nakertaen heidän eläkevarojaan.

 

Voiko muuta päätelmää tehdä kun seuraa sitä ruikutusten määrää mitä saamme kuunnella illasta toiseen uutisista tai ajankohtaisohjelmista? Uskon meitä sairastavia eläkeläisiä olevan suuri määrä jotka koemme nykyisen yhteiskunnan olevan tarkoitettu vain terveille ja työkykyisille. Siksi paljon meidän niskaan kaadetaan valtion velasta julkisen talouden kestävyysvajeeseen.

 

On surullista ajatella kuinka sodan jälkeisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentajat joutuvat aivan kuin häpeillen nostamaan pienet eläkkeensä. Anteeksi pyydellen, ikään kuin vaivaten pyytää hoivaa erilaisiin vaivoihin. Kannamme pienet eläkkeemme apteekkeihin, lääketeollisuudelle. Maksamme palvelumaksuja lääkärissä ja sairaanhoitajan luona käynneistä.

 

Sekään ei riitä, että laitoshoidosta on siirrytty tehostettuun palveluasumiseen, jossa vähäiset pienet kertyneet omaisuudet ja pienet eläkkeet kynitään lähes olemattomiin. Työllistämme valtavan määrän ihmisiä eri aloille. Silti edelleen vanhukset ja hoivaa tarvitsevat koetaan taakkana.

 

Paitsi tietysti taas näin vaalien alla. Nyt meitä rakastetaan, meistä halutaan pitää huolta. Sairaille ja eläkeläisille on talven ja kevään keskelle muutamaksi kuukaudeksi koittanut joulu.

 

Ei liene yhtään puoluetta kevään vaaleissa joka ei ole valmis laittamaan vanhuksien asioita kuntoon, päästämään pienillä eläkkeillä elävät köyhyyden kurimuksesta. Ja puheet tulevaisuuden kuormasta syömisestä, saa jättää oman onnensa nojaan – te sairaat ja eläkeläiset olette yhteiskuntamme voimavara, teistä pidetään huolta – ainakin siihen asti kun vaalipaikkojen ovet sulkeutuvat.

 

6 vastausta artikkeliin “Terveiden ja työkykyisten yhteiskunta – ei sairaiden ja eläkeläisten”

  1. Totta ja toki olen itse kerännyt eläkevaroja yli 40 v työelämässä – paljonkohan niitä olisi jos omalla tilillä? Vielä suurempi huoli on nuorten heitteille jättö koulutuksesta säästäminen. Kyllä me vanhat kuolemme, mutta nuorilla on edessä pitkä elämä.

  2. Hannu, miten tämä sun mainitsema tilanne yhteiskunnassa on ylipäänsä mahdollista ??
    Vasemmisto oli edellisessä hallituksessa ja miten nyt sitten edelleen on kaikki päin persettä ??
    Miksi SDP ja Vasemmistoliitto pistänyt asioita kuntoon kun siihen oli mahdollisuus ??
    Mikä mättää ettei vasemmisto saa mitään aikaiseksi ??

    1. Et sitten ole huomannut kuinka eduskunta on oikeistoenemmistöinen. Siinä vaiheessa kun maamme on vasemmistoenemmistöinen, niin myös vähäväkinen kansa saa osansa.

  3. Miksi sinä selität jotain oikeistosta kun kysytään suoraan syytä miksi hallitus ei puolustanut köyhiä ??

    Miksi sitten vasemmiston hallituskautena vähäväkinen kansa menettää esimerkiksi tärkeän lääkkeen korvattavuuden ??

    Miten ollakkaan joku aina estää jotain ??

    Miksi oikeisto ei sinun mielestä saisi ajatella hyvää köyhistä ja parantaa köyhien oloja ??
    Miksi sinun mielestä Kokoomus ei saa parantaa köyhien asemaa ??

  4. Ainahan voi tappaa itsensä, mutta kun sitten pääsee itsemurhatilaston nostattajaksi ja taas näytetään sormella: soo, soo,,,

  5. Nii, sillee ku kattelee noita tollasia juttuja ei voi välttyä ajatukselta että kaikki ei ole ookoo.
    Tunnustetaanko tässäkin jutussa että vasemmisto on täynnä nahjuksia joita ohjaa pelko jostain kauheesta ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *