Lähes 700 miljoonaa työttömyystukiin, toimeentulotukiin ja asumistukiin elitasoturisteille – entä ne muut kulut?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/be5addaf-61a7-4b2b-97e7-d73cfe1c383a

”Kelan tutkija: ”Maahanmuuttajataustaisten työllistyminen on yhtä lailla kysyntä- tai tarjontalähtöistä kuin muillakin. Työllistymisen esteet ovat osittain samoja kuin kantasuomalaisilla. Osin ne liittyvät maahanmuuttajuuteen.””

”Työllistymisen esteenä voi olla heikko kielitaito tai vaje koulutuksessa. ”

”– Syyt voivat olla moninaisia. Tiedetään, että maahanmuuttajataustaisissa perheissä äidit ovat useammin kotona. Pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa toimeentulo perustuu kahden elättäjän malliin ja yhden työssä käyvän palkka ei välttämättä riitä nostamaan perhettä köyhyysrajan yläpuolelle, johtava tutkija Minna Ylikännö Kelan toimeentulotuen tutkimuksesta kommentoi ”

Muut kulut eli VOKit, viranomaistoimet, tulkit jne mukaan lukien ollaan reippaasti päälle miljardissa vuosittain pelkän elintasoturismin takia.

On aivan sama, miten tätä ”suvaitaan”, mutta kyse on selkeästä haittamaahanmuutosta.

7 Replies to “Lähes 700 miljoonaa työttömyystukiin, toimeentulotukiin ja asumistukiin elitasoturisteille – entä ne muut kulut?”

  1. Sieltähän tuli pelkkiä koneinsinöörejä, lääkäreitä ja tohtoreita. Mikäs näiden moniosaajien vaikeus on työllistyä…. 🤣

  2. Juu, viimeisen SPR:n sepustuksen mukaan neljänneksellä on korkeakoulutason tutkinto – paperit vain jäivät sen flyygelin päällä lähtiessä…

    1. Orpo (KOK) kannattaa puheessaan haittamaahanmuuttoa. Kokoomuksen kanta ei ole muuttunut miksikään.

  3. PS on ainut puolue Suomessa joka vastustaa haittamaahanmuuttoa, muut puolueet näkee sen mahdollisuutena. Semmottii…

Kommentoi