Veroa veron päälle – kyllä ihmiset ovat sokeita

https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/da262a9a-e1eb-496e-8bdc-4acab4078cd1

”Lähes puolet suomalaisista olisi valmis hyväksymään ajokilometrien seurannan verotusta varten, käy ilmi Autoalan tuoreesta Autoilu 2019 -tutkimuksesta.

Käytännössä kilometriperusteisen verotuksen hyväksyminen tarkoittaisi sitä, että silloin hyväksyttäisiin myös ajoneuvojen seurantajärjestelmä.”

Eli kyttäys hyväksyttäisiin ja ajamisesta maksettaisiin vero veron päälle, koska jo polttoainevero tarkoittaa verotusta kulutuksen mukaan ja sirten ajettujen kilpometrien mukaan.

Kyllä typeryys näyttää johtavan kauniisti koristellun sadun hyväksymiseen, vaikka se tarkoittaa lisäverotusta nykyisen päälle.

4 Replies to “Veroa veron päälle – kyllä ihmiset ovat sokeita”

 1. Olen vakaasti sitä mieltä, että sähköautoja pitää verottaa ajettujen kilometrien mukaan, jotta niiden verotus saataisiin muiden autojen tasalle.

  Sopiva keskimääräinen vero olisi 10 euroa / 100 km.

  Väitteistä huolimatta sähköautot tulevat olemaan ongelma sähkön jakelulle ja sähkön tuotannolle, joten parempi vaihtoehto olisi verottaa sähkön lataamisesta. Pelkään vain että systeemi olisi helppo ohittaa huijausmielessä.

  Esimerkiksi silloin kun sattumasähköä on saatavissa, voisi lataus ja ajelu olla halvempaa, mutta huippupakkasilla hinnan pitäisi olla huomattavasti kalliimpaa suotuisiin aikoihin verraten.

  Autossa pitäisi olla näyttölaite, josta aina näkisi vaihtelevan latauksen energiaveron tai vaihtelevan ajokilometriveron määrän.

  Polttomoottoriautoon ei kannattaisi kilometriveroa ja seurantalaitteita määrätä. Verotus voidaan toteuttaa polttoaineveron kautta.

Kommentoi