Suvaitsevaissensuuri on voimissaan

https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000006018545.html

Elokuvasäätiö torppasi tilat kohutulta Seinäjoen arabikevät -elokuvan tilaisuudelta – paikalle oli tulossa brittiläinen maahanmuuttokriitikko

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006017938.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=eaa998f4f564a5125ea2550dce460a48

””Minulla oli se käsitys, että kaikki tulevat hädässä”, turva­paikka­dokumentin ohjaaja kertoo – Kanta muuttui kuvausten aikana
Matti Reinikka etsii nyt uutta paikkaa elokuvansa lehdistönäytökselle, kun elokuvasäätiö perui perjantaille suunnitellun tilaisuuden.”

”Turvapaikanhakijat kertoivat Reinikalle myös, että suuri osa heistä oli tullut seikkailemaan ja muista syistä kuin turvapaikkaa hakemaan.”

”Dokumentin sisällöstä on ollut kiistaa myös Ylen kanssa, jonka piti esittää Seinäjoen arabikevät jo syksyllä.

”Olemme käyneet sisällöstä keskustelua Ylen kanssa koko ajan.”

Yleltä on Reinikan mukaan pyydetty poistamaan dokumentista ”islam-kriittisiä” puheenvuoroja. Perjantain suunnitellussa ensiesityksessä hän aikoo näyttää oman versionsa elokuvasta.”

Siis elintasoturismia ei edelleenkään saisi arvostella?

5 vastausta artikkeliin “Suvaitsevaissensuuri on voimissaan”

  1. Kokkareet, Kepulit, Vassarit, Hirveät ja Demarit on jo kieltäneet kritiikin maahanmuuttajia kohtaan, kaikki nämä puolueet haluaa niitä moninkerroin enemmän. Siksi mm YLE on valjastettu politiikan nuoraan.

  2. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b478f14b-9713-4fad-a2fe-473e7b55ea50
    28.12.2019

    Yle pani dokumentin turvapaikanhakijoista jäähylle ja elokuvasäätiökin puuttui peliin – tästä tapauksessa on kyse

    Elokuva oli tarkoitus esittää Ylellä 22. lokakuuta. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

    Tänään torstaina Yle julkaisi tiedotteen. Sen mukaan Reinikan kanssa ei ole päästy yksimielisyyteen dokumentin sisällöstä. Tämän takia Yle ei ole vieläkään tehnyt päätöstä elokuvan julkaisemisesta. Ylen mukaan elokuva ei vastaa sitä, mistä oli alun perin puhe.
    [ Tarkoittanee, ettei ollut A-Studion tyylinen ja tasoinen ..]

    ***
    Myös Suomen elokuvasäätiö on ottanut tapaukseen kantaa tiedotteilla.Keskiviikkona elokuvasäätiö ilmoitti, ettei se ”hyväksy rasismia tai vihapuhetta missään sen muodossa”. Tänään torstaina tuli ilmoitus, että Suomen elokuvasäätiö purkaa Seinäjoen arabikevät -dokumentin tilavarauksen.
    [ Elokuvasäätiönkin verovaroilla touhuavat henkilöt olivat sitä mieltä, ettei tietyistä asioista saa puhua niinkin ne ovat vaan niin kuin niiden toivottaisiin olevan.]

    ***
    Ohjaaja Matti Reinikka, mistä tästä kohussa on kyse?

    – Kysymys on varmaan siitä, että tämä kohu nousi tästä Tommy Robinsonin vierailusta. Se lähti elämään omaa elämäänsä tiedotusvälineissä. Kutsuin hänet puhumaan pelkästään tästä grooming-ilmiöstä, mikä Briteissä oli valtava ja on edelleen. Se oli minun syyni kutsua hänet kertomaan siitä ilmiöstä heti, kun nämä Oulun tapahtumat tulivat julkisuuteen. Minulle tuli paniikki, että tästä asiasta pitää keskustella. Hän oli henkilö, jonka tiesin. Olen katsonut netissä hänen puheitaan tästä teemasta. Ajattelin, että hän on sen verran iso nimi, että hän herättää julkisen huomion. Ja niinhän tässä pääsi käymään.
    [ Ylen porukoiden mielestä ’vääriä’ mielipiteitä omaava ihmisen puheita ei saa kuunnella.]
    ***

    Miten itse kuvailisitte tätä dokumenttia?

    Ohjaaja Matti Reinikka:
    – Tämä kertoo syksyllä alkaneesta turvapaikanhakijakriisistä kolmen eri näkökulman kautta. Siinä on irakilainen muslimi Shihab, joka tuli hakemaan turvapaikkaa. Sitten on kansallismielinen aktivisti Antti-Jussi Hirsimäki, joka Seinäjoella alkoi vastustaa tätä. Hän järjesti mielenosoituksia ja oli mukana perustamassa katupartiota. Sitten siinä on vastaanottokeskuksen johtaja Henrik Mujunen, joka on tavallaan vähän tässä välissä. Tässä seurataan reilun kahden ja puolen vuoden ajan tätä prosessia. Hirsimäki ja Shihab kohtaavat elokuvassa ja käyvät pitkän keskustelun. He löytävät monista asioista yhtäläisyyksiä ja yksimielisyyttä. Siinä on aika kiehtovia ja yllättäviä käänteitä.

  3. En voi sanoa antavani ylelle pisteitä tästäkään asiasta. Eiköhän nyt olisi parempi antaa elokuvan pyöriä ja yleisö päättäköön pitääkö vai ei.

  4. Islamia ei saa kritisoida, johan se on EU-tuomioistuimessakin linjattu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *