Partisaanimurhaajat hyökkäsivät siviilikyliin murhaten asukkaat – kehuivat neukkulan puolella tuhonneensa sotilastukikohtia

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006164678.html

”Neuvostoliittolaisten partisaanien isku Seitajärven kylään Savukoskella 7. heinäkuuta 1944 oli yksi koko jatkosodan hirveimpiä iskuja suomalaisia siviilejä vastaan. Verisistä tapahtumista tulee sunnuntaina kuluneeksi 75 vuotta. ”

Näitä rikollisia murhamiehiä pidetään ryssän puolella suurina sankareina.

32 vastausta artikkeliin “Partisaanimurhaajat hyökkäsivät siviilikyliin murhaten asukkaat – kehuivat neukkulan puolella tuhonneensa sotilastukikohtia”

  1. Suomen poliisi olisi halunnut kuulustella niitä murhaajia, mutta Venäjä ei suostunut siihen, että heidän sotasankareitaan olisi kuulusteltu.

  2. Näitä tapauksia oli paljon, naisia, lapsia ja vanhuksia listittiin järjestelmällisesti. Kyseessä ei ollut sotatoimet vaan rikollinen toiminta siviilejä kohtaan. Sodan jälkeen asioista vaiettiin ja mitään toimia rikollisia vastaan ei Suomen osalta vaadittu. Omassa maassaan nämä ”partisaanit”, todellisuudessa rikolliset murhaajat olivat suuria ”sotasankareita”. Persiistä.

  3. Olavi Alakulppi vei henkilökohtaisesti YK:lle hallussaan olleita todisteita ryssien rikoksista ihmisyyttä vastaan Seitajärven kylässä… .ja mitään ei tehty asian tuomiseksi esille tässä haistapaska talossa nimeltän YK….

        1. Stalinin kannatus Venäjällä on suurempi kuin Putinin kannatus. Muistaakseni viimeisimmässä tutkimuksessa Stalinia kannatti yli 60% venäläisistä – Stalin teki Venäjästä suuren, kuten Iivana Julma ja Pietari suuri.

          Ryssät ihailevat joukkomurhaajia.

          Suosittelen artikkeliani venäläisestä julmuudesta – suorin lainauksin ja tarkoin lähdeviittein:

          http://jput.fi/Murhanhimoiset_venalaiset.htm

  4. Tässä ei ole kyse suomalaisten kaukopartiomiesten tekemisistä, vaan ryssien tekemistä sotarikoksista Suomen alueella. Kittiläinen tietokirjailija Veikko Erkkilä on kirjoittanut aiheesta kirjan nimellä ”Vaiettu sota”.
    ”Partisaanien” isku Seitajärvelle on sotahistorin rumimpia tapauksia. Partisaanien joukosssa oli suomenkielen taitoisia, jotka huutelivat lapsille: ”Ei tarvitse pelää. Tulkaa esiin, me annamme teille leipää!” Kun lapet tulivat esiin piilopaikastaan, he saivt leivän asemasta lyijyä.
    Partisaanit ottivat osan kylän väestöstä vangeiksi, kuljettivat heitä jonkin matkaa, ja teloittivat heidät. Partisaneja jäjittinyt Olavi Alakulpin joukot löysivät ensimmäisenä ryssäpartion tappamat suomalaiset. Alakulpin mukaan naiset oli raiskattu ja pouolivuotias tyttövauva oli tapettu pitelemällä jaloista kiinni ja lyömällä vauvan pää puunrunkoa vasten. Alakulpin mukaan männyssä oli edelleen aivokappaleita. Alakulpin joukot ottivat tapahtu paikalta monta valokuvaa.

    Tarina, oikeammin kertomus ei pääty tähän. Neljä kylän asukasta oli edelleen hukassa. Yli viisikymppinen mies ja nuori sotamies, Matti Niiranen, teini-ikäinen Valtteri Ollila ja hänen19-vuotias sisarensa Eliisi Ollila. Heidän jäänteensä löytyivät paljon myöhemmin, läheltä Neuvostoliiton rajaa.
    Kirjailja Veikko Erkkilä jatkoi sinnikäästi asian tutkimusta venäläisen yhteyhenkilön kanssa ja löysi Venäjältä mm.miehen, joka oli ampunut Eliisi Ollilan Mies oli pahasti alholisoitunut ja hänen suustaan kuultiin kaksisuuntainen tragedia. Hän oli silloin nuori mies ja ihastui kauniiseen vangittuun suomalaistyttöön. Lähellä rajaa heille tuli käsky teloittaa vangit. Hänen toverinsa olivat tietenkin huomanneet hänen ihastuksensa, ja sanoivat, että kyllä he hoitelevat sinun morsmaikkusi. Hän oii kuitenkin nuori ja halusi säilyttää kasvonsa. Hän sanoi tovereilleen ettei tarvitse. Oli sovittu että sisaruksia ei ammuta toistensa nähden. Niinpä hän vei Eliisin sivummalle ja oli näyttävinään Eliisille jotakin metsästä.. Kun Eliisi katsoi hänen näyttämäänsä suuntaa, hän ampui kaksi kertaa tytön takaraivoon. Luotien paineistukset heittivät tytön silmät kahden metrin päähän.
    ”Se näky ei anna minulle rauhaa niin kauan kuin elän”, alkoholisoitunut venäläinen mies sanoi.
    ————————————————————-
    Tietääkseni näihin hirmutöihin osallistuneet mummot (partisaaneilla oli joukoissaan myös naisia) ja vaarit eivät koskaan joutuneet tilille sotarikoksistaan. Raahustivat Neuvostoliiton voitonjuhlissa rintapileet täynnä kunniamerkkejä – lasten ja siviilien murhaajat.
    —————————————————
    Tämä kirjoitukseni meni muistin varassa, mutta luotan siihen, että uusvasmmistolaiset korjaavat virheet, jos olen sellaisia tehnyt..

    1. Veikko Erkkilä oli yrittänyt etsiä sitä suomea puhunutta ämmää joka oli vakuutellut kyläläisille että ”tulkaa vain esiin, ei teille mitään tehdä”… Erkkilä olisi halunnut kysyä siltä ämmältä että mitä näille alusvaatteisillaan olleille ihmisille hänen mukaansa oli tarkoitus tehdä….?

      1. Naisia, lapsia ja vanhuksia ei olisi ollut mikään pakko murhata – tai raiskata ja murhata – se oli puhtaasti suunnatonta pahuutta.

        1. Itse olen sitä mieltä että koko partisaani liike oli rikollinen. Kaukopartiomiehiämme ei ole tähän päivään mennessä syytetty missään yhteydessä rikoksista siviilejä vastaan… Jokainen joka on vähääkään perehtynyt sotahistoriaan tietää että kaukopartiomiestemme kunnia on tahraton… Ei ollut Suomen intresseissä vihollisen naisten ja lasten tappaminen etusijalla… Marskin sanoin:” Puhtaan asian puolesta puhtain asein”

          1. Porola, vastaavanlaisia ”partisaaneja” ravaa tälläkin hetkellä Ukrainan alueella,,,olevinaan itä-ukrainalaisia, ryssiä ne on.

            1. Jussi, en ole tähän päivään kuullut ikinä partisaanista jonka tekoset kestää päivänvalossa tarkastelun…. Voi tietenkin olla että semmonenkin kyseiseisen liikkeen edustaja on ollut olemassa, en ole vain ikinä semmosesta kuullut…

              1. Partisaaneina en tietenkään pidä Viron ja Liettuan ja Latvian vapaustaistelijoita ja metsänveljiä… Ainoastaan kommunistien murhajoukkoja joita partisaani nimellä kutsuttiin.

              2. OLihan sotilaallisiakin partisaaneja muissa maissa. Esim ne tsekkoslovakialaiset partisaanit, jotka tappoivat ss-kenraali Heydrichin.

              3. Sana partisaani ei valitettavasti ole vain ryssien rikollisia partisaaneja käsittävä. Vaikkapa Viron, Latvian, Liettuan ja Ukrainan vapaustaistelijoista (kommunismia vastaan) on myös kutsuttu partisaaneiksi ja sissisotaa partisaanisodaksi.

                Ihan oikealla sissilläkin on rikollisten ryssien partisaanien takia huono maine. Esimerkiksi Georgiassa georgialainen kenraali varoitti minua puhumasta sisseistä, vaan kehotti puhumaan erikoisjoukkojen sotilaista.

  5. ”Mitä ne Suomen kaukopartiomiehet ml. Törni tekivät. silittävät venäläisen hiuksiako?”

    En ole historioitsija, mutta olen lukenut aika paljon mm. sotahistoriaa.
    Sota on raakaa ja ratsuväki julmaa,kuten tiedetään, mutta en ole kertaakaan törmännyt tietoon / väitteesen, että suomalaiset kaukopartiomiehet olisivat syyllistyneet lähellekään yhtä suuriin raakuuksiin kuin venäläiset ”partisaanit”. Sana lainausmerkeissä sen vuoksi, että kirjailija Veikko Erkkilä kuvaa partisanien tekemiä tuhoiskuja Suomen puolelle roskaväen tekemiksi, roskaväen , joka häpäisee kunniakkaan partisaani- nimityksen. Tässä kohdin minun on helppo yhtyä Erkkilän näkemyksiin.

    Jos juhani karjalaisella on toisenlaista tietoa, niin pistää framille vain. Ei tarvitse yhtään ujostella.

    1. karjalainen härnää taas tyypilliseen tyyliin, hänelle kävisi jos koko blogi lopetettaisiin, ei kannata uhrata aikaa tämän mielipiteisiin lasse.

  6. Juha Porola. ”Olavi Alakulppi vei henkilökohtaisesti YK:lle hallussaan olevia todisteita ryssien rikoksista ihmisyyttä vastaan Seitajärven kylässä…ja mitään ei tehty asian tuomiseksi esille tässä haistapaska talossa nimeltä YK…”

    Olen perehtynyt asiaan ja asia on täsmälleen niin kuin Juha Porola sanoo.

    Asekätkentään osallistuneet pelastivat ehkä Suomen itsenäisyyden. Ja nämä kunnian miehet joutuivat pakenemaan maasta, vaikka heidän ”rikoksensa” oli Suomen puolustaminen viimeiseen asti. – Elämä on.

  7. Puna-armeija vapautti Berliinin – raiskasi jopa 200 000 tuhatta naista.

    Hinta toisen maailmansodan loppumisesta oli kova saksalaisnaisille. Berliinin natsivallasta vapauttaneet puna-armeijan joukot syyllistyivät historian suurimpaan joukkoraiskaukseen. He raiskasivat nykyisen Saksan pääkaupungissa kaikki tielleen osuneet naiset 8-vuotiaasta aina kahdendeksankymmpiseen asti.

    Raiskattuja uskotaan olleen Berliinissä jopa 200 000., ja jokainenh raiskattiin keskimäärin 12 kertaan . Raiskattujen keski-ikä oli 16,7 vuotta ja jokainen raiskattiin keskimäärin 12 kertaa. Jopa 200 000 lapsen arvellaan saaneen alkunsa venäläisten sotilaiden raiskauksista ja jopa 10 000 naisen uskotaan kuolleen raiskauksen seurauksiin. – Italehti. fi. 7.5. 2015 otsikolla joka sama kuin tässä.
    ———————————————-
    Näinhän se on. Voittajat kirjoittavat historian ja vastapuoli pääsee kertomaan oman näkemyksesnä myöhemmin – jos pääsee koskaan.
    Tuosta puna-armeijan suorittamista joukkoraiskauksista Berliinissä tulee mieleen, että siihen täytyi olla ylimmäs johdon lupa. Tietääkseni mikään ameija ei pysty tekemään noin massiivista joukkoraiskausta ilman ylemmän johdon lupaa.

    Eräs SS- mies kertoi muistelmissaan, että heidän joukoissaan raiskauksille oli nollotoleranssi. Mennessään Ukrainan läpi eräs SS-mies uhmasi sääntöä ja yritti raiskata ukrainalaisen tytön. Kolonnaa vetävä upseeri otti vyöltään pistoolin ja ampui raiskausyritystä tehnyttä SS- miestä päähän. Sen jälkeen vastaavaa ei tapahtunut.
    ——————————————————
    Tulkoon nyt selväksi, että minulla ei ole eikä ole koskaan ollut poliitittisia intohimoja mihinkään suuntaan. Olen aina suhtautunut idealismiin kylmäkiskoisesti – Hitleriä pidän hulluna idealistina ja Stalinia viekkaana talonpoikana ja nerokkaana rikollisena (luonnehdinta Soltzenitzcynin). Tämän(kin) vuoksi olen pyrkinyt lukemaan sotahistoriaa ”ristiin”, ja uskoisin olevani immuuni niin lännen kuin idänkin propagandavaikutuksille.
    Ei ole kuitenkaan peilin vika, jos peilistä näkyvä naama on vino.
    Olen kylläkin kansallismielinen, mutta varsin maltillinen sellainen.

    1. Lasse, saksalaisilla sotilailla oli ihan aikuisten oikeasti kova kuri ja ankarat rangaistukset rikoksista.

      Äitini äiti tapasi maatilalallaan Rovaniemen maalaiskunnassa saksalaisen sotilaan perunakellarista varastamassa perunoita. Hän vei sen saksalaisen sotilaan aseella uhaten joukko-osastoonsa Rovaniemen lentokentälle – ei ihan lyhyt matka.

      Kyseinen sotilas tuomittiin kuolemaan ja ammuttiin perunavarkaudesta.

      Ryssiä sen sijaan yllytettiin ryöstämään, raiskaamaan ja murhaamaan aseettomia siviilejä.

      1. Puhuessani partisaaneista tarkoitan venäläisten ja niiden kätyreiden joukkoja. Sisseinä en niitä pidä, koska miellän sen nimen armeijan erikoisjoukkoja käsittäväksi. Partisaanithan toimivat käsittääkseni yleensä siviilivaatteissa tai sekavarustuksessa ja toisinaan meikäläisten asepuvussa ja jos sodan aikana tavataan aseistettu vihollinen siviilivaatteissa linjojen takana niin tätähän ei Geneven sopimus käsittääkseni suojele.

        En käytä esim. Viron metsäveljistä nimitystä partisaani, vaikka tiedän niitä sillä nimelläkin kutsuttavan.

    2. Lasse, raiskaaminen on edelleen keino jatkaa sotaa siviilien kautta. Aikoinaan Skotlannissa oli Englantilaisilla etuoikeus naida ensin naista joka oli menossa naimisiin skotlantilaisen miehen kanssa vasta sitten avioliitto hyväksyttiin, tämä siksi jotta perimässä jatkuisi ainakin yksi englantilainen ja samalla skottien vastarintaa pienenettiin ja häväistiin koko perhe.

  8. Muistan hämärästi lapsuudestani, kun mummini kertoi sota-ajan juttuja. Oli partisaani murtautunut taloon jossa mummini oli kylässä. Talon isäntä oli listinyt partisaanin lyömällä sitä leipäveitsellä kurkkuun.

    1. Timo, se on täysin mahdollista. Ne partisaanit eivät kuitenkaan toimineet yksin, yksi siviilin tappama partisaani ei tuntunut missään – kaikki löydetyt siviilit tapettiin jos ei jotenkin vahingossa jäänyt eloon.

  9. Partisaanit olivat aikoinaan rinnastettavissa sisseihin, vaikka minusta näillä ei ole mitään tekemistä keskenään,,vrt vaikka suomalaiset sissit. Jokatapauksessa näistä on tehty kansallisromanttisessa mielessä Venäjällä sankareita eikä tätä haluta oikaista vaikka kylmäverisistä roistoista oli oikeasti kyse, partisaaneja taistelee tälläkin hetkellä eri puolella maailmaa.

    Nimi ei joukkoa huononna vaan joukon teot…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *