Paatero jatkaa kiemurtelevaa taaperointiaan

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006315311.html

”Valtio tuki Postin lajittelijoiden siirtoa – näin Paatero kierteli suoraa kysymystä”

”Postin väliaikainen toimitusjohtaja Turkka Kuusisto sanoi eilen tiedotteessa, että pakettilajittelijoiden siirtoa koskevat päätökset on tehty valtion omistajaohjauksen tuella. Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) ei kuitenkaan eilen suoraan vastannut kysymykseen siitä, oliko siirrolla valtion omistajaohjauksen tuki.

– Se on nyt joka tapauksessa jo tehty se 700 henkilön siirto. Se, millä sopimuksella neuvotellaan, se on toinen asia, Paatero sanoi eilen.

Eli siirrolla on omistajaohjauksen tuki?

– Se on realiteetti, että heidät on siirretty.”

Siis duunareita kovasti puolustava demari Paatero hyväksyi työehtosopimuksen siirron, käyttäytyy, kuin ei tietäisi siitä ja selittelee omiaan.

Olisi aika vaihtaa Paatero ammattitaitoisempaan ja pian.

Kepuli pettää aina, demari vain joka kerta.

4 Replies to “Paatero jatkaa kiemurtelevaa taaperointiaan”

 1. Paatero on tyypillinen vallankahvaan päässyt ahne poliitikko. Tämähän on vain pyramidin huippu siitä mitä nyt paljastuu… on paljon mistä Suomen kansa ei tiedä mitään. Valtio voi hyvinkin ulkoistaa vaikka maanpuolustuksen jos siitä vaan saadaan voittoja eliitin taskuun, en yllättyisi yhtään.

  Nyt menee jo valtion Posti rahan vuoksi tekemään epäisänmaallisia päätöksiä, kansa on unohdettu valtion sisällä… koska raha. Hyvin samantapaista alkaa olla kuin Venäjällä missä oligarkeilla ja eliitillä on rahat ja kansalle annetaan keppiä. Sananvapaus vieään ensin ja sitten viedään loputkin oikeudet.

 2. Aika noloa. Tuskin nostaa SDP:n kannatusta. Ketähän siellä Postin hallituksessa istuu? Juhana Vartiainen?

 3. Miten Postin kilpailijat pärjäävät, vaikka ne maksavat parempaa palkkaa kuin Posti?

  Jos nyt oikein ymmärrän, niin Postin johto haluaa pudottaa 700 pakettilajittelijan palkat 14 eurosta 10 euroon Postin kilpailijat maksavat 15 euroa per tunti.
  [ Palkat toki riippuvat palveluajasta]

  Teollisuuden liiton sopimuksen vähittäistuntipalkat

  https://hs.mediadelivery.fi/img/svg/42c46744e25b4c4c97ef0c59a074c45d.svg

  *
  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006318663.html

  Tällaisia ovat Postin lakon ytimeen nousseet kiistellyt työehtosopimukset
  Teollisuusliiton sopimuksessa perustuntipalkat jäävät kokeneillakin työntekijöillä 10 euron pintaan, kun ne Paun sopimuksessa nousevat parhaimmillaan yli 14 euroon.

  Pakettijakelussa Postin kanssa kilpailevat yritykset eivät kuitenkaan käytä Teollisuusliiton halvempaa sopimusta. Näitä yrityksiä ovat muun muassa Postnord, Matkahuolto, Schenker, Kaukokiito, DHL ja UPS.

  Kilpailijoilla käytössä on Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton (AKT) sopimus. Siinä peruspalkat ovat itse asiassa paremmat kuin Paun sopimuksessa. Tuntipalkat nousevat kokeneilla työntekijöillä enimmillään yli 15 euroon.

Kommentoi