Uusi femakkoilmiö – vai pelkästään toimittajan utopia?

https://www.hs.fi/nyt/art-2000006322266.html

”Suomalaisperheissä heräsi huoli joulupukin vanhoillisista arvoista, perheet etsivät nyt feministipukkeja

Miten löytää pukki, joka ei olettaisi lapsen sukupuolta tai möläyttelisi kummallisia juttuja, mutta olisi silti aito ja uskottava vanhus? Sosiaalisessa mediassa etsitään nyt feministipukkeja.”

Tuskin päääosa suomalaisita on noita feministipukkeja etsimässä.

Kyse taitaa jälleen olla yhden toimittajan omista utopioista ja kokonaisuudessaan minimaalisesta sakista…

”Hilla ja Inari -podcast tarkastelee feministisellä otteella yhteiskuntaa, veganismia … Hilla ja Inari -podcastin tekijät Hilla Körkkö ja Inari Nikkanen …”

3 Replies to “Uusi femakkoilmiö – vai pelkästään toimittajan utopia?”

  1. Nyt-liite tekee kuten Nyt-liike tekee. Etsitään marginaalinen ilmiö, paisutetaan sitä, tehdään siitä niin kovia vastakkainasetteluja kuin mahdollista ja lopputulos on juuri sitä mitä Juhakin todistaa: juttua linkataan hulluna, ihmiset lukevat hulluna, mainokset myyvät hulluna ja Hesarin hulluus jatkuu.

    Se on ihan sama rakastaako vai vihaako juttua, jos sitä klikkaa.

  2. ”Halutaan jouluhenkilö (entinen joulupukki, mutta nyt sukupuolineutraali ilmaisu, kuten Aamulehdessä), mielellään sukupuolineutraali (ei ainakaan joulupukin toksista maskuliinisuutta ylläpitävä), kannabista polttava, ei-porolla tai moottoriajoneuvolla saapuva (porot pitää vapauttaa ihmisen orjuudesta, ajoneuvoista tulee päästöjä), sateenkaaren väreihin pukeutunut, lahjoja jakamaton (lahjat lisäävät turhaa kulutusta) valistamaan lapsia tasa-arvosta jouluaattoiltana.”

Kommentoi