Jälleen asiaa Salehzadehilta – suhteelllisuudentajua yhdenvertaisvaltuutetulle.

https://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2019/09/05/yhdenvertaisuusvaltuutetun-tulisi-keskittya-tasa-arvon-edistamiseen-eika-burkinien-levittamiseen/

”Muslimeilla on Suomessa oikeuksia, ja hyvä niin. Heillä on myös velvollisuuksia, kuten muillakin kansalaisilla. Heidän tulee elää paikallista lainsäädäntöä kunnioittaen ja tasa-arvon normien mukaisesti.

Eilen yhdenvertaisuusvaltuutettu linjasi, että kaikkien uimahallien tulee sallia burkinien käyttö tiloissaan. Burkinit ovat joidenkin musliminaistan käyttämiä, koko vartalon ja hiukset peittäviä uima-asuja. Yhdenvertaisuusvaltuutettu toivoi myös, että uimahalleihin rakennetaan yksityisiä suihkutiloja, mm. uskonnollisia erityisryhmiä palvellakseen.

Pidän tärkeänä, että yhdenvertaisuusvaltuutettu linjaisi myös asioita toisesta päästä. Miksi kenelläkään on lupa hunnuttaa pieniä, usein jopa alle kouluikäisiä, tyttöjä? Miksi ulkomaalaisrahoitteisten moskeijoiden toiminta sallitaan? Yhdenvertaisuusvaltuutetun ykköstehtävä olisi mielestäni huolehtia siitä, ettei tänne pääse syntymään “valtio valtiossa” -tyyppisiä klikkejä, jossa esimerkiksi tietyn uskontokunnan edustajat elävät koko elämänsä keskenään. ”

Yhdenvertaisuusvaltuutettuun on ilmeisesti iskenyt ”suvaitsevaisuusvirus”.

Vähäiselle ääriuskovaisjoukolle pitää saada ikiomat säännöt ja oikeudet uhteiskunnan kustannuksella, mutta heidän rikolliseen toimintaansa ei saa puuttua.

7 vastausta artikkeliin “Jälleen asiaa Salehzadehilta – suhteelllisuudentajua yhdenvertaisvaltuutetulle.”

  1. Uimahalleissa pitää olla siihen tarkoitetut asut yleisen hygieenisyyden vuoksi – piste ilman mitään uskontoja.
    Rakentakoot itselleen omat hallinsa, jossa saavat uida miten tykkäävät.

    Eräs toinen ilmiö, mutta Suomalaisista naisista oli isolla kuntosalin uima-altaalla Vuosaaressa se, että naiset ( suomalaiset jäsenet) kävivät vain näön vuoksi kastelemassa itsensä ja tulivat peseytymättä altaisiin. Tukkalaite oli kuin kampaajalta tullessa.
    Meitä oli pari äijää altaassa ja 12 akkaa. Siksi lopetin koko vesispinningin ja muut siihen liittyvät..

  2. Kuten Juhani sanoo – uimahallien säännöt eivät ole syrjiviä, vaan yhteisestä edusta huolehtivia. Hygienia menee aivan koska tahansa uskonnollisten julistusten ohi.

  3. Tasa-arvovcaltuutetun mukaan burkinin kieltoa voi pitää myös naisia syrjivänä, koska vain naiset käyttävät sitä. Samaan aikaan pitkät shortsit on kielletty. Eikö se ole sitten miesten syrjintää, koska niitä käyttävät vain miehet? No ei tietenkään, koska syrjintää on aina vain se mikä kohdistuu joihinkin ryhmiin. Syrjityksi tuleminen on joidenkin etuoikeus.

  4. ”Yhdenvertaisuusvaltuutettu suosittelee uimahalleille burkinien käytön sallimista. Valtuutettu suosittelee myös erilaisten yksityisten peseytymistilojen rakentamista kaikkien ihmisten ja ihmisryhmien yhdenvertaisuuden edistämiseksi.”

    Yhdenvertaisuusvaltuutetun mielestä ihmisryhmien eristäminen lisää yhdenvertaisuutta.

    Eikö yhdenvertaisuusvaltuutetun näe eriarvostamisena sitä, että erityiskohtelun vaatien kustannukset sälytetään muiden rasitteeksi?
    *
    ****
    Tekijät esiin:

    https://www.syrjinta.fi/valtuutettu

    Yhdenvertaisuusvaltuutettuna toimii Kirsi Pimiä, joka aloitti virassa 15.5.2015.
    Koulutukseltaan Pimiä on juristi. Aiemmin hän on työskennellyt monissa eri viranomaistehtävissä eduskunnassa, valtioneuvoston kansliassa, oikeusministeriössä ja ulkoasiainministeriössä sekä yliopistolla. Perus- ja ihmisoikeuskysymykset ovat aina olleet hänelle tärkeitä.
    Yhdenvertaisuusvaltuutettuna Pimiän keskeisin tavoite on toimia proaktiivisesti yhdenvertaisuuden edistämiseksi ja puuttua tehokkaasti syrjintätilanteisiin. Tämän onnistuminen edellyttää hänen näkemyksensä mukaan aktiivista vuorovaikutusta ja jalkautumista ihmisten arkeen.

    *
    https://www.linkedin.com/company/yhdenvertaisuusvaltuutettu

    Employees at Yhdenvertaisuusvaltuutettu
    Anni Valovirta
    Senior Officer
    .
    Maria Swanljung
    Communications Manager
    .
    Pirjo Kruskopf
    Senior Officer/Team Coordinator
    .
    Joonas Rundgren
    Senior Officer
    .
    Michaela Moua
    Senior Officer
    .
    + Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä

    [Yksi kuudesta on mies – syrjitäänkö miehiä?]

  5. On monia uimahalleja joihin ei saa mennä uimashortseissa… ja nyt sallitaan koko asut näille eräille… 🤣, on tämä yksi saatanan vitsi.

  6. Tämmöinen uutinen:

    http://yle.fi/uutiset/3-5301751
    5.1.2011

    Helsinki lopetti musliminaisten oman uimavuoron Jakomäessä

    Helsinki on päättänyt lopettaa musliminaisten oman uimavuoron Jakomäen uimahallissa, kun se avautuu tänään vuoden kestäneen remontin jälkeen. Vastaisuudessa uimavuoro on tarkoitettu kaikille naisille ja sen ajankohta muuttuu eri viikonpäivään.

    Erillinen musliminaisten uimavuoro päätettiin lopettaa, koska se sai kielteistä palautetta muilta uimareilta, sanoo liikuntalaitososaston laitospäällikkö Teemu Raatikainen.

    Jakomäen uimahallissa oli ennen remonttia lauantaiaamupäivisin uimavuoro nimikkeellä ”maahanmuuttajien uimavuoro” muslimityttöjen uimakoulun jälkeen. Vuorolla tosin kävi muitakin naisia.
    Raatikaisen mukaan päätös vuoron lopettamisesta on tehty korkeammalla taholla.

    – Meille vain ilmoitettiin, että nyt ei ole enää syytä pitää erillistä vuoroa. Mielestäni ajankohta oli se asia, joka herätti eniten polemiikkia. Uimahalli kun ei ollut muutoin lauantaisin yleisölle auki. Nyt kun uimahalli on auki joka päivä, päätimme muuttaa vuoron tiistai-iltoihin ja kaikille naisille tarkoitetuksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *