Suurempi osa suomalaisista vastustaa elintasoturisteja kuin kannattaa niiden tuomista Suomeen

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/25024b9a-42ef-488d-a7a7-8ba14c1ad005

”Koko kansasta vajaa puolet vastustaa ja runsas kolmannes kannattaa Välimerestä pelastettujen turvapaikanhakijoiden ottamista Suomeen.”

Sinänsä toimittajat valehtelevat taas.

Sieltä tulevat eivät ole turvapaikanhakijoita, vaan laittomia siirtolaisia, koska eivät ole missään maassa edes kyenneet hakemaan turvapaikkaa.

Italiaan astuessaan ovat velvollisia hakemaan sitä turvapaikkaa siellä eikä reissata Suomeen muka turvapaikan hakijaksi.

25 vastausta artikkeliin “Suurempi osa suomalaisista vastustaa elintasoturisteja kuin kannattaa niiden tuomista Suomeen”

  1. ”Turvapaikanhakija” on mielestäni oikea termi, ”siirtolainen” myös, mutta ”pakolainen” ei.

    Henkilö joka pyrkii hakemaan turvapaikkaa on turvapaikanhakija, vaikkei sitä ole vielä päässyt tekemään.

    1. Juridisesti tuo ei pidä paikkaansa.
      Turvapaikanhakija henkilöstä tulee vasta, kun on hakemuksen jättänyt.
      Sitä ennen henkilö on laiton siirtolainen – ja useimmiton paperinsa tahallaan hävittänyt sellainen.
      Pakolainen on virallisesti pakolaisstatuksen saanut ja tulee useimmiten pakolaisleireiltä – ei salakuljettajien kuskaamana.

  2. Ihan yhdentekevää mitä termiä ne käyttää. Kuhan ei juhak:n etukäteen tietämä elintasoturisti. Sulle voi aueta hyvä virka valtiolla. Tai ennustajana.

    1. Ensinnäkin henkilö, jolla ei tosiasiassa ole oikeutta turvapaikkaan, ei ole turvapaikanhakija, vaan puhtaasti elintasoturisti.
      Tänne pyritään suuressa määrin nimenomaan vain elintason takia – ei turvattomuuden takia.
      Jos tällainen elintasoturisti hakee turvapaikkaa, hän on hakemuksen käsittelyn ajan turvapaikanhakija muodollisesti.
      Hylätyn hakemuksen jälkeen hän on jälleen elintasoturisti ja laittomasti maassa oleva.

  3. Pääsääntöisesti kyseessä ovat ”elintasoturistit” – hyvin pieni osa siitä porukasta saa turvapaikan. Merkittävä osa ei edes yritä hakea turvapaikkaa, vaan pyrkii pääsemään vaikkapa Englantiin laittomasti.

  4. Suomeen Iranista, maan osa Afrikasta, Afganistanista j.n.e. tulleita ihmisiä, tavallisesti nuoria miehiä, kutsutaan turvapaikan hakijoiksi, jos he osaavat sanoa ’asylum’.

    Niinpä niin ..

    Jos kuitenkin tulija ei ole kokenut lähtömaassaan mitään uhkaa, niin miksi hän hakisi turvaa? Ehkäpä motiivina onkin kyllästyminen lähtömaansa oloihin tai seikkailun tavoittelu.

    Ehkäpä hyvänä lähtökohtana on kutsua kaikkia tulijoita turvapaikan hakijoiksi, olipa motiivi mikä tahansa.

    Tulijan taustan selvittäminen onkin viranomaisille melkoinen haaste – kunhan ensin saataisiin oikea nimi ja ikä selville.

  5. Sama se on joka paikassa, missä hakee asylum. On tutkittava mikä ukko ja jos ei ole asylumin tarpeessa potkaistava pois. Kallista huvia, mutta kun on näin niin on. Suomella ei ole takuulla mitään halua pilata mainettaan maailmalla jonkinlaisena vihtori orbaanina.

    1. Hmm…esim. Ranska, joka ymmärtääkseni kuuluu siihen ihan samaan EU:hun kuin Suomikin on käännyttänyt hekilöitä suoraan rajaltaan ilman oikeutta turvapaikan hakuun, eli ei se nyt ihan sama ole joka paikassa.

  6. Näin Norjassa.

    http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001248021.html
    26.8.2016
    .
    Norja rakentaa aidan Venäjän-vastaiselle rajalle – syynä turvapaikanhakijat
    .
    3,5 metriä korkean aidan on tarkoitus estää turvapaikanhakijoiden hallitsematon kulku maahan.
    Norja puuhaa teräsaitaa Venäjän vastaiselle rajalleen Storskogin rajanylityspisteelle. Aita on tarkoitus pystyttää ennen talven routia. Tuleva aita on 200 metriä pitkä ja 3,5 metriä korkea. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.

    Norjan hallituksen mukaan aitaa tarvitaan rajaturvallisuuden tiukentamiseksi. Uusi aita estää hallituksen mukaan turvapaikanhakijoiden hallitsematon maahantulo Norjaan metsän kautta.

    – Portti ja aita ovat vastuullisia toimia, varaoikeusministeri Ove Vanebo sanoo Reutersille.
    Maahan saapui Venäjältä Reutersin mukaan 5 500 turvapaikanhakijaa Storskogin kautta. Suurin osa heistä on syyrialaisia.

    Norjalla on 196 kilometrin mittainen yhteinen raja Venäjän kanssa. Venäjällä on ollut aita sotilasliitto Natoon kuuluvan Norjan vastaisella rajalla jo kauan.

    Keski-Euroopassa jo useat maat ovat tiivistäneet rajojaan maahanmuuttovirran takia. Perjantaina Unkari ilmoitti vahvistavansa Serbian vastaiselle rajalle rakennettua aitaa siltä varalta, että EU:n ja Turkin pakolaissopimus kaatuu ja uudet pakolaisvirrat yrittävät Balkanin läpi pohjoiseen.

  7. Kaikki eivät olleet samaa mieltä Junckerin kanssa.

    Meidän suomalaisilla on eri asema pakolaisongelmassa kuin mitä on unkarilaisilla. Itse asiassa meillä olisi Unkarin kaltainen asema, jos Venäjältä taas alkaisi tulla pakolaisia.

    Pohjoismaille vuoden 2015 pakolaistsunami oli maidemme johdossa olevien valinta. Pakolaiset olisi pitänyt palauttaa kohteeseen jossa he tulivat Schengen -alueelle. Niin. niin, kun Saksan johto toitotti – ’meidän’ on kannettava vastuuta..

    **********
    .
    http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000000994467.html
    .
    Unkari rakentaa nyt uutta aitaa Kroatian rajalle
    18.9.2015
    .
    Unkari on alkanut rakentaa aitaa myös Kroatian vastaiselle rajalleen pakolaisten tulon estämiseksi, kertoo maan pääministeri Viktor Orban.
    .
    Unkari on rakentanut aidan jo Serbian vastaiselle rajalleen. Aita saatiin valmiiksi aiemmin tällä viikolla.
    .

    Kroatiaan on saapunut viime päivinä tuhansia pakolaisia Serbiasta sen jälkeen, kun Unkari sai raja-aitansa valmiiksi.
    .

    Kroatia ilmoitti aiemmin tänään, että se on sulkenut liikenteen kaikilta Serbiaan johtavilta reiteiltä. Poliisin mukaan rajat on suljettu, kunnes toisin ilmoitetaan.
    .

    Keski-Eurooppaan pyrkivä pakolaisten virta on suuntautunut viime päivinä Kroatiaan. Video yllä.
    *
    http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016082622226804_ul.shtml
    26.8.2016
    .
    Unkari aikoo rakentaa uuden aidan Serbian vastaiselle, eteläiselle rajalleen, kertoo maan pääministeri Viktor Orban.

    Hänen mukaansa aidan tarkoituksena on estää siirtolaisten pääsy maahan ja Euroopan unionin alueelle.
    .
    Orbanin mukaan uusi aita varustetaan järeämmällä tekniikalla kuin piikkilangalla, jota on nykyisen aidan päällä. Viime vuonna arviolta noin 400 000 siirtolaista kulki Unkarin kautta matkallaan läntiseen ja pohjoiseen Eurooppaan.

  8. Sopisi vihtorin eu-rahoista ottaa pari miljardia Suomelle, kun kerran Suomi ottaa noita asylum-kavereita.

    1. Näin juuri. Kenkää diktaattori Orbanille EU-tukien ääreltä, jotka tämä kleptokraatti on jo vuosia jakanut kavereilleen ja tukijoilleen.

      Unkarilta ja Puolalta pitää viedä EU-tuet nolliin oikeusvaltion periaatteiden hylkäämisestä.

      1. Kaikki tukiaiset pois Irakilta, kunnes ottaa vastaan kaikki Suomesta sinne lähetettävät.
        Irakille kuukausittain lasku jolaisesta irakilaisesta, jota täällä joudutaan elättämään.

        1. Hyvä huomata, ettei Orwell ole taaskaan ”keskustelun ytimessä”.
          Kannattaa googlata Kummelilta tuo…
          Ilmeisesti jonkinlainen persukouristus.

          1. Hyvä huomata, ettei kk ole taaskaan ”keskustelun ytimessä”.
            .
            kk: ”Näin juuri. Kenkää diktaattori Orbanille EU-tukien ääreltä, jotka tämä kleptokraatti on jo vuosia jakanut kavereilleen ja tukijoilleen. Unkarilta ja Puolalta pitää viedä EU-tuet nolliin oikeusvaltion periaatteiden hylkäämisestä.”
            .
            kk – Asiallisempaa olisi kommentoida aihetta – ei toisia kommentoijia
            *
            Blogin avauksen aihe:
            21.8.201921.8.2019 KIRJOITTANUT JUHAK
            Suurempi osa suomalaisista vastustaa elintasoturisteja kuin kannattaa niiden tuomista Suomeen

  9. Unkari toimi täsmälleen oikein rakentaessaan NATO-langasta aidan Serbian vastaiselle rajalleen, jonka kautta EUn alueelle kansainvaelsi porukkaa sadoin tuhansin – ilman passia ja viisumia.

    Kun sitten se kansainvaellus kiersi aitaa muistaakseni Kroatian kautta, niin Unkari joutui kylvämään NATO-lankaa myös sille rajalleen – täysin oikein. Valtioiden rajojen on tarkoitus olla rajoja, joita ei ylitetä ilman lupaa, ei ilman dokumentteja, ei väärällä nimellä, ei valehdellen ikänsä, eikä valehdellen mistä maasta on.

  10. Eikös se Venäjä ehkä piankin hyökkää Suomeen niin kuin Putkinen ounastelee. Silloin ei toki passaa suomalaisten rynnätä Ruotsiin tai Norjaan ilman passia tai viisumia. Tosin ne ei niitä kysy vaan henkilöllisyystodistusta. Vaan on saattanut kiireessä jäädä kotio.

  11. Otetaanpa asiaan vielä uusi näkökulma.

    Jos joku hakee turvapaikkaa vaikkapa perusteella, että on homo, niin sitä ei saa mielestäni myöntää. Tai vaikkapa perusteella, että on kristitty, niin sitä ei saa myöntää.

  12. Eipä nuo myönnäkään. Paitsi ehkä jos voi todistaa joutuneensa vainon kohteeksi. Ei saaneet jehovalaiset turvapaikkaa. Jehovalaisuutta voi harrastaa Venäjällä kohtalaisesti kun pitää suunsa kiinni eikä mölyä toreilla ja turuilla.

  13. Unkari ja Puola ovat vaarallisella tiellä, Putinin KGB-tiellä.

    Tuon tien varrella ja päässä on riippumattoman median tappaminen, riippumattoman oikeuslaitoksen haltuunotto, kansalaisoikeuksien kaventaminen ja lopulta oikeusvaltion loppu ja diktatuuri.

    Toistaiseksi en tiedä montakaan suomalaista, jotka haluavat ruokkia tuota kehityskulkua mutta niitähän näyttää löytyvän täältä Persu-Blogeista yllin kyllin.

    Moni esiintyy täällä kovana Suomi-soturina mutta samalla kaivaa maata alta menneiden sukupolvien luomalta oikeusvaltiolta.

    Eikä pelkällä lapiolla, vaan kaivinkoneella…

    1. Blogin avauksen aihe:
      21.8.201921.8.2019 KIRJOITTANUT JUHAK
      Suurempi osa suomalaisista vastustaa elintasoturisteja kuin kannattaa niiden tuomista Suomeen

  14. Moni, joka valehtelee kirjoittavansa vain omalla nimellään, kirjoittaa siinä rinnalla myös anonyymisti. Sellainen valehteleminen pitäisi lopettaa bannaamalla kirjoittaminen kokonaan.

  15. Muutama vuosi sitten Lahden poliisiasemalla ilmoittautui afgaanimies joka sanoi että oli tullut perheineen Afganistanista kumiveneellä Lahteen. …..Loppumatka on ilmeisesti sujunut mukavasti porvoojokea pitkin : )

    1. Elintasopakolaisia ei voida pysäyttää tulemasta Suomeen koska kaikki muut puolueet paitsi PS haluaa niitä tänne. Tämä on kylmä fakta ja näin on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *