Asiallista pohdintaa sadusta Greta

https://blogit.iltalehti.fi/perttu-hillman/2019/09/22/tieto-on-uskon-tarkein-fakta/

”Greta Thunberg on historiallinen henkilö, kuten Galileo, Lenin tai Pontius Pilatus. Greta ei ole rahvasta ilmastokapinaan yllyttäessään liikeellä omien tutkimustulostensa pohjalta, vaan aikuisten hänelle kertoman tarinan innoittamana. ”

Aivan oikein.

Tarkoituksenmukaisesti suunniteltu propagandistinen satu ilmastoalarmistien asian ajamiseksi näyttää uppoavan erityisesti itsenäiseen ajatteluun kykenemättömiin ja asioista mitään tietämättömiin nuoriin.

14 vastausta artikkeliin “Asiallista pohdintaa sadusta Greta”

    1. Jos ryntää tukka putkella tuollaisiin ideologisiin ”mielenosoituksiin” tietämättä tosiasoista mitään, on aika selkeästi itsenäiseen ajatteluun kykenemätön.
      Sama koskee kaikkia niitä, jotka ”pelastavat” maailmaa aiheuttamalla pahemmat seuraukset , kuten Greta purjehtimalla yhden lennon päästön välttääkseen ja aiheutti kymmenkertaiset päästöt muiden lentämisellä sen purjehduksen takia.

  1. Ruotsissa Greta’lla ei ole vielä äänioikeutta – miksikä ei ole ..

    *
    Greta Thunberg (s. 3. tammikuuta 2003 Tukholma, Ruotsi)
    https://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6str%C3%A4tt

    Rösträtt i Sverige

    I val till Sveriges riksdag har samtliga svenska medborgare som bor eller som någon gång bott i Sverige och som senast på valdagen fyller 18 år rösträtt.

    In elections to the Swedish Parliament, all Swedish citizens who live or who have ever lived in Sweden and who at the latest on Election Day fulfill 18 years of voting rights.

    ***
    P.S.
    Uskoisin, että juhak kykenee itsenäiseen ajatteluun kuten useimmat Pirkan Blogiin kirjoittavat.

  2. Nyt siten vain odottamaan, että jokin muuttuu. Pieneneekö lentoliikenteen määrä maailmassa?

    Lopettavatko ihmiset metsän tuhoamisen esim. Brasiliassa ja Intiassa ( Britannian kokoinen alue vuodessa).

    *
    Aivan hiljakkoin Australiassa avattiin hiilikaivos – tuotanto 70 miljoonaa tonnia vuodessa, tuotteen ostaja Intia.

  3. Hiukan yli äyräiden tätä ilmastoähkyä on lietsottu. Sen sanoo jo talonpoikaisjärkikin.
    Kun Suomi tekee sen, millä tiellä ollaan jo nyt, se riittää. Metsäasiatkin ovat ”metsässä”.
    Pitää kasvattaa kaikenlaisia metsiä, mutta erityisesti lisätä täysin luonnonvaraisia eliöstön monimuotoisuuden säilyttämiseksi.

    Ensi syyniin betoniteollisuus, sitten laivojen päästöt. Autot ja lentoliikenne ovat niiden rinnalla pienempiä tekijöitä.

  4. En kyllä ihmettele, jos nuoret tuosta ilmastonmuutoksella pelottelusta ahdistuvat. Niin ahdistuin minäkin joskus ydinsodan mahdollisuudesta. Greta vaikuttaa kyllä ihan positiiviselta ihmiseltä, kiltiltä tytöltä pohjimmiltaan. Hänellä taitaa olla asperger diagnoosi. Se tarkoittaa usein, että ihminen esimerkiksi uppoutuu johonkin asiaan. Moni professori saattaisi saada saman diagnoosin. Naiviahan tuo purjeveneellä matkailu tietenkin on kun tarvitaan kuitenkin lentokonetta miehistön kuljettamiseen. Gretan sanoma on mielestäni positiivinen. Jos tätä ei valjasteta johonkin ideologiaan niin kuin rauhanliikkeellee kävi, niin en näe asiaa niin negatiivisena. Tosin koulusta pinnaaminen ilmastoon vedoten voisi jo loppua, suuri osa oppilaista käyttää mielenosoituksia vain tekosyynä olla pois oppitunneilta.

    1. Valitettavasti Gretasta on jo tehty ilmastohihhulien tuotemerkki, jota käytetään massiiviseen manipulointiin ja satujen levittämiseen.
      Tosiasiat ja totuus eivät enää mahdu tuohon agendaan, koska Greta itse ei mitä niistä ilmeisimmin juuri mitään tiedä ja vaahtoaa vain maailman pelastamisesta toimimalla itse täysin päinvastoin.
      Samaahan nämä vihreät tekevät syödessäänAasiasta tuodusta soijasta tehtyjä ”herkkuja” ja juoden Chileläistä punaviinia samalla, kun kehuvat tekosiaan maailman pelastamiseksi.

  5. Ihanaa lukea, kuinka suomen varsinainen älymystö on niin paljon viisaampaa kuin maailman johtavat ilmastotieteilijät. Kyllä mää ainakin teitä uskon enemmän kuin tutkijoita. Kyllä elämämvissaus aina lukeisuuden voittaa…

    1. Jos et ole huomannut, kyse ei ole ilmastotieteestä, vaan hysteerisestä liikkeestä, missä pääosaa esittävät asiasta mitään tietämättömät lapset ja keulakuvaksi nostettu teini, joka omia lentopäästöjään pienentääkseen aiheuttaa kymmenkertaiset päästöt veneensä kuljettamiseen tarvittavan miehistön matkoissa.
      Tällä eitodellakaan ole mitään tekemistä ilmastotieteen kanssa.

  6. Jotkut yhdistävät ilmastohypen vastustajat ilmastomuutoksen kiistäjiin – yleisesti ottaen näin ei pitäisi tehdä. Varmaan suurin osa ihmisistä myöntää, että ilmasto on hitaasti lämpenemässä.
    Muutoksen syystä kiistellään. Jos ihmiskunnan todetaan syylliseksi. niin mitä voitaisiin tehdä? – vähentää hiilidioksidipäästöjä, vai?

    Ihmiskunta lisääntyy. Tarvitaan lisää ruon tuotantoa. Tarvitaan lisää asuntoja. Tarvitaan lisää teollisuutta. Tarvitaan lisä energiaa. Ihmiskunta ei myöskään ole valmis luopumaan mukavuuksistaan – esimerkiksi lomailusta kaukomaissa, turhakkeiden kuluttamisesta, suurista asunnoista, kaukomaissa tuoduista ruuista ..

    ***
    P.S.

    Ilmasto jäähtyi noin viisisataa vuotta sitten – syys tuskin oli ihmiskunnan

    https://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/viikinkijaamisto-meni-muusiksi-jaatikoiden-sulaminen-havittaa-arkeologisia-aarteita/748801/

    Ehkä 3 000–6 000 ihmistä käsittänyt viikinkiasutus levisi Grönlantiin vuoden 1000 tienoilla, kun ilmastossa oli lämpimämpi jakso. Viikinkisiirtokunta kuihtui pois noin 500 vuotta myöhemmin. Siihen saattoi vaikuttaa ilmaston tilapäinen viilentyminen, jota on kutsuttu pieneksi jääkaudeksi.

  7. ”Kiina valmistaa paljon asioita, joita ostamme. Yksi tapa vaikuttaa on lopettaa tarpeettomien asioiden ostaminen sieltä.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *