Näin Ruotsissa rikollisista – Suomi seuraa ajanoloon ja persukammoisia hirvittää

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006354282.html

”Ruotsin hallitus haluaa, että toistuvasti varasteleville henkilöille voitaisiin antaa porttikielto tiettyyn kauppaan tai kauppoihin.

”Meillä ei voi olla tilannetta, jossa alueen rikolliset pitävät paikallista kauppaa ruokakomeronaan, josta he ottavat, mitä haluavat”, sanoo oikeusministeri Morgan Johansson Ruotsin radiolle.

Pääsykiellon rikkomisesta seuraisi enimmillään kuuden kuukauden vankeusrangaistus. Pääsykiellot asettaisi syyttäjä, ja niistä voisi valittaa tuomioistuimiin.”

*******

”Ruotsin kokoomus rikkoi hiljattain vaaleja edeltäneen lupauksensa ja alkoi neuvotella politiikan asiakysymyksistä ruotsidemokraattien kanssa. Neuvottelut ovat nyt julkisia, puheenjohtajien välisiä ja ulottuvat rikollisuuden lisäksi politiikan muillekin osa-alueille, kuten energiapolitiikkaan ja maahanmuuttoon.

Kristillisdemokraatit aloittivat vastaavat julkiset neuvottelut ruotsidemokraattien kanssa jo kesällä.”

Ruotsissa aletaan tajuta, että rikollisten hyysääminen on riski yhteiskuntarauhan kannalta ja lähes kaikki puolueet kannattavat kieltoa.

Samaan aikaan hysteerinen poliittinen boikotointi on loppumassa ja neljäsosa kansasta on saamassa demokrastian mukaisen aseman, mihin se on oikeutettu.

Suomi seuraa perässä ja melkoisen varmasti seurataan Ruotsin mallia.

Tämä on painajainen Suomen persukammoisille, jotka hysteerisesti vastustavat demokratiaa kammossaan.

Suomessa tilanne on persukammoisten kannalta vielä vakavampi, koska ruotsindemokraatit ovat kannatukseltaan vasta toisena demujen jälkeen, mutta persut ovat kannatukseltaan johtava puolue ja demut kaukana alapuolella…

19 vastausta artikkeliin “Näin Ruotsissa rikollisista – Suomi seuraa ajanoloon ja persukammoisia hirvittää”

  1. Voisi olla hyvä, että PS pysyisi oppositiossa, sillä demarit saattaisivat tehfä vallankaappauksen eli valtiorikoksen lakkokenraaliensa avulla, kun PS alkaisi panna valtion asioita kuntoon. Viime syksynähän lakkokenraalit hyökkädiväy laillista es

    1. Viime syksynähän lakkokenraalit jo hyökkäsivät laillista esivaltaa vastaan. Voi olla, että persupelko saisi nykyhallituksen vähemmän itsetuhoiselle linjalle. Lakkokenraalit eivät kovin helposti ryhtyisi tuhoamaan valtiota demarien ollessa vallan kahvassa, vaikka lakkokenraalit niin tekivätkin Fagerholmin ollessa pääministerinä vuonna 1956 rettelöiden yleislakon voimin.

      1. Niinköhän Mage Sinulla lienee yleislakosta 1956 mitään kokemusta. Minulla on, olimme hiihtolomalla koko sisarusparvi tätimme luona Virroilla; ei se jatkoloma ollenkaan pahalta tuntunut, toisaalta, emme tilanteen vakavuuttakaan kyllä käsittäneet.
        Lakossa muuten olivat kaikki ammattijärjestöt ja lakon alkusyyt lähtivät siitä kun säännöstelyt purettiin, sotakorvaukset olivat päättyneet, hinnat nousivat järjettömästi, mm vuokrat n 25%.
        Ei se mikään ihme jos suomalainen tunsi halua nousta barrikadeille.
        Kun historiaa tuolta netistä lukee, pitäisi myöskin ymmärtää mitä lukee, … toisaalta, ne värilasit.

        1. No, ei mitään etelä eurooppalaista tai ruotsalaista meininkiä – muuta auto käännettiin katolleen.
          *
          https://seura.fi/ilmiot/historia/vuoden-1956-suurlakko-suistaa-suomen-kaaokseen-poliisien-konepistoolit-jo-tulivalmiina/

          Vuoden 1956 suurlakko oli suistaa Suomen kaaokseen – Poliisien konepistoolit olivat jo tulivalmiina

          Otteita:

          Linja-autoasemilla mellakoidaan. Bussivuorojen ajaminen on lakonalaista työtä, jonka pitäisi olla sallittua linja-autojen omistajille. Lakkolaiset katsovat heidätkin rikkureiksi. Kuljettajia uhkaillaan ja kiskotaan väkisin ulos autoistaan suurimmissa kaupungeissa ja kauppaloissa.

          Turussa lähtee parinsadan lakkolaisen joukko kaupungin rajalle pysäyttämään kaikki autot. Porissa tehdään samoin, niin myös Kotkassa. Kuljettajilla pitäisi olla lakkotoimikuntien myöntämät ajoluvat.
          Matkustajat suuttuvat. Vihapuhetta sinkoilee puolin ja toisin. Lakkolaisia haukutaan roistoiksi ja kommunisteiksi. Rääväsuisimpia ovat naiset.
          *
          Monet yrittävät itse tankata henkilöautonsa, joita on Suomessa vain runsaat 80 000. Lakkovahdit tekevät jäynää, nostavat kolmen miehen voimin autojen takapään ilmaan. Kaasupoljinta on turha painaa, koska lähes kaikki henkilöautot ovat takavetoisia.

          Helsingissä sadat lakkolaiset tunkeutuvat Esson bensiiniasemalle Mannerheimintiellä lähellä Messuhallia. Poliisit yrittävät poistaa heidät, mutta lakkolaiset heittelevät jäänkimpaleita. Aseina ovat myös laudanpätkät – naulattomat tosin. Vasta ratsupoliisien tulo rauhoittaa tilanteen.
          *
          Kuopiossa lakkolaiset häiritsevät torikauppaa. Nyrkit heiluvat, samoin poliisien pamput. Varsin monella on illalla silmän alla sievä sinimusta pallukka. Poliisilaitoksen päivystäjä saa puhelinsoiton: ”Komisario Martikainen voi ruveta keräämään lautoja ruumisarkkuaan varten.”
          Jyväskylässä lakkolaiset pysäyttävät linja-autoja. Johtava komisario kehottaa joukkoa hajaantumaan, mutta kun se ei tottele, hän käskee yhtä alaistaan asettamaan konepistoolin tulivalmiiksi. Käsky tehoaa.
          Turussa lakkolaiset ovat havainneet, että Länsi-Suomen Osuusteurastamolla työskentelee rikkureita. Se pitää estää. Paikalla kerääntyy parisen tuhatta ihmistä. Yksi ratsupoliisi putoaa hevosen selästä, lakkolaiset pieksävät hänet.
          *
          Kaksi päivää ennen kuin suurlakko päättyy, syntyy jälleen Jyväskylässä vaarallinen tilanne. Lakkolaiset yrittävät estää kaikki lähdöt linja-autoasemalta. Kun eräs heistä pidätetään, muut vapauttavat hänet väkisin.

          Poliisit käyttävät patukoita, lakkolaiset nyrkkejä ja keppejä. Johtava komisario heiluttelee kaasupistoolia, ja poliisit ottavat konepistoolit esiin. Lakkolaiset hajaantuvat.

  2. Nyt eletään v 2019 ja kohta v 2020 ei v 1956 se meni jo aikaa sitten terv tepivaari

  3. Vuosi -56 oli minulle varsin tuttu kun silloin töitä olin hakemassa sitä ensimmäistä työpaikkaa.
    Ruotsin mallia meillä matkitaan myös etenkin siinä pahassa.

  4. Kyllähän täälläkin on jo jonkinmoinen kasti ihmisiä jotka varastelevat kaupoissa varsin avoimesti eikä sillä ole mitään väliä jääkö kiinni rysän päältä.

    En ole varma että muuntorangaistuskaan tätä korjaa, pitäisi olla vähän jykevämpi rikosseuraamusprosessi, jossa pitää todistetusti päästä tavoistaan ennen kuin on asiaa täysiin kansalaisoikeuksiin taas.

    1. Muuntorangaistus ei ratkaise asiaa, mutta voisi olla silti paikallaan.
      Tosin olisi oikeudenmukaisempaa, jos tekijä joutuisi ihan todellisuudessakin korvaamaan tekosensa mukaan lukien yhteiskunnalle aiheuttamansa kustannukset.
      Tätä varten pitäisi palauttaa pakkotyörangaistukset, missä sillä työllään korvauksen maksaisi.
      Se voisi myös aiheuttaa ajatuksia, koska siihen ei välttämättä haluaisi toistamiseen joutua.

    1. Ala olevan mukaan laki ei tunne porttikieltoa myymälään – muta kuitenkin ..

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001840784.html

      Laki ei tunne sanaa porttikielto, vaan se on enemmänkin kansankielinen sanonta. Lain mukaan kenellekään ei siis voi antaa porttikieltoa.

      Asiakasta ei voi määräaikaisesti kieltää tulemasta liikkeeseen, vaan jokainen tapaus on harkittava erikseen. Jos aiemman käytöksen perusteella on kuitenkin syytä epäillä, että asiakas vaarantaa järjestyksen tai turvallisuuden, häntä voidaan estää tulemasta sisään tai hänet voidaan poistaa liikkeestä.

      Kaartisen mukaan Satakunnan Osuuskaupassa pyritään ensin puhumaan sopimattomasti käyttäytyvien asiakkaiden kanssa.
      – Jos häiriköinti toistuu, annamme pääsykiellon, joka on henkilökohtainen ja määräaikainen, Kaartinen kertoo.

      Pääsykiellot ovat Satakunnan Osuuskaupassa yleensä kuukauden tai muutaman mittaisia, Kaartinen kertoo. Hän korostaa, että kiellot eivät liity esimerkiksi rotuun, ulkonäköön tai ikään.

    1. Valitettavasti tällä hetkellä ei kaupias voi estää edellisenä päivänä kiinni jäänyttä varastakaan tulemasta kauppaan.

  5. Entä sitten kun kauppias on itse varas myymällä epäkuranttia tavaraa ja ostaja huomaa vaikka kinkun olevan jo valmiiksi mätä
    Mitä kauppias siitä saa sanktiona ei mitään mutta täyden hinnan paskasta niin siinä käy terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *