Oolantilaiset ja rantaruotsalaiset jälleen vauhdissa

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/313a35d7-f99c-4b5a-b58d-a66e4451312b

”Runsastunutta merikotkaa haluttaisiin jo ampua, jotta voidaan ampua sen saaliseläintä haahkaa: ”

”Ahvenanmaalla, osin muuallakin saaristossa, haluttaisiin jo alkaa metsästää merikotkaa.

Taustalla on perinteinen saaliskateus. Ahvenanmaalaiset haluaisivat jo metsästää merikotkia, jotka metsästävät haahkoja, joita ahvenanmaalaiset haluavat metsästää itse.”

Jo nyt mannersuomalaiset saavat syyt niskoilleen, kun oolantilaiset jatkavat muualla asiaperusteilla kiellettyä haahkan kevätmetsästystä.

Nyt tämä sakki vaatii jo merikotkan tappamista, jotta saisivat jatkaa tuota holtitonta hommaa paremmilla saaliilla.

12 vastausta artikkeliin “Oolantilaiset ja rantaruotsalaiset jälleen vauhdissa”

  1. Ahvenanmaa pitäisi myydä Ruotsille ja pakkolunastaa tilalle osa Pohjois-Ruotsia Suomelle. Tuo alue ei ole kuin rahareikä suomalaisille veronmaksajille.

  2. Ehkä tulisi sallia ahvenamaalaiskoiraiden kevätmetsästys?

    😉

    Annetaan nyt merikotkien olla.

  3. Yllättävän paljon Suomalaiset sietävät heidän itsevaltiuttaan.
    Tuttavapiiristä nainen avioitui sinne asujaksi, mutta ei saa hyvinkoulutettuna työtä koska ei ole syntyperäinen?

  4. Merenkurkun rantaruattalaiset tykkäävät merikotkista siinä kun ne ahdistavat saaria happamilla ulosteillaan uhkaavia ja kalat merestä syöviä merimetsoja.

  5. https://yle.fi/uutiset/3-8798333

    Maistuisiko merimetso? ”Maku muistuttaa riistaa ja maksaa”

    Sen liha on varsin syötävää, tietää järjestöpäällikkö Teemu Simenius Suomen metsästäjäliitosta.

    Hän on päässyt maistamaan merimetson lihaa poikkeusluvalla tehdyn metsästyksen päätteeksi. Hän vertaa makua suomalaisille hyvinkin tuttuun raaka-aineeseen.

    – Siinä on riistamainen, maksaan vivahtava maku. Muuten se on ihan normaalia punaista lihaa, Simenius kuvailee.

  6. Aivan samahan tuo lienee kuin haahkankin suhteen. Sanotaan traanin makuiseksi, traania ei ole tullut syödyksi mutta piimässä marinoitua haahkaa sitäkin enemmän. Sama piimämarinointi pätee myöskin jäniksiin.

  7. Kerran olen hyljepalaapaaistia syönyt, maku oli vahva (traani). Että siitä tykkäisi olisi varmaan pitänyt siedättyä jo lapsuusvuosista asti.

Vastaa käyttäjälle Myllymatti Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *