”Ekologian” professori elää kuplassa – yllättäen

Professori HS:lle: Valtio voisi palkita lapsettomia

”Ekologian professori Janne Kotiahon mielestä lapsettomia ja lapsen hankintaa lykkääviä voisi palkita rahallisesti.

Käytännössä se voisi tarkoittaa sitä, että lapsilisän tilalle tulisi lapsettomuuslisä, jota maksettaisiin kuukausittaisin yli 18-vuotiaille kansalaisille, joilla ei ole lapsia. Rahallinen kannustin voisi Kotiahon mukaan hillitä väestönkasvua, jota hän pitää maailman suurimpana ongelmana.

– Synnytystalkoista puhuminen on aivan perverssiä. Siitä pitäisi tehdä brändi, että täällä on saatu väestönkasvu kuriin, Kotiaho sanoo Helsingin Sanomille.”

Siis Suomessa pitäisi vähentää väkimäärää, mutta varsinaiseen ongelmaan eli Aasian ja Afrikan väestön holtittomaan lisääntymisen ei tarvi ottaa kantaa?

Kyllä proffa elää todellisessa kuplassa.

6 vastausta artikkeliin “”Ekologian” professori elää kuplassa – yllättäen”

 1. Pitipä vähän tutustua tähän ’ihme’ proffaan – netistähän aina jotain löytyy

  ” Hänen mukaansa puuta kaadetaan Suomessa liikaa, ja luonnolle aiheutettu haitta pitäisi hyvittää ekologisella kompensaatiolla jossain toisaalla.”

  Pari kysymystä:
  ’ekologisella kompensaatiolla jossain toisaalla’ – Mitä ihmettä tämä voisi olla?

  Proffa Kotiaho varmaan kuluttaa tuontitavaroita , esim. ruokaa, vähintään yhtä paljon kuin suomalainen keskimäärin. Tuonti maksetaan viennillä. Mitä Kotiaho esittää korvaamaan vähennettävää paperin vientiä?

  **
  Kotiaholla on kolme lasta. Länsimaissa, joissa terveyspalvelut pelaavat kohtuullisesti, väkiluvun vakiona pitämiseen riittää, että äidit synnyttävät keskimäärin 2,1 lasta.

  ***
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Janne_Kotiaho

  Kotiaho toimii ympäristöministeriön asettaman Suomen luontopaneelin puheenjohtajana. Hän johtaa myös Jyväskylän yliopistossa Resurssiviisausyhteisöä, joka pyrkii monitieteisesti tuottamaan tietoa kestävästä kehityksestä ja luonnonvarojen käytön kestävyydestä.[2]

  Kotiahon mielestä väestönkasvu on maailman suurin ongelma. Hän on esittänyt, että lasten hankkimatta jättämisestä tai hankkimisen lykkäämisestä voitaisiin palkita rahallisesti. Kotiaho on myös huolissaan luonnon monimuotoisuuden vähenemisestä. Hänen mukaansa puuta kaadetaan Suomessa liikaa, ja luonnolle aiheutettu haitta pitäisi hyvittää ekologisella kompensaatiolla jossain toisaalla.[2]

  Kotiaholla on vaimo ja kolme lasta. Hän asuu Korpilahdella maatilalla yli 100-vuotiaassa pohjalaisessa hirsitalossa

 2. ”Pari kysymystä:
  ’ekologisella kompensaatiolla jossain toisaalla’ – Mitä ihmettä tämä voisi olla?”

  Maahanmuuton jyrkkä rajoittaminen olisi selkeä kompensaatio. Maahanmuuttajan hiilijalanjälki kaikkine reissaamisineen lähtömaahan ja takaisin on suurempi kuin kantasuomalaisen. Ja lämmityskulutkin varmaankin osoittautuisivat suuremmiksi, jos tutkittaisiin.

  Proffa lienee vähän arka ja peloissaan, ettei uskalla inahtaakaan. Pelkää kansallisvaltiovihamielisten tahojen kostoa ja potkuja yliopistosta.

 3. ”Kotiaholla on kolme lasta. ”

  Eipä ole omia neuvojaan malttanut noudattaa 😀

Kommentoi