Suojeluskuntalainen jäi rynnäkkövaunun alle

Parhaillaan Ruotsissa on menossa sotaharjoitus, johon myös suomalaisia joukkoja osallistuu. Harjoitus on toteutettu siinä mielessä erittäin hyvin, että harjoitusosapuolet saavat toimia vapaasti, eikä ole valmista käsikirjoitusta jonka mukaan pitäisi toimia.

Ruotsin Suojeluskunnan tiedustelukomppania oli perustanut tähystyspisteen mäntymetsään tarkkailemaan vihollisen toimia.

Tähystyspisteen läheisyydessä oli teltta, jossa oli suojeluskuntalaisia. Ilmeisesti teltta oli naamioitu hyvin kun kyseessä oli tiedusteluosasto.

Syystä tai toisesta ruotsalainen rynnäkköpanssarivaunu ajoi sinne mäntymetsään ja kyseisen teltan ylitse. Teltassa ollut naispuolinen suojeluskuntalainen sai surmansa.

Välillä todellisissa harjoituksissa sattuu onnettomuuksia, sille ei mahda mitään. Toivottavasti tämä onnettomuus ei johda idioottimaisiin turvamääräyksiin, joissa esimerkiksi käskettäisiin merkitsemään teltat kauaksi näkyvästi tai huomioliiveissä tuomaria jokaiseen pisteeseen jossa on sotilaita.

Vironkin sotaharjoituksissa olen joutunut erikseen käskemään tuomaria riisumaan huomioliivinsä ja pysyttelemään näkymättömänä. Tuomari ei saa paljastaa sissejä tai muuta joukkoa.

One Reply to “Suojeluskuntalainen jäi rynnäkkövaunun alle”

Kommentoi