Soten kaatumisen todellinen syy…

Tässä alla olevassa linkissä on koko juttu, mutta todellinen kaatumisen syy on  ollut osaamaton ja härski – KIURU !

”…Valiokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk) näkee tilanteen kärjistymisen pääsyynä hallituksen ja opposition ristiriitaiset tavoitteet.

– Jos meillä olisi esimies, niin nämä asiat puitaisiin hänen kanssaan. Mutta kun esimies on Suomen kansa, niin vastuu työn jäljestä ja työkyvystä on meillä itsellä, Heikkinen sanoo.

– Toisilla oli halu saada uudistus valmiiksi, toisilla tahto jarruttaa. Tätä ei työterveyshoitaja pysty hoitamaan, Heikkinen sanoo.

Puskan mukaan asioista pitäisi kuitenkin pystyä erimielisyyksistä huolimatta päättämään.

– Kiuru ja oppositio vetosivat siihen, että kansanedustajalla on rajaton puheoikeus ja sillä perusteella puhuttiin päivästä toiseen. Mutta siinä unohtui se valiokunnan toinen puoli, eli se että asiat on käsiteltävä nopeasti ja joutuisasti, Puska sanoo.

Osa näkee ongelman valiokunnan puheenjohtajassa Krista Kiurussa (sd).

– Sen jälkeen kun Kiurusta tuli puheenjohtaja, niin sote-valiokunta ajautui ihan täydelliseen kaaokseen. Sieltä loppuivat normaalit käytös- ja toimintatavat, minkä nyt voi kuvitella sivistyneeseen yhteisöön kuuluvan, eräs jäsen kuvailee”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006041077.html

 

 

27 vastausta artikkeliin “Soten kaatumisen todellinen syy…”

 1. Suurin syy oli sipilän kävely n 30 kerta perustuslain ja sellasta ei voi hyväksyä kukaan .
  Tämä tästä episoodista terv tepivaari

 2. Ihan oikeasti Juhani, et kai tosissasi usko tuota hölynpölyä? Mieti nyt mitä perustuslaki asiantuntijat ja myös perustuslakivaliokunta oli mieltä koko sotesta! Ei yksi Kiuru kesää tee, joten nyt tehdään pelkkää vaalipropagandaa. Johan maallikotkin näki ja koki mitä kaikkia ongelmia Soten olisi tuonut eriarvoisuuksineen kaikkineen.

  1. Hannu, perustuslakiasiantuntijoita kuultiin Kiurun vaatimuksesta tarkoituksella samoista asioista useaan eri kertaan ja, vielä sellaisia asiantuntijoita kuten Scheinin, joka on oppositiota kannattava kommunisti sekä myös oppositiossa olevaa Lavapuroa.

   Turhaa vääntöä käytiin myös notifikaatiosta,, jonka tarpeettomuus selvisi hallituksen yhteydenotolla EU – viranomaisiin puhelinsoitolla.

   Sote, hallituksen mukaisesti on julkisessa ohjauksessa ja, näin tasapuolinen kaikille. En ota kantaa etäalueiden palveluihin. Sitä ei ratkaise kukaan tavallisella sapluunalla.

   1. Yritätkö nyt Juhani kertoa, että kokoomuslaisen tai oikeistolaisen aatemaailman omaava asiantuntija on ilman muuta puolueeton, mutta vasemmistolaiset tai peräti kommunistit ovat automaattisesti puolueellisia?

   2. ”Turhaa vääntöä käytiin myös notifikaatiosta,, jonka tarpeettomuus selvisi hallituksen yhteydenotolla EU – viranomaisiin puhelinsoitolla.”
    Siis, kun yksi virkamies epävirallisesti ja epätavallisesti itse yhteyttä ottamalla väittää niin, niin se on se oikea totuus?
    Älä ole naiivi Karjalainen – tai vaihtoehtoisesti kepulityperä.
    Se ei ollut komission virallinen kanta, vaan jonkinlainen kepulointi keittiön kautta.

 3. Nii, eihän kansanedustaja oo mistään vastuussa , eihän??
  Aina on joku muu syyllinen kuin se joka on syyllinen??

  Eduskunnassa on 200 vastuunkantajaa.

  1. On kaksisataa edustajaa mutta opposition ei pidä hallitusta tukea missään ja ne jotka kuuluu hallitukseen kantaa vastuunsa terv tepivaari

   1. Demudemokratiaa – kaikkea hallituksen tekemää pitää vastustaa, vaikka olisi kuinka järkevää mukaan lukien oman puolueen aiemmin tekemät ehdotukset, kun hallitus niitä yrittää viedä eteenpäin – vain oman puoluepoliittisen edun saamiseksi.
    Ei tepille demokratia näköjään merkitse kansanvaltaa, vaan demaridiktatuuria.
    Sopisit hyvin tuonne neukkulaan tai Venezuelaan diktatuuria ajamaan.

   2. Eli jos joku päättää halvaannuttaa eduskunnan toiminnan hänellä on siihen tepin lupa.
    Kukaan ei ole kieltänyt hallituksen vastuuta omista tekemisistään.

    Kun on kyse eduskunnan vastuusta siihen kuuluu kaikki itsensäedustajat myös.

    Eduskunnassa on 100 kansanedustajaa ja oppositiossa 100 itsensäedustajaa???

    1. Ei se noin mene vaan hallituksen pitää vaan tasa luvuissa olla parempi tekeen kaikkia miellyttäviä päätöksiä .
     silloin hallitus voi saadaa jopa oppositiosta tukea aloitteilleen muuten sitä ei tule .
     Silloin on oikeus vaikka halvaannuttaa hölmön hallituksen aikomukset niin se vaan kulkee .
     Eikä oppositiolla ole velvollisuutta tukea hallituksen aikomuksia kun ne ovat oppositon vastaisia tekoja
     Eihän oppositio ole tehnyt hallitus ohjelmaakaan sen tekee pääministeri hallituksensa kanssa .
     Mitä muuten ovat itsensä edustajat, onko ne hallituksenoman edun ajajat kuten sipilän hallitus teki terv tepivaari

 4. Karjalainen samoin kuin monet monet muutkin unohtavat tärkeän asian krtisoidessaan Kiurua ja oppositiota soten käsittelyn hitaudesta. On kysymys politiikasta ja politiikkaa tehdään politikoimalla. Opposistion tehtävä on demokratiassa haastaa hallitus ja soteasiassa oppositio todella haastoi hallituksen. Kysymys on perimmältään valtataistelusta. Politiikka on valtataistelua siitä, kuka saa päättää yhteisitä asioista.
  On siksi turhaa pohtia kuka tai mikä kaatoi hallituksen? Sen kaatoi itse pääministeri hävittyään oppositiolle valtataiselun. Mutta ”sotesote” jatkuu nyt vaaleissa ja sitten vaalien jälkeen taas. Kun oppositio yrittää kampittaa hallitusta, kuka sitten lieneekään hallituksessa.

  1. Väiski, lue tarkkaan, mikä on valiokunnan työn tarkoitus. Se ei ole Eduskunta. Miksi perustuslakivaliokunta toimi kriittisissäkin tilanteissa mallikkaasti, jossa taas sote-valiokunta sössi pahemman kerran.

 5. Valiokunissa tehdään myös politiikkaa, myös perustuslakivaliokunassa.

 6. Ihan uteliaisuudesta kysyn, että onko mitään sellaista, jota et niele sellaisenaan kunhan sanoja tukee maailmankuvaasi?

  On jokseenkin huvittavaa se miten esim. Pekka Puska, mies joka ihan aidosti uskoo oman mielipitensä olevan sama kuin laki ( alkoholin etämyynti) ja toisaalta Hannakaisa Heikkinen, jota eduskunnanpuhemiehen pitää ojentaa toimintatavoistaan itkee lööppimediassa niin totta kai siinä on koko totuus.

  Soten suhteen ei edes se herätä, että pari päivää kaatumisen jälkeen sitä vastusti kaikki kolme hallituspuoluetta, jotka ajoivat sitä väkisin läpi.

  1. SOTE- valiokunnissa hallituspuolueet eivät repineet toisiaan tukasta, vaan Kiurun viserrys.

   Puska toimi aivan oikein vastustaessaan alkoholilakia olkoonpa jälkikäteen tulos pelättyä parempi.

   Heikkinen toimi laillisesti oikein ja Kiuru oli läsnä äänestyksessä happamana kuin paskamarja..

 7. Perustuslain mukaan eduskunnan päätehtävä EI OLE politikointi.

  Perustuslaki korostaa Suomen poliittisen järjestelmän parlamentaarisia piirteitä ja eduskunnan asemaa ylimpänä valtioelimenä.

  Eduskunta säätää Suomessa kaikki lait ja päättää valtion talousarviosta. Eduskunta myös valitsee pääministerin ja valvoo hallituksen toimintaa.

  Missä kohtaa sanotaan että politikointi on eduskunnan päätehtävä??

  https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/Sivut/default.aspx
  https://oikeusministerio.fi/perustuslaki

 8. Toki helpointa on syyttää muita, jos itse sössii asiat. Hannakaisa Heikkinen ei nyt kertakaikkiaan ole paras henkilö arvostelemaan muiden tekemisiä.

  ”Valiokunnan jäsenten mukaan huonoa ilmapiiriä oli sanojakin selkeämmin luomassa alistava käytös: vähättelevät eleet ja ilmeet, inhottavat katseet ja syvät huokailut toisen puheenvuoron aikana.”

  Tuossa IS:n uutisesta otetussa lainauksessa on kuvailtu Hannakaisa Heikkisen käytöstä. Näin hän monesti toimi ja nyt hän syyllistää muita.

  On myös silmiinpistävää, kuten Mika yllä toteaa, kuinka nopeasti kepun ja kokoomuksen linjaukset sote- ja maakuntamallin osalta ovat loitontuneet toisistaan hallituksen erotttua.

  Vai hieman yksinkertainen ihminen voi uskoa, ettei näiden kahden puolueen välillä olisi ollut ristiriitoja pitkin matkaa. Ristiriitoja, jotka alkoivat vain entisestään kumuloitua vaalien lähestyessä.

 9. Kerran vielä poijaat. Sipilän hallitus kaatui, kun se hävisi oppositiolle. Sitä voi verrata epäluottamukseen luottamusänestyksissä. Politiikka on semmoista, että joskus voitetaan ja joskus hävitään.

 10. Jaha perustuslaki on nyt sitten kumottu jodenkin itsensäedustajien kohdalla. He eivät voi mitenkään (perustuslaki) olla vastuussa mistään.
  Edellisellä kerralla kun he olivat hallituksessa, heillä oli sama suoja, he eivät ole vastuussa mistään.
  Kaksi puoluetta on aina ja ikuisesti vastuussa?????

Kommentoi