Aamulehti: ”Kutsutaan sitä sitten vaikka hiippakunnaksi”, sanoo SOTE- ohjausryhmän puheenjohtaja Roope Lehto (SDP)

Kauheita rokkonäppylöitä puolueet ovat saaneet ”sote-maakunta”-sanasta, se kun on ikään kuin kepun omaisuutta ja menestyksen tai menestymättömyyden syy. Pirkanmaakin on maakunta monen muun lisäksi.

Suomessa on nyt virallisesti 21 maakuntaa:

https://www.tilastokeskus.fi/meta/luokitukset/maakunta/001-2019/index.html

Sitä ennen läänejä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_läänit

Aamulehdessä 12.3.2019

… mutta joku alueellinen malli tarvitaan…

”Lehto veikkaa että kunhan eduskuntavaalit on pidetty, uutta sote-mallia lähdetään rakentamaan melko lailla samalta pohjalta, kuin kaatunut sote-malli oli pois lukien kritisoitu valinnanvapaus, kutsutaan sitä sitten vaikka hiippakunnaksi, sanoo SOTE- ohjausryhmän puheenjohtaja Roope Lehto (SDP)

Näköislehdessä s. A7, julkaisen heti nettiversion koko jutusta, kun se ilmestyy.

https://aamulehti.ap.richiefi.net/e6ebf1a4-1ffc-4772-acf1-253331c010d3/6

28 vastausta artikkeliin “Aamulehti: ”Kutsutaan sitä sitten vaikka hiippakunnaksi”, sanoo SOTE- ohjausryhmän puheenjohtaja Roope Lehto (SDP)”

 1. Kyllä siitä isoille kaupunkeille tulisi riippakunta ei sen asia ole kaupunkeille lainkaan hyvä juttu koska se tulisi maksaan kaupunkeille liikaa terv tepivaari

 2. Pirkanmaa tulee toimimaa kokonaisvastuullisena myös kustannusten jaossa oikeudenmukaisesti kaikki kunnat mukana. Siinä Kihniö ja Pirkkala ovat oikeudenmukaisessa suhteessa.

  1. Kyllä se isoin pistää isomman potin tuossa sotessa ja loput saa itselleen pelkkää plussaa ja noin maksattaa mm Tamperelaisilla omia kulujaan terv tepivaari

   1. Se siinä on, että se on pienen etuoikeutetun sakin etuoikeus, mikä nykyisellään on törkeää, kun esim. Teiskon palveluita ajetaan koko ajan alas.

 3. Annat yksityiselle verorahojamme ei siinä muuta mene pieleen terv tepivaari

 4. Tuo hammas huolto olis ollut aika laittaa kuntoon myös proteesien käyttäjille ei vaan onnistu ei sitten millään vaikka tasapuolisuudesta paljon puhutaan terv tepivaari

 5. Onneksi SOTE ja muut himmelit kaatui, lehmänkaupat ei kuulu demokratiaan.

 6. Tehdään, kuten olen jo ennenkin sanonut, terveydenhuolto vanhalle jo olemassaolevalle kivijalalle. Paikallisiin terveyskeskuksiin lisää päteviä lääkäreitä ja alkuhoidon tarpeisiin tarvittavia välineitä. Rapataan hiukan sitä kivijalkaa tarpeen mukaan niin hyvä tulee ja jonot häviävät

  Erikoissairaanhoito on nyt jo hyvissä käsissä Pikanmaalla, kun sen hoitaa Pshp;n keskussairaala. Miksi olemassaolevia pitää korjata, kun nyt jo ovat hyviä.

 7. Pentti, se pelaa jossakin jos pelaa. PSPH on erinomainen, mutta julkinen tarvitsee kumppanikseen rahaa ja hyvät sopimukset yksityisten kanssa niin kuin nytkin Tampereella. Rahaa puuttuu palkata lääkäreitä lisää ja yllätys yllätys, yksityisen puolen lääkärit ovat huonommin palkattuja kuin julkinen Pirkanmaalla.

  1. Kuinka niin, kun 5000€ alkupalkka julkisella puolella ei riittänyt vastavalmistuneelle, joka ilmoitti yksityisen maksavan 8000€?

    1. Aamulehden selvitykset on samaa kaliiperia kun sen ilmestyminen pitäisi tulla n 07,00 voi olla että tulee mutta voi olla että tuleekin klo 11,00 terv tepivaari

 8. Ne yksityiset vie kunnallta verorahaa siksi kait ne sitten pärjää kun vielä maksavat huonompaa palkkaa kun julkinen puoli terv tepivaari

 9. Yksi soten typeryyksiä oli se, että yksityisille olisi maksettu ”korvauksia” henkilön teoreettisen sairausriskin mukaan, vaikka se riski ei olisi toteutunutkaan käytännössä.
  Sitä minä pidän puhalluksena (= varkautena) veronmaksajilta yrityksille.

  1. Sinun kulusi, mutta eivät veronmaksajien kulut. Ne ovat aivan eri luokkaa teidän etuoikeutettujen aiheuttamien kustannusten takia.
   On törkeätä, että pienelle etuoikeutetulle sakille maksetaan kaikki yksityisellä puolella ja osa ei saa edes peruspalveluita, kun ei esim. hammashoitoa ole järjestetty lain vaatimalla tavalla.

 10. Kun niitä muutaman kympin kuluttajia on vaikka 100 000 asukasta summa ei ole kyllä mikään ns pikkuraha . terv tepivaari

 11. Mitä minun pitää siis tehdä- kieltääkö terveyspalvelujen käyttö julkisella puolella. Minulla ei ole osaa eikä arpaa tuossa hinnassa, mitä laskutetaan.

  1. Ei ole, mutta turha kehuskella suureen ääneen siitä, että on saanut muihin nähden etuoikeutetun aseman, kuten teet.

   1. Entä jos se lääkäri oli perussuomalainen ja halusi päästä vain potilaastaan eroon halvalla ja äkkiä ….

  2. Ei Heikki noin vaan lopetat yksityiselle vero rahan jaon kokonaan, jos haluat käydä yksityisellä maksat kulut kokonaan itse . terv tepivaari

 12. Nii, tommone kummas juttu.
  Jos käyt trveyskeskuksessa lääkärissä, se on ihan ok.
  Mutta mutta. Jos menetkin yksityiselle lääkäriasemalle, sut ryöstetään nyt ainakin vähintään ?? On se hirveä keksintö ??
  Terveyskeskuksessa saatat joutua jonon jatkoksi ja silleen.
  Yksityiselle pääset seuraavana päivänä.
  Jos sää kaks kolme viikkoo odotat että pääset ni johan siinä ajassa paranee eikä tarvitse lääkäriä lainkaan??

 13. Joo onhan sekin vaara muttei verorahoja pidä kylvää yksityiselle puolelle lainkaan terv tepivaari

 14. Kun kerran samasta aiheesta on samalla taholta uusia avauksia, niin vastineetkin voivat olla sitä.
  *
  Sotessa on selvästi samanlaisia epätoivoisia piirteitä kuin yrityksessä kehittää ikiliikkuja – euroja tyhjästä

  Hmm .. Julkisella ja yksityisellä puolelle samat palvelumaksut – niinkö? [ Kumman hintatason mukaisesti?]
  Hmm .. Julkisella ja yksityisellä puolelle yhtä pitkät odotusajat terveyspalveluihin – niinkö? [Kumman mukaisesti?]
  Hmm ..Tavoitteet saavutetaan lääkärikuntaa ja hoitohenkilökuntaa kasvattamatta– niinkö?
  Hmm .. Hallituksen 10 miljardin euron säästötavoitteesta noin 3 miljardia euroa saavutetaan sote-uudistuksesta.
  *
  Sote unelma tiivistettynä: Palvelumaksut pieniä, kaikki kansalaiset pääsevät tasavertaisesti valitsemaansa hoitopakkaan nopeasti ja valtio säästää miljardeja. – sillai juu ..

  ****
  .. samalla hinnalla yksityisellä kuin julkisella ..

  Väitteen esittäjä voisi mennä kertomaan tämän tarinansa jollekin vähävaraiselle ihmiselle.

Kommentoi