Meni huonommin kuin ennustin ja syitäkin on

Ennustin, että 80%:n todennäköisyydellä n. 80 % voittaa.

Tulos oli 100 %: varmuudella 82.5 voitti, joka oli persulille sama tulos kuin edellisissä Eduskuntavaaleissa 17,5 %. Ei siis tullut mitään jytkyä, mitä ennustettiin.

Syyt vaalitulokseen ovat muissa kuin persuissa persujen tulokseen:

– Suomi sai herätyksen ilmastonmuutokseen, joka ensi vaalikaudella pitää  saada loppumaan. Lapset valjastettiin mannekiineiksi valtapolitiikalle. Suomalaisten pitäisi lopettaa mökeillään puilla lämmitys.  Olisi edes puhuttu sisäilmasta ja katupölystä.

– Metsiin ei saa koskea. Energiaa tuotetaan vain ilmasta.

– Grillimakkaraan kuolee. Kaloja ei saa tappaa. Eläimet pitää vapauttaa. Suomi syömään nyhtökauraa. Ihmisestä tulee märehtijä, jolla on pötsi, satakerta ja juoksutusmaha eikä paskanna enää kettinkiä.

– Sukupuolta ei ole, olemme homoja, lesboja tai transuja tai siltä väliltä. Ei ole enää päämiestä eikä lautamiestä.

– Kuka tämän kaiken hoopouden keksi, ilmanstoasiantuntija Oras Tynkkynenkö ( vihr), johon kaikki hoopot nopeasti samaistuivat ?

– Vaallipakan todellinen sekoittaja oli siis vihreä utopia, johon kaikki kilvan samaistuivat paitsi persut, jotka eivät tehneet mitään. Mutta kyllä kyrsii myös muitakin kansalaisia moniin poliitikkoihin tarttunut tauti puolueista riippumatta.

Eli koko vaalitulos selittyy pääosin tällä ja Halla-ahon viilipytyllä suhteessa näihin asioihin- ei muuta. Maahanmuuttoa ei enää ole vaalien jälkeen, koska kukaan ei halua tänne tulla.

Jos joku kuvittelee, että tuo edellinen on persujen ideologiaa, on väärässä, se on jalat maassa elävien kaikkien varttuneiden ideologiaa puolueista riippumatta paitsi kaupunkivihreillä.

22 Replies to “Meni huonommin kuin ennustin ja syitäkin on”

 1. Viiltävässä tulosanalyysissä vaikuttaa olevan hieman katkera sävy ja ainakin itselleni tuli uutisena se, että elämme nähtävästi kaksipuoluejärjestelmässä.

   1. Päinvastoin, persut tässä tulevat kalkit nielemään kunhan aletaan hallitusta muodostamaan. Ei mitään mahdollisuuksia tai sitten kaikki sanat täytyy syödä.

 2. Perussuomalaisten sanoma kuultiin. Järkevä maahanmuuttopolitiikka ja realistinen ilmastopolitiikka saivat kannatusta.

 3. Kyllä kepulle voi vielä käydä hyvinkin mutta kokoomukselle sitä arpa onnea ei tarvii antaa terv tepivaari

 4. Orpo piru sanoi ennakkoäänten tullessa tyyliin ”hyvältä näyttää, olen varma kun tuolla kentällä kävin että tästä noustaan”… Ei tainnut tietää mitä kentällä edes tapahtu, silmät kiinnikö se siellä kävi vai Venäjällä hakemassa ohjeita, vituix män 🤣🤣🤣

 5. Jos Harkimo ei olisi vaivannut kokoomusta, eivätkä Soinin opetuslapset olisi vaivanneet perussuomalaisia, niin kokoomus tai PS olisi ollut muodostamassa hallitusta.

 6. Persut vaikuttaa mielestäni oikeistolaisemmalta nykyään kuin Soinin aikaan, mikä on mielestäni hyvä juttu. Vasureista ei ole pulaa Suomessa.

  1. PS on hyvin oikealla, eikä se ala veljeilemään punaisten kanssa, toisin kuin kok ja kepu

 7. Et sitten Karjalainen ummärrä, että sinun puolueesi sai reippaasti alle 20% äänistä ja vähemmän kuin persut.
  Kannatat siis surkeaa vähemmistöä….

  1. Uskon että karjalainen ei osaa määritellä poterossaan mihin suuntaan menisi kun savu on hälventynyt ja pataan on tullut, asemat murtu mutta mies tärisee kypärä päässä toivoen ihmettä.

 8. Toinen karjalaisen painajainen taitaa myös toteutua…

  ”IL-analyysi: Ay-liitot saavat oman miehensä pääministeriksi – työmarkkinoilla palataan vahvasti kolmikantaan ”

 9. Minulla ei ole mitään hätää kantojeni ja puolueiden kanssa. En äänestänyt niin kuin luulette ja, en ole fiksautunut muuten kuin mahdollisimman hyvään ja osaavaan ehdokkaaseen, mutta en ikinä persuun. Kerta riitti Porvoossa vuosikymmen sitten oliko silloin vihreä, kokkari vai persu- Pirkko Ruohonen-Lerner.

   1. Lerner ei ole saanut ainakaan toistaiseksi aikaan samanlaista katastrofimäärää suomalaisille kuin Berner ja tuskin niin surkeasti epäonnistuu missään oloissa.

 10. Nyt on vielä Turussa Karjalaiselle painajainen odotamassa.
  Kepulit ovat lähes saamassa demuilta paikan, jolloin demut tippuvat samaan kuin persut. Tulos selviää äänten tarkastuksessa viimeistään keskiviikkona.
  Alkaako jo pelottaa?

Kommentoi