Jussin Herkkutattikeitto

”Kompastuin” tänään metsässä upeaan nuoreen herkkutattiin. Oli ihan kohtalaisen isokokoinen ja täysin puhdas. En ollut sienestämässä, mutta tämä piti korjata talteen. Puhdistin tietysti kannan veitsellä (Leatherman Wave) jo poimiessa ja sijoitin sienen paperipussiin, jonka laitoin kankaiseen pieneen reppuun.

Improvisoin siitä päivällisen.

Paistinkasariin (kotimainen Fiskarsin Hard Face) melkoinen köntti voita ja sillä aikaa kun pannu lämpeni, niin siivutin sienen suurehkoiksi palasiksi. Ne palaset pannuun ja levitettynä koko alueelle.

Perään suuri kukkuraruokalusikallinen vehnäjauhoja ripoteltuna koko alueelle.

Suureen mukiin (noin 2,5 dl) Maggi Kostilja lihaliemikuutio palasina ja vettä – tietysti mikroaaltouunissa täydellä teholla 2 minuuttia – ja pannulle. Sekoittelua ja samalla isohkon sipulin kuorinta ja paloittelu isohkoiksi paloiksi – ja sekaan.

Sitten melkoinen loraus täysmaitoa sekaan ja taas sekoittelua.

Siinä se sitten oli minun mielestäni täysin hyvä Herkkutattikeitto ilman mitään kummallisia kommervenkkejä, kuten kermaa tai ihmeellisiä mausteita.

Mielestäni hyvin oleellista on, että sipulit jäävät puoliraa’oiksi, eikä pehmeiksi lötkyiksi.

Kaksi ateriaa.

Yksi vastaus artikkeliin “Jussin Herkkutattikeitto”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *