Apuuntuloharjoitus Viroon

Englannin Kuningattaren Husaarit harjoittelivat miten tulla Virolle apuun kun imperialistinen roistovaltio Venäjä taas hyökkää Viron kimppuun.

Se apuun tuleminen ei ole helppoa, kun Venäjä miehittää Saksan Königsbergiä (Itä-Preussia) ja siellä Königsbergissä on pirunmoinen määrä Venäjän asejärjestelmiä – meritorjuntaohjuksia, ilmatorjuntaohjuksia, jne., jne.

Siksi on erinomaisen hyvä asia, että apuuntuloa harjoitellaan etukäteen. Harjoitellessa selviää mikä meni hyvin ja mitä pitää jatkossa tehdä paremmin.

Nyt oli otettu varman päälle ja maihinnousu tapahtui Saksan alueelle, eikä Baltian alueelle tai edes Puolan alueelle. Sieltä on pirun pitkä marssi maitse Viron Tapalle.

Apujoukkojen ensimmäinen erä ennätti tänään Viron Tapalle – mukaan luettuna 18 taistelupanssarivaunua Challenger – tietysti miehistöineen, tukevine taisteluajoneuvoineen, jne., jne.

Voi äkikseltään tuntua, että sellainen joukkojen ja kaluston marssi on helppo. Käytännössä kuitenkin se marssi on suojattava hyvin monin tavoin koko marssireitin/marssireittien osalta. Sitä on pakko harjoitella.

Esimerkiksi Viron Suojeluskunnan Saarenmaan maleva (Suojeluskuntapiiri) joutui lähettämään mantereelle joukon suojaamaan kyseistä liittolaisten marssia Viroon tietyltä osuudelta. Tarkemmin en voi siitä kertoa – toivottavasti en kertonut vielä liian paljon.

5 vastausta artikkeliin “Apuuntuloharjoitus Viroon”

  1. Niin, demokraattisten valtioiden puolustusliitto NATO valmistautuu koko ajan imperialistisen roistovaltion Venäjän hyökkäykseen – mutta Suomessa edelleen nukutaan ”Ruususen unta”.

  2. Katsoin kerran dokumentin iso-Britannian commando-koulutuksesta. Kuulemma Euroopan kovin sotilaskoulutus, niin ainakin siinä dokumentissa väitettiin.

  3. Telahaupitsejakin on kalustossa mukavasti.

    Kun jenkit tuovat melkoisen määrän panssareita ja muuta tauhkaa Liettuaan, niin Baltiassa alkaakin olla NATOlla kohtalaisen mukavasti kalustoa. Ryssät repivät tietysti perseensä, mutta siitä vaan.

  4. Edellisellä englantilaisjoukolla, joka poistuu Virosta, oli viisi taistelupanssarivaunua Virossa. 18 on huomattava parannus aiempaan tilanteeseen.

    Nämä Kuningattaren husaarit eivät tulleet Viroon vain tätä harjoitusta varten, vaan jäädäkseen pitkäksi aikaa. Näin massiivinen apuuntuloharjoitus on ensimmäinen, mutta ei viimeinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *