EU:n pankkibyrokratia vain pahenee kuluttajan kiusaksi

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006116205.html

”Etenkin verkkokaupoissa maksaminen muuttuu. Muutoksen taustalla on maksamisen suojan lisääminen. ”

”Taustalla on EU:n PSD2-maksupalveludirektiivi, joka astuu voimaan kokonaisuudessaan 14. syyskuuta. Direktiivin tarkoitus on lisätä kilpailua, tuoda uudet maksupalvelut sääntelyn piiriin ja parantaa maksamisen turvallisuutta sekä kuluttajansuojaa. ”

Kilpailu tuskin lisääntyy, mutta byrokratia pahenee paljon eikä suoja tosiasiassa parane olennaisesti.

Kaupan kassalla puhelinmaksussa kuitenkin joutuu näppäilemään tunnuslukuja.

On järjetöntä vaatia verkossa maksamiseen verkkopankkitunnuksia, kun maksat ostoksen luottokortillasi ja vielä luotettavan maksupalvelun, kuten PayPal, kautta.

Kuitenkin kaavion mukaan pankki saa päättää, voitko jonkin maksun maksaa, vaikka olisi kyse kuinka turvallisesta maksusta tahansa.

Kyse on puhtaasti kirjoitusvirkamiesten utopia muka turvallisuudesta, kun tuloksena on kaiken vaikeuttaminen asiallisilla käyttäjillä.

14 vastausta artikkeliin “EU:n pankkibyrokratia vain pahenee kuluttajan kiusaksi”

  1. Joskus on, mutta, kun ostaa monetta kertaa luotettavalta myyjältä, ei tuo numeroiden näpyttely tunnu järkevältä ja ärsyttää sen koodilistan hakeminen erikseen kaapista.

  2. Olkoot en silti antaisi netti puolelle kaupanteossa pankki tunnuksiani koska netti kapuppa ei takaa minua ettei ne ole jonkun taskussa hetken päästä terv tepivaari

   1. Teuvo, myyjälle ei anneta pankkitunnuksia, vaan oma pankki antaa tiedon myyjälle, että olen saman niminen kuin olen antanut nimekseni myyjälle. Se on turvallista. Myyjä tietää siten, että esiinnyn omalla oikealla nimelläni.

    1. Kyllä minä erotan pankki tunnukset en niitä tarkoittanut mutta en anna netti kapuppaan mitään pankki tietoa
     Mitän turvatakuuta netti kauppa ei minulle anna koska ei siihen kykene terv tepivaari

 1. Itse asiassa tämä on aika hyvä muutos. Se ei vaadi kaupoilta uutta teknologiaa sillä se tulee maksuvälittäjien infrassa. Se vaikeuttaa monien pienten varkauksien ja maksukorttipetosten tekemistä.

  Näin kaupan alalla toimivana ja ko. järjestelmiä ylläpitävänä sanoisin että tämä kuulostaa hyvältä.

  P.S. PayPal on todellakin ihan luotettava – mutta ei aina kovin edullinen. Jos maksu menee muulla valuutalla kun euroilla, heidän valuuttakurssi voi olla paljon suolaisempi kuin pankin omalla kortilla. Kannattaa varmistaa.

  1. Toki niin, mutta luotettavuus ja ostajan turva ovat asioita, joista kannattaa joskus maksaa.
   Samaahan saa suoraan eri kaupoistakin, kuten ebay ja aliexpress, mutta pääosin kun ostaa Euroopasta, ei asia juurikaan merkitse.
   Maksaminen PayPalilla on vain niin helppoa, kun ei tarvitse näpytellä korttinumeroita eikä pankin turvalukuja ja maksu menee suoraan luottokortille.

 2. PayPal on ollut hyvä ja toimiva. Sinäänsä on sääli kun käteistä ei juuri enää itsekään näe, zuiz zaiz rahat menee tililtä kun korttia heilauttaa

 3. En osta mitään netistä kaiken saan myös kaupoista Suomesta joten eipä koske minua tuollaset lainkaan terv tepivaari

  1. Valitettavasti minä en saa kaikkea tarvitsemaani suomalaisista kaupoista – ainakaan kotikaupungistani. Ostan sekä kotimaisista, että ulkomaisista verkkokaupoista. Toki jos tavaran saa kotikaupungista, niin ostan sieltä.

   Niinkin yksinkertainen asia kuin Liptonin pyramiditee Lemon oli mahdotonta ostaa Varkauden kaupoista (aiemmin sain Prismasta, en enää). Olen ostanut sitä sitten monta kertaa Virosta. Lopulta pistin Googleen haun, että mistä sitä saisin ja löysin verkkokaupan, josta sain tilattua kerralla huomattavan määrän sitä varastoon.

   Toinen asia on Litium-rautafosfaattiakut (LiFePo4). En ole löytänyt yhtään kotimaista toimittajaa haluamani laisille akuille, joten olen joutunut tilaamaan niitä suoraan Kiinasta.

 4. Ostan kaiken mahdollisen mitä saan omasta kaupungista ja mökkini kyläkaupasta koska VAIN se mahdollistaa alueen työllisyyden, kun on tuotteita joita on tilattava netistä niin sitten on, koska alueella ei ole kauppoja malliin kehäkolmonen….

 5. Niin, itse tietoverkkojen ihmisenä ja verkkokaupan alan sekä toimijat laajalti tuntevana ostan aika lailla kaiken läheltä mitä vaan voi. Joitain pieniä varaosia kauempaa maailmalta, mutta kaikki mitä saa naapurustosta, ostan naapurustosta. Kuten Marko sanoo. Ja kun tiedän mitä verkkokaupan riskejä on.

  Jos verkosta pitää ostaa, käytän tiettyjä varotoimenpiteitä toki, ja boikotoin amazonia henkeen ja vereen. En boikotoi usein tai paljoa, mutta helvetti vieköön, jopa minulla menee jossain raja. Ja amazon on ylittänyt sen rajan noin viisituhatkertaisesti.

  1. Sama juttu, Amazon ei ole paikka ostaa, ennemmin maksan vaikka lisää muualta, se on orjatyövoiman paikka.

   Mielellään kaikki omasta paikasta ostaisin tai läheltä, mutta koska asun täällä pikku kaupungissa ja sen lähialueen tarjonta on mitä on niin joskus on pakko käyttää verkkokauppoja, vaimolle sain ostettua äitienpäiväksi kyllä mainion rinkan ihan läheltä, oli hieno löytö.

Kommentoi