Timo Soini

 

 

Aamun uutiset kertovat, että ulkoministeri Timo Soini ei lähde eduskuntavaaleihin ehdokkaaksi. Mielenkiintoista nähdä minkälaisen päästötodistuksen media, muiden puolueiden edustajat ja kansa antavat Soinille.

 

Arvaan Sinisten puheenjohtaja Sampo Terhon pahoittelevan Soinin vetäytymistä ja ylistää suurta valtiomiestä. Sisimmässään Terho hykertelee ja laskee jo ääniä ja miten hänen mahdollisuudet kasvoivat uusia paikkansa eduskunnassa.

 

Hallituskumppanit kehuvat kilvan Soinin pestiä ulkoministerinä ja pitävät hänen pitkää uraansa politiikassa ainutlaatuisena. Soini saa Sipilältä ja muilta ministereiltä kiitosta kuinka hän itsensä uhraten piti hallituksen koossa loppuun saakka, perustamalla rohkeasti uuden puolueen.

 

Kieltämättä Soini teki tempun nostamalla perussuomalaiset suureksi puolueeksi. Veikkaan, että julkisuudessa ei tuoda esiin, miten eurooppalainen oikeistopopulistinen liike sai pontta myös tänne meille. Kun Euroopassa alkoi siintää muukalaisvihamielisyys, siihen tarttui myös Tony Halme, joka antoi ensisysäyksen perussuomalaisten nousulle.

 

Nähtäväksi jää, miten paljon ruoditaan Soinin täydellistä takinkääntöä, hänen pelinpolitiikkaa jota varmasti Veikko Vennamo olisi paheksunut. No, kyllä Vennamo myös hallitsi itse pelaamisen, mutta ei siitä sen enempää.

 

Minulle Soinista poliitikkona jää vastenmielinen kuva rukousaamiaisineen ja abortinvastaisuudella sekä suoraan valehtelemalla kansalle kuinka perussuomalaiset muuttavat suomalaista poliittista kulttuuria. Miten siinä kävi? Juuri kuten kerroin monissa kirjoituksissa ennen ensimmäistä jytkyä. Perussuomalaiset eivät mitenkään erottuneet muista puolueista hallitustaipaleen alussa.

 

Soini tiesi tasan tarkkaan hallitukseen mennessään maahanmuuttoon sisältyvät kansainväliset sopimukset ja hallitusvastuuseen ei oteta puoluetta, joka ei jatkaisi köyhän kansan ja työläisten vastaista oikeistolaista, maailmanlaajuista talouspolitiikkaa, niin sanottua uusliberalismia.

 

Pian nähdään aikooko Soini europarlamenttiin yrittää ja jos ei, niin nostetaanko hänet tuota pikaa kansankunnan kaapinpäälle suurena valtiomiehenä. Valtaeliitti sen saattaa tehdäkin, mutta Soinin pettämäksi joutunut köyhä kansa varmaa puristelee pitkään nyrkkiä taskussa.

14 vastausta artikkeliin “Timo Soini”

  1. Kyllä ainakin minä arvostan Soinin tekemää poliittista työtä, jos nyt ei lasketa ihan näitä loppumetrejä ja uuden puolueen omituisia seikkailuja. Soini olisi kerännyt mittavan määrän ääniä tulevissa vaaleissa, eivätkä ne suoraan siirry kenellekään. Vaalien tulos Soinin osalta saattaa mennä jopa jollekin muulle puolueelle, kohtahan se nähdään.

    Soinin uskonasioita en lähde arvioimaan, ne ovat niin yksityisiä ja hankilökohtaisia, että eivät kuulu näille palstoille ollenkaan.

  2. Soini on ns ”poliittisen elinkaarensa” lopussa. Ei lähtenyt ehdokkaaksi koska tajusi itsekin ettei tule menestymään kuten jytkyjen aikaan. Toisaalta tämä Hippo joutaakin politikkojen romuttamolle, ei jatkoon.

  3. Soini oli jo ”rampa ankka”, joten hyvä kun ymmärsi lähteä. Hillotolppa jäi ja petturin maine. Et tule ikävä.

  4. ”Ilman vaaliliittoa sinisten mahdollisuudet menestyä EU-vaaleissa jäävät ohuiksi.

    Kansanedustaja Timo Soini (sin.) ilmoitti tiistaina, että hän ei asetu ehdolle eduskuntavaaleissa. Hän ei kuitenkaan kertonut, onko hän ehdolla EU-parlamentin vaaleissa, jotka järjestetään toukokuun 26. päivänä. Sinisten johto ilmoittaa toivovansa, että Soini asettuu ehdolle EU-vaaleissa.

    Läpimenoa varten Soinin puolue siniset tarvitsisi EU-vaaleissa noin 100 000 ääntä.” (Verkkouutiset)

    Eli tämäkin hillotolppa on tukittu Hipolta. Ainahan Hippo voi muuttaa sinne missä on hyvä olla… Vatikaaniin.

  5. Paavi voi tehdä Timbestä kardinaalin. Nykyään kardinaalilta edellytetään pappiskoulutusta, mutta pianhan maisterismies sen pappiskoulutuksen tenttii. Ja ”salainen kardinaalihan” voi Timbe olla jo nytkin.

  6. Ei ole mitään syytä Soinia pilkata, kuten jo aiemmin sanoin pitäköön uskonsa. Sama oikeus on meillä kaikilla, uskoa, tai olla uskomatta.

  7. Soini on ollut ihan hyvä jätkä jopa siksi, että ärsyttää näitä jälkijunan persuja raivon partaalle ja ties millä nimityksillä.
    Sinisten perustaminen oli pirun hyvä idea saada hallitus jatkamaan tehtyä työtä ja vielähän se on pytyssäkin, vaikka manattu on koko matkan. Siniset ovatkin niitä viimeisiä perussuomalaisia, jotka koskaan pääsevät mihinkään hallitukseen paitsi taloyhtiöissä.

    1. Soini ei Perussuomalaisia haittaa… Sinisiä kylläkin… 🤣🤣🤣, se on hyvä juttu.

    2. No en kyllä ole huomannut kenenkään persun Soinin höpinöistä ärsyyntyneen, pikimminkin huvittuneen ja sehän Soinia v*****aa.

  8. Soini aprikoi, että puolueet ehkä vielä yhdistyvät? Mitä se voisi tarkoittaa? Sitäkö, että persujen maine pelastettiin Sipilän hallituksen karmeilta teoilta perustamalla väliaikainen Siniset ja nyt kohta lähdetään puhtaalta pöydältä kunhan vaalit ovat ohi. Eli muutamat siniset jos onnistuvat pääsemään eduskuntaan sulautuvat perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Samoin kuntien valtuustoissa voisi tapahtua ihan samanlainen kuvio ja taas kaikki olisi hyvin?

      1. Äläs nyt Mika_ kyllä se hyvin useitakin kiinnostaa,katsantokannoista huolimatta. Ainakin sen verran 😩 että saa heittää ”kiviä silmille” 😉 tyyliin.
        Kun vielä nyky persut laittoi alimpaan holviin. Toisaalta jopa huvittavaa ainainen jatkuva nälvintä toinen toista vastaan ärsyttäen.

        Tämä oli odotettavissa jo aikoja sitten !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *