”Tutkimukset” ja tarkotushakuisuus osuvat aika hyvin yksiin

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006294344.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=2&utm_source=tf-other&share=b9f86fd0907d55220f976a5829afadfb

”Kysely: Pysyvä kesäaika valoisine iltoineen sopii sittenkin suomalaisille”

”Karlsson uskoo, että nyt saatu tulos johtuu kysymyksenasettelusta. Suomen Ladun teettämässä kyselyssä vastaajilta kysyttiin tarkkaan ottaen näin:

Suomi harkitsee siirtymistä keväisistä ja syksyisistä kellonaikojen siirtelyistä yhteen kiinteään aikajärjestelmään. Jos näin päätetään, niin haluaisitko kiinteän aikajärjestelmän tuovan lisää valoa iltapäiviin ja iltoihin vai aamupäiviin ja aamuihin vai onko asialla sinulle väliä?”

Kun sopivasti manipuloidaan, niin saadaan haluttu tulos.
”Valoisammat illat” kesällä tarkoittavat syksyyn ja talveen entistä pimeämmät aamut, mutta tämähän kyselyttä jätettiin tietoisesti kertomatta.

Varmaan lapsetkin haluavat koulumatkalle pimeää, jotta muutamalla kuntoiluintoilijalla olisi valoisampaa …

8 Replies to “”Tutkimukset” ja tarkotushakuisuus osuvat aika hyvin yksiin”

 1. Mulle on yks hailee siirretäänkö kelloja vai ei. Nukun sen minkä nukun.

 2. Elämässä on tärkeimpiäkin eurooppalaisia Ongelmia kuin yksi tunti sinne tai tänne !
  Tai vedetään kotiin päin että Suomalaisia ongelmia eurooppalaisessa yhteisössä.

 3. Kyllä se sopii ja hyvin sopiikin, minä teen jotain useinkin pitkinä valoisina iltoina.

 4. Tutkimuksissa, oli aihe sitten mikä tahansa kannattaa aina kiinnittää huomiota kysymysasetteluun ja mitä useammin sen tekee niin sitä useammin huomaa kysymysasettelun olevan vähintäänkin kyseenalainen, ellei jopa huvittava.

  Yhä useammin nykyään tehdän myös ns.kokemus tutkimuksia, eli kysellään miten joku kokee, miltä jostakusta tuntuu ja tällaisesta tutkimuksesta uutisoidaan usein ilman, että mitenkään painotettaisiin kyseessä olevan tuntemukset, jotka nyt ovat sitten mitä kenelläkin ovat.

 5. Verkkokyselyt ja paneelit ovat sitten vielä oma mielenkiintoinen lukunsa, joiden taustoihin kannattaa kyllä paneutua ihan huolella arvioidessa niiden antia ja arvoa.

  No minä lähden nyt kalaan, kun aamukin tässä valkenee.

  1. Tutkimus ei ole tavoitehakuista, jos sen tekee puolueeton auktorisoitu tutkimuslaitos. Ne vastustavat tarkoitushakuisuutta eivätkä ota omaan piikkiinsä tuota väitettä.

Kommentoi