Elintasoturistien oikeusturvaa ja etuja pitää kuulemma parantaa

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006155404.html

”Turvapaikkaprosessi on kehitettävä kokonaisuutena ja turvapaikanhakijan näkökulma ja etu pitää huomioida yhä paremmin. ”

Eikö jo tuo perusteeton elättäminen ole ”turvapaikanhakijan” etu?

Kun 2/3 tulleesta ei ole lakien mukaan oikeutettu turvapaikkaan, on tämän joukon ylläpito jo sellaisenaan liikaa suomalaisille veronmaksajille.

Toki prosessia pitää tehostaa ja nopeuttaa, mutta sen pitää myös johtaa siihen, että kielteisen päätöksen saaneet todella lähtevät eivätkä perusteettomasti voi hakea uudelleen näennäisen uskonnonvaihdon tai seksuaalissuuntautumisen perusteella, mikä aivan yllättäen näyttää tapahtuvan kielteisen päätöksen seurauksena.

6 vastausta artikkeliin “Elintasoturistien oikeusturvaa ja etuja pitää kuulemma parantaa”

  1. Ei tästäkään oikein yllättyä osaa ja lisää vastaavaa on ihan takuulla tulossa.

  2. Mikä tekee yritykset riippumattoman? Jospa sisäministeriö tilaajajana saneli raportin suuntaviivat.

    Täytyy ihmetellä mihin ministeriössä tarvitaan avustajia, kun siellä hommat ulkoistetaan yrityksille.

    ***
    Raportin laatija: Owal Group

    https://owalgroup.com/
    https://owalgroup.com/yritys/
    https://www.finder.fi/Viestint%C3%A4toimisto/Owal+Group+Oy/Helsinki/yhteystiedot/2761781

    ***
    Turvapaikkaprosessi on kehitettävä kokonaisuutena ja turvapaikanhakijan näkökulma ja etu pitää huomioida yhä paremmin. Näin todetaan sisäministeriön tilaamassa riippumattomassa selvityksessä, joka julkistettiin torstaina.

    Owal Groupin tekemän selvityksen tarkoituksena oli muun muassa tunnistaa turvapaikkaprosessin kehittämistarpeet sekä tarkastella viranomaisten toimintaa ja hallinto-oikeuksien toimintamalleja turvapaikka-asioissa.

  3. En oikeastaan osaa ottaa kantaa tähän turvapaikkapolitiikkaan mutta tämä Putkisen osoittelu nykyhallitukseen vs edellinen. … grrr…

  4. Edellinen hallitus sentään oppi uuden lähestymistavan haitta maahanmuuttoon vuoden 2015 pakolaistsunamin jälkeen. Eli, oli edellisessä hallituksessa montaa arvostelun paikkaa, mutta yhdessä asiassa se kuitenkin kehittyi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *