Asiaa Korholalta – eikö lopputulos kiinnosta?

https://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/2019/03/15/rakas-nuori/

”Monet ärsyyntyvät kun puhutaan päästöjen suhteellisista osuuksista, mutta ne antavat ongelmalle aivan välttämätöntä mittakaavaa. Suomen osuus globaaleista päästöistä on noin 0,1 % eli promille. EU:n osuus on kymmenen, ja vuonna 2040 sen arvioidaan putoavan 4 prosenttiin. Ei siksi, että olisimme niin hirveän hyviä. Pääsyy osuutemme pienenemiseen on, että muiden osuus nousee yhä edelleen.  Juuri tähän nousuun tulisi löytää keinot puuttua, jos haluamme onnistua lopputuloksen kannalta. Ja eikö lopputulos kiinnosta?”

Ilmastohihhuleita ei lopputulos kiinnosta, vaan se, kuinka ”oikeaoppisesti” ihmiset syyllistetään

”Kiusallinen seikka on, että samalla kun vähensimme tuotannon päästöjä, kulutuksen päästöt kasvoivat sitä enemmän, jos otetaan huomioon lisääntynyt tuonti EU:n ulkopuolelta. Toimme entistä enemmän hyödykkeitä EU ulkopuolelta, missä tuotettiin likaisemmin. Tämä käy ilmi kansainvälisen kaupan tilastoista. Kun saksalaiskomissaari Günter Verheugen tajusi tilanteen kymmenkunta vuotta sitten, hän tokaisi turhautuneena: ”Mehän viemme saasteita ja tuomme työttömyyttä. Eikö tämä ole typerää?””

Ilmastohihhuleita ei tämä kiinnosta ja sama sakki huudettuaan hysteerisesti CO2:sta nauttii itsensä tärkeänä tuntien saatuttavasti laivoilla tuotuna Chileläistä punaviiniä ja Aasiasta tuotuja eksoottisia hedelmiä ja kasvisruokia.

28 vastausta artikkeliin “Asiaa Korholalta – eikö lopputulos kiinnosta?”

 1. Tiedätkö, kuinka masentavaa on lukea ”ilmastohihhuleista” ja ”syyttelystä”. Vastaan: aika masentavaa.

  Se, että me haluamme tehdä Suomesta parhaan mahdollisen, jossa kaupungissakin voi hengittää ilmaa ja puroissa on muutama eläväkin kala, ei ole hihhulointia ja syyttelyä. Se on halu tehdä paremmin.

  Ei siksi että joku muu käskee, vaan siksi että me itse haluamme.

  1. ”Vastaan: aika masentavaa”
   Minusta masentavampaa on se, että koululaisia käytetään yhden tosiasioista piittaamattoman ideologian ajamiseen valheiden ja satujen avulla.

   Valitettavasti tämä koululaisten masinoiminen ”mielenosoituksiin” on nimenomaan ilmastohihhulointia.
   Saatumista pitää vähentää ja tarpeetonta energian ja materiaalien haaskausta samoin.
   Se ei kuitenkaan onnistu tällaisella somehysterialla ja täysin tosiasioista piittaamattomalla ”ilmastopolitiikalla”.
   Tämä maailmassa laajalti tapahtuka koululaisten ”mielenosoitus” on ulkopuolisten aikuisten masinoima ilmiö, minkä tarkoitus on poliittisen agendana ajaminen lopputuloksesta piittaamatta.
   Tässä tapauksessa nimenomaan kyse on ”Ei siksi että me itse haluamme, vaan siksi että joku muu käskee”.
   Valitettavasti tämä on erittäin hyvin naamioitu somesatuilun taakse piiloon.

   1. Sinänsä ihan utelias kysymys: Eikö muka ihmisiä koko ajan koiteta syyllistää ilmaston lämpenemisestä kaikin keinoin?
    Tätä eivät sunkaan tee skeptikot, vaan alarmistit, joista osa edelleen väittää koko ilmastonmuutoksen olevan ihmisen aiheuttama, vaikka suuri ja mahtava IPCC on jo siitä väitteestä luopunut.
    Tämä jälkimmäinen sakki on nimenomaan niitä ilmastohihhuleita.

  2. Olen samaa mieltä kanssasi, että aina on varaa tehdä asiat paremmin. Tässä asiassa, kuten monessa muussakin meitä ”paremmin” osaavat vievät tätä kansaa, kuin pässiä teuraaksi tekemällä meistä, jotka yritämme ylläpitää tätä yhteiskuntaa kuljettamalla erilaisia asioita, käyttämällä dieseliä polttoaineena!
   Sähkön käyttö on utopiaa monestakin syystä, eikä vähiten välttämättömien akkujen tuotannon, joka saastuttaa jopa enemmän, kuin nykyiset dieselit.
   ”Osaavammat”, esim. Berner seurakuntineen käärivät miljardien voitot taviksien selkänahasta ja vielä tuet sähköautoihinsa!

 2. Kiitos, että nostit Eija-Riitan loistavan blogikirjoituksen esille.

  Eija-Riitta on väitellyt tohtoriksi ilmastopolitiikasta ja on todellinen asiantuntija.

   1. .. kyllä osoite, mutta ei suoraa avattavaa linkkiä, vaan copy-paste niin kuin sinulla muutkin.

 3. Suomen ilmasto:

  Lopetamme omaa teollisuuttamme tuomme maan ääristä ja pelkkä tuonti saastuttaa enemmän kuin tuottaisimme itse.

  Mitä enemmän otamme tulijoita sen enemmän saastutamme sillä tulijoille pitää lämmittää pelkästään tiloja joiden lämmitys saastuttaa.

  Mitä enemmän keskitämme asutusta taajamiin sen enemmän saastutamme.

  Mitä pidemmälle joudumme kulkemaan työmaalle sen enemmän saastutamme.

  Koululaiset lakkoilevat ilmaston nimissä – haluaisivatko he kävellä koulumatkat?

 4. ”Yhdysvaltain ilmastopäästöt kasvoivat viime vuonna 3,4 prosenttia verrattuna edellisvuoteen, arvioi itsenäinen tutkimuslaitos Rhodium Group .” ( Laitoksen tilastoista uutisoi BBC )

  ”Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on purkanut edeltäjänsä päästöjenrajoitusmääräyksiä ja tukenut runsaasti hiilidioksidipäästöjä aiheuttavaa hiilivoimaa. Hän on myös nimittänyt ympäristönsuojelun johtotehtäviin teollisuustaustaisia henkilöitä sekä henkilöitä, jotka eivät usko ilmastonmuutoksen.”

  Semmottii, samaan aikaan kun Suomessa itketään mummon mökin pienhiukkasia tunkee Yhdysvallat enemmän paskaa ilmakehään päivässä kuin Suomi vuodessa.

  Eiköhän unohdeta tälläiset talkoot ihan suosiolla.

 5. Eija-Riitasta itsestään en pidä. Se johtuu pitkälti siitä että hän on surkea homofobi. Sori, mutta se pilaa ihmisen minun mielestä.

  Tuo IL:n kolumni on hyvä. Ja on aivan totta että joskus homma lähtee lapasesta. Toisaalta, se Espoolaisäidin juttu perustuu yllättävän kovaan tieteeseen. Puun poltto pientaloalueella todellakin aiheuttaa paikallisia päästöjä semmoisissa määrin että se vaikuttaa terveyteen. Kuulostaa uskomattomalta, mutta on totta. Ongelma ei ole ajoittainen lämmitys (sauna) vaan jatkuvan käytön tasolla.

  Mutta se isoin juttu: ilmastonmuutoksen torjunta erittäin kovin keinoin, hurjalla kunnianhimolla, voidaan sekin tehdä kahdella tapaa: taloudellisesti järkevästi tai taloudellisesti tuhoisasti.

  1. Emme voi torjua ilmastonmuutosta, koska se on maapallon ilmaston normaali prosessi.
   Se ei ole ihmisen aikaansaama ja jopa alarmistien pääpesä IPCC on sen hiljalleen tunnustanut eikä enää vouhota siitä.
   Emme myöskään voi poistaa ilmakehästä CO2:ta, koska pääosa siitä tulee luonnon omista luonnollisista prosesseista.
   CO2:n poistaminen ei myöskään ole elämän kannalta järkevää, koska se on elämälle välttämätön kaasu.
   Edelleen maapallolla on ollut reippaasti yli kymmenkertaisia CO2-pitoisuuksia eikä maapallo ole silloinkaan tuhoutunut.
   IPCC:n ja muiden ilmastoalarmistien katastrofiennusteissa lähdetään järjestelmällisesti siitä, että hirveimmät oletuksiin perustuvat mallit – mitkä eivät edelleenkään ole kyenneet käymään yksiin todellisuudessa mitattujen lämpötola-arvojen kanssa – ovat ainoa totuus.
   Ilmastonmuutos on aivan eri asia kuin saastuttaminen, mitä vastaan pitäisi toimia massiivisin toimenpitein.
   Siinä ensinnäkin pitäisi pistää kuriin ne Aasian ja Afrikan maat, mitkä suoltavat valtameriin 90% kaikesta muovista.
   Edelleen pitäisi peruuttaa Kiinan ja muiden Aasian ja Afrikan maiden saastuttamisvapaudet välittömästi.
   Kolmanneksi pitäisi lopettaan se massiivinen krääsän ja muodissa olevien ruokatarvikkeiden kuskaaminen Aasiasta ja poista käytöstä suurimmat konttilaivat, joista 15 suurimman päästöt ovat suuremmat kuin koko autokannan.
   Sähköautojen massiivista tukemista ei pidä toteuttaa, koska niiden akkujen valmistaminen saastuttaa järjettömästi.
   Sen sijaan bensiinikäyttöisten autojen varustaminen laitteella, mikä sallii käytön niin bensiinillä, etanolilla kuin millä tahansa satunnaisella niiden seoksella pitäisi ottaa tuen piiriin. Sellainen Suomessa kehitetty laite on Suomessakin myynnissä ja kustantaa asennustavasta riippuen 350-550 ekeä.

  2. Olen Kyuu ollut ymmärtävinäni, että suhtaudut jotenkin myötämielisesti jopa uskovaisiin, jollainen Eija-Riittakin on!?
   Eija-Riitta uskoo ja luottaa Raamatun Sanaan, kuten minäkin!

   Homoista Raamatussa sanotaan: Room.1:18Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa, 19sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut. 20Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa, 21koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt. 22Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet 23ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi. 24Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa, 25nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen. 26Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; 27samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti. 28Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia. 29He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä; 30ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia, 31vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta; 32jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.

 6. Maapallolla on ohut kaasukerros, joka on kaikkien kansakuntien yhteinen. Siitä huolehtinen tulisi olla tärkeä asia kaikille maailman 7200 miljoonalle ihmiselle.

  Valitettavaa olisi, jos ilmastomuutos, joka kuitenkin jatkaa kehitystään riippumatta mitä Suomen Eduskunta päättää, ajaisi yli kaikkien muiden asioiden.

  On muistattava, että emme aivan syyllistä itseämme ja että olemme todella pieni kansakunta. Me emme voi ratkaista maailman hiilidioksidipitoisuuden yhä edelleen jatkuvaa kasvua – siis lukuisista kokokusista ja sopimuksista huolimatta.
  *
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/fa049a6e-927f-42a4-b127-7a5433e74160
  09.10.2018
  Professori kummeksuu Suomen ilmastokeskustelua: ”Suomi on yksi siitä kourallisesta maita, jotka ovat vähentäneet päästöjään”
  Professori Esa Vakkilainen: ”Meillähän on esimerkiksi tuossa naapurissa Eesti, joka vaan reippaasti vuosi vuodelta nostelee päästöjään.”

  1. Viro on täynnä roistoja muutenkin. Näiden kanssa veljeilevät ovat luultavasti roistoja itsekin. Päästöt nousee kun jumala on raha, raha on jumala, ja sitten on kasa suomalaisi jotka on ostettu kunnioittamaan ryssää viron pojan vaatteissa…

 7. Minulla ei ole tarpeeksi kompetenssia ymmärtääkseni ilmastonmuutosta. Juha, epäilen että ei sinullakaan – mutta voin toki olla väärässä, en tiedä mitä aloja olet opiskellut.

  Sillä ei ole väliä. Meidän pitää vaihtaa vihreämpään siksi, että se parantaa ihmisten terveyttä ja yhteiskunnan hyvinvointia, sekä antaa Suomelle hyviä tilaisuuksia pärjätä innovaatioiden kisassa. Ydinvoima, vesivoima, biokaasu, biodiesel, siinä eväitä eteenpäin. Dinosaurusten polttamisesta pitää luopua.

  1. Kompetenssi on toki asia sinänsä enkä väitä olevani ilmastotutkija.
   Kuitenkin olen likimain 20 vuotta perehtynyt ilmastonmuutokseen lukemalla mahdollisimman paljon alan tutkijoiden tutkimuksia ja jopa IPCC:n massiiviset sepustukset.
   Selittämättä koulutustani enempää olen koulutettu tekemään tutkimuksia ja arvioimaan kirjoituksia niin asian kuin erityisesti faktojen suhteen.
   Työelämäni olen nimenomaan tutkinut tieteellisteknisiä kirjoituksia, verrannut niiden väittämiä muihin kirjoituksiin ja selvittänyt väitettyjen ”faktojen” todellisuutta.
   Uskallan väittää,että tällä taustalla kykenen kohtuullisen hyvin arvioimaan myös ilmastonmuutosta käsittelevien kirjoitusten luotettavuutta melkoisesti paremmin kuin pääosa siihen suureen ääneen kantaa ottavien joukko.
   Näiden parin kymmenen vuoden aikana hälyttävää on ollut nimenomaan alarmistipuolen tekemisistä julki tulleet salailut kuten CRU climategate ja selkeät ,väärennökset kuten Darwin zero sekä Andien ja pohjoisnavan ”approximoidut lämpötilat” tuhansien kilometrien päässä tai satoja metrejä alempana olevien tasankojen mittareiden mukaan, Mihael Mann:in ”hockey stick” jne.
   Hälyttävää on ollut myös se, että IPCC:n raporttihin kriittisemmin suhtautuneet ttiedemiehet on heivattu ulos raporttien laatimisesta ja kriittiset raportit on yksinkertaisesti poistettu.
   Tuollaista en pidä tieteellisenä toimintatapana, vaan puhtaasti alarmistipolitiikkana

 8. Maallikon on varmasti vaikea ottaa kantaa, mikä vaikutus ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kasvulla on ilmastoon. Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on mitattavissa oleva suure, ei mielipide. Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on kasvanut voimakkaasti viimeisen parin sadan vuoden aikana (1800 ..).

  Carbon dioxide in the atmosphere

  https://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_dioxide_in_Earth%27s_atmosphere#/media/File:Carbon_Dioxide_400kyr.png

  *
  https://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_dioxide_in_Earth%27s_atmosphere

 9. Tässä yksi tekijä ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kasvuun:

  https://www.worldcoal.org/coal/coal-mining

  Source: IEA Coal Information 2017

  Top ten coal producers (2016)

  PR China 3243 Mt Russia 366 Mt
  India 708 Mt South Africa 257 Mt
  USA 672 Mt Germany 176 Mt
  Australia 503 Mt Poland 131 Mt
  Indonesia 461 Mt Kazakhstan 98 Mt

  Since 2000, coal production by China has increased by 139% .

 10. Climatic Research Unit email controversy

  https://en.wikipedia.org/wiki/Climatic_Research_Unit_email_controversy

  The Climatic Research Unit email controversy (also known as ”Climategate”)[2][3] began in November 2009 with the hacking of a server at the Climatic Research Unit (CRU) at the University of East Anglia (UEA) by an external attacker,[4][5] copying thousands of emails and computer files, the Climatic Research Unit documents, to various internet locations several weeks before the Copenhagen Summit on climate change.
  *
  Eight committees investigated the allegations and published reports, finding no evidence of fraud or scientific misconduct.[15] The scientific consensus that global warming is occurring as a result of human activity remained unchanged throughout the investigations*

  ***
  No, oli miten oli – annan tiedemiesten ja –naisten väitellä aiheesta.

  Varmaa on kuitenkin, että pienen Suomen (suuren) Eduskunnan päätöksillä ei vaikuteta maapallon ilmastoon. Myös maailmanlaajuisesti fossiilisten polttoaineiden käyttö jatkaa kasvuaan – toivottavasti kuitenkin hidastuvalla vauhdilla.

  1. Puolittain totta puolittain satua.
   CRU:n johtaja uhkasi sähköposteissaan alarmistikavereilleen hävittää tutkimusaineiston ja tutkimustiedot, jos joutuisi luovuttamaan ne normaalien käytäntöjen mukaisesti kaikille arvioitaviksi.
   Kun brittien oikeuslaitos määräsi ne julkisiksi, ko. johtaja teki uhkauksensa mukaisesti ja hävitti kaiken.
   Asiassa se ”climategate” on nimenomaan tuo uhkailu ja sen toteuttaminen.
   Asiassa on edelleen se kysymys, että mitä sellaista aineistossa oli, mitä alarmisti ei halunnut paljastaa muille.
   Noin perustabvaa laatua olevan rikoksen syy ei todellakaan ole mikään pikku juttu, joten todennäköisimmin se kertoo vakavaa laatua olevasta huijauksesta, mitä ei haluttu paljastaa.
   Edelleen IPCC on, ellet Albanus ole huomannut, lakannut käyttämästä väitettä ihmisen aikaansaamasta ilmastonmuutoksesta, mitä se ja siihen kytkeytyneet joukot tekivät ahkerasti climategaten aikaan.

 11. On ihan turhaa taistella hiilidioksidia vastaan valtavin rahasummin. Sen sijaan kannattaa taistella ensisijaisesti ihmisten määrän radikaalin vähentämisen puolesta ja toissijaisesti oikean saastuttamisen vähentämisen puolesta. Viimeksimainittuun on tehokas keino rakentaa runsaasti uutta ydinvoimaa.

 12. En ole ilmastoasiantuntija, mutta minulla on hyvä nenä haistamaan valehtelun, petoksen, väärennöksen, jne. törkeän oman edun tavoittelun.

  Se näkyy loistavasti mm. tuulivoiman rakentamisessa valtavin verovaroin tuettuna. Tuulivoima on Suomessa haitallista sattumavoimaa, mutta sitä tuetaan ”ilmaston lämpenemisen” nimissä miljardeilla euroilla. Niille euroille olisi taatusti hyödyllistäkin käyttöä.

  http://jput.fi/Verovaroin_tuetaan_tuulivoimahui.htm

  Vastaavasti tuetaan Suomessa verovaroin toista haitallista sattumavoimaa aurinkovoima. Niille molemmille on yhteistä, että juuri silloin kun Suomessa kulutetaan sähköä eniten (tammikuun kovilla pakkasilla), niin kumpikaan ei tuota sähköä valtakunnanverkkoon ainakaan mainita saakka. Sen sijaan silloin kun sähköä on muutenkin edullisesti tarjolla ne tuottavat usein sähköä häiriten normaalia sähkömarkkinoiden toimintaa.

 13. On ole juurikaan syventynyt IPCC’ raportteihin – ehkä hyvä niin, kinastelkoon tiedemiehet ilmastonmuutoksesta.
  *
  Ilmastomuutoksesta huolestumiseen on toki perusteita, muta miksi juuri Suomessa media ja eräs puolue pomputtaa asiaa jatkuvasti. Suomi on yksi harvoista maista, joka on pienentänyt hiilidioksidipäästöjä. Me olemme jo tehneet toimia, joilla ei välttämättä ole mitään tekemistä ilmastomuutosten kanssa.

  Pitää kysyä, että onki esimerkiksi henkilöautojen muuttaminen akkukäyttöisiksi valtion maksamien tukirahojen avulla jotain haittaa meille suomalaisille? – ei, jos kohonneita veroja ei pidetä haittana.

  P.S.
  Mitä pitäisi tehdä fossiilisilla polttoaineilla liikkuville rahtilaivoille, lentokoneille, busseille ja kuorma-autoille? – no sinäpä on ihmiskunnalle työsarkaa..

  1. 15 suurinta konttilaivaa, joilla kuskataan kiinakrääsää ja virheiden suosimaa eksoottista ruokaa ympäri maapallon, päästää enemmän päästöjä ilmaan kuin koko maailman autokanta. Siinä on hieman suhteellisuutta.

   Henkilöautojen muuttaminen sähköisiksi tarkoittaa massiivisia päästöjä valmistuksessa, lapsityövoimalla toimivia akkumateriaalikaivoksia, suurta määrää akkuongelmajätettä, merkittävää lisäystä sähkön kulutuksessa – enimmäkseen saastuttavilla voimaloilla toistaiseksi – sekä kansatalouden kannalta kohtuuttomia rakennelmia latauspisteiden saamiseksi riittävän tiheäksi.

Kommentoi