Kurjet kerääntyvät jo parviksi

Kävin aamulla pyöräilemässä ja näin pellolla melkoisen määrän kurkia. Lisää saapui parvena – ilmeisesti lepäämään.

Oli kohtalainen pohjoistuuli, joten ajattelin niiden hyödyntävän tuulta muuttoreissullaan.

Ei pitäisi olla vielä kurkien muuttoaika – tietävätköhän kurjet jotakin mitä me emme tiedä?

5 Replies to “Kurjet kerääntyvät jo parviksi”

  1. Yksinkertaisesti se tarkoittaa, että pohjoiseen on tulossa kylmää ilmaa, joten kurjet siirtyvät etelään päin. Ja hakeutuvat laumoihin muuttomatkaa varten. Luonnon eläimet onneksi liikkuvat omien vaistojensa mukaan. Niitä ei nyt sentään Putin tai Norppa tai…voi ohjailla.

  2. Nyt on varmasti jotain mitä me emme tiedä, emmekä tunne. Pari päivää sitten minä katselin kun pääskyset kulkivat linnunpönttöihin. Outoa on tämä vuodenaika, lähes syksyä. Toiseksi, koskaan ennen en ole pääskysten tuppaavan pönttöihin. Lisäsi en moneen vuoteen ole pääskysiä täällä meidän kulmilla nähnyt.

    1. Kävin muutama päivä sitten uimassa ja kiinnitin huomiota suureen määrään pääskysiä koukkimassa yläpuolella – lähes veden pinnan yläpuolellakin. En ole aiemmin huomannut siellä ollenkaan pääskysiä. Paarmoja sen sijaan siellä ei näkynyt eikä kuulunut yleensä niitä on ollut.

      Vielä yksi erikoisuus tässä syksyssä. Ensimmäistä kertaa punatulkut käyvät syömässä minun tyrnejäni – marjat ovat vielä raakoja, mutta jostakin syystä ne nyt kelpaavat punatulkuille. Puolikkaita marjoja on suorastaan satanut alas.

Kommentoi