Viherterrorismi tuntuu leviävän

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006289436.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=2&utm_source=tf-other&share=85c6e4a27c3af98c1ba35c894c240a5c

”Tuntui pahalta, kun ravintolassa naapuripöydän seurue syyllisti minua eläinten tappajaksi ja ilmaston tuhoajaksi”

Tuntui pahalta, kun ravintolassa naapuripöydän seurue syyllisti minua eläinten tappajaksi ja ilmaston tuhoajaksi.

Viheruskovaiset ovat aika usein suvaitsemattomia terroristeja.

7 vastausta artikkeliin “Viherterrorismi tuntuu leviävän”

 1. Ote avausblogissa viitatusta kirjoituksesta:

  Olen tehnyt ”ihmiskokeen” lääkärini valvonnassa. Kahden kuukauden kasvisruokailu pudotti hemoglobiinin vaarallisen alas ja teki minusta vapisevan, huonovointisen työkyvyttömän. Jouduin suonensisäiseen rautatankkaukseen. Tämä kasvisruokavalioni oli ravitsemusterapeutin suunnittelema ja sisälsi kaikkia mahdollisia rautapitoisia kasvikunnan tuotteita. Rautalääkkeitä en voi käyttää kovien vatsakipujen vuoksi.
  .
  Pahin kokemukseni oli kuitenkin kuukausi sitten eräässä lounasravintolassa. Pihvini jäi syömättä, kun naapuripöydän seurue syyllisti minua ääneen eläinten tappajaksi ja maailman ilmaston tuhoajaksi. Tällaisten kommenttien sanominen toisen ihmisen tilannetta tuntematta tuntui ahdistavalta.

  * – * – *
  Ilmastomuutos tulee, jos on tullakseen – eu-maiden rypistelyt eivät ainakaan muuta tilannetta.

  Suomessa käytävässä ilmastokeskustelussa on havaittavissa paniikinomaisuutta.

  Koskahan aletaan keskustelemaan maailmanlaajuisesti ihmiskunnan kasvun pysäyttämisestä tai vaikka palauttamisesta esim. vuoden 1950 tasolle? ( mieluummin ei aseilla ..)

  * – * – *

  https://www.hs.fi/paivanlehti/23102019/art-2000006281709.html
  23.10.2019

  Syyllistävä keskustelu erilaisista ruokavalioista ahdistaa nuoria
  Kasvissyöjät tyrkyttävät omaa ideologiaansa muille väkisin ja saarnaavat moraalista. Lihansyöjät puolestaan syyttävät vegaaneja ilmastohössötyksestä.

 2. Minä taas syön ravintoloissa selvästi sitä lihaa ja muuta ei vegaania. Ei nimittäin kiinnosta pätkääkään mitä mileltä minun ruasta joku on.

 3. Mä syön pääsiasiassa Kalaa, kanaa ja sikaa. Naudanlihaa menee pääasiassa esim. Karjalanpaistissa ja tietysti sikanautajauhelihassa.

  Jos joku mulle vastaavasti huutelisi ravintolassa vieraasta pöydästä, vetäisin lättyyn.

 4. Minä syön ruokaa. Niin kauan kun sen itse maksan, sen edestäni löydän ja sen lääkärillä selittelen.

  Joillekin ruokailu on imagonrakennsta, joillekin kehonrakennusta, minulle polttoainetta.

 5. Lontoossa näin mielenosoituksen, jossa muutama ihminen karjui kaikin voimin Canada Goose -nimisen kaupan edessä. Mielestäni huusivat, että se firma tappaa hanhia. MItenkähän niitä höyheniä saataisiin tappamatta?

  Olen eläinrakas enkä itse halua tappaa mitään eläimiä, mutta mielestäni kaikkea eläinperäisiä tuotteita vastustavat ovat vieraantuneet itse luonnosta. Luonnossakin eläimet syövät toisiaan ja ihminen on laji muiden joukossa. Tehomaatalaous kyllä on myös vääristynyt, mutta luomutuotantoon ei pitäisi olla valittamista. Erityisen omitusita on vastustaa maidon ja kananmunien tuotantoa joissa eläimiä ei tapeta. Joidenkin mielestä eläinten ”pitäminen vankina” ja ”maidon ryöstäminen vasikoilta” on väärin. Luullaanko, että lehmät voitaisiin laskea vapaaksi metsään laiduntamaan hirvien kanssa? Ehkä kohta aletaan vaatia tasa-arvoa eri lajien välille ja puhua rasismin lisäksi ”lajismista”?

  Joku sanoikin osuvasti jossain, että nykyajan kaupunkilaisten nuorten käsitys eläimistä on peräisin Disneyn piirretyistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *