Tuulivoiman tuotanto graafisesti esitettynä

Ettei totuus siitä, että tuulivoima on haitallista sattumavoimaa, unohtuisi, niin kannattaa katsoa oheinen kuva Suomen tuulivoiman tuotannosta 1.1.2019-8.8.2019.

Minimissään yhden tunnin keskiarvo oli 1 MW ja maksimissaan 1833 MW.

Täältä voi jokainen käydä ihan itse katsomassa tuotannon haluamaltaan aikaväliltä:

https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/kulutus-ja-tuotanto/tuulivoiman-tuotanto/

 

 

7 vastausta artikkeliin “Tuulivoiman tuotanto graafisesti esitettynä”

  1. Eikä tilanne parane tulevaisuudessakaan. Aerodynamiikan lait tulevat edelleen pitämään paikkansa. Suomen maantieteellinen paikka ei oleellisesti muutu. Edelleen tulee olemaan laajoja korkeapaineen alueita, jolloin ei tuule mainita saakka.

    1. Tuulivoima ei todellisuudessa edes ole vihreää. Tuulivoima kuluttaa elinkaarensa aikana moninkertaisen määrän uusiutuvia luonnonvaroja ydinvoimaan verrattuna tuotettuja megawattitunteja kohti..

  2. Terveyshaitat tulee olemaan erittäin suuret Ihmisillä ja eläimillä ,luonto kärsii pölyttäjä hyönteiset loppuvat elintarvikkeet on vitamiini köyhempiä. Kaikki nämä tekiät on laskettava menoiksi . Jäljelle jää valtavat tappiot.

    1. Lauri, esittämääsi skenaarioon minä en kykene antamaan kommenttia. En ole sen alan asiantuntija.

      Minä katson sähköntuotannon kokonaisuutta Suomessa ja näen, että homma on ihan perseestä. Suomi tuo kesälläkin noin kolmanneksen käyttämästään sähköstä ulkomailta, vaikka pitäisi viedä sähköä kannattavasti ulkomaille.

      Tuulivoima tuettuna haittaa sähkömarkkinoiden normaalia toimintaa ja vie tilannetta koko ajan aina vaan huonompaan suuntaan.

      Suomeen pitää rakentaa runsaasti uutta ydinvoimaa, eikä ollenkaan tuulivoimaa. On rakennettava ainakin Loviisa 3, Olkiluoto 4 ja Vaasa 1.

  3. Vahvaa tiedettä ei ole Laurin väitteiden tueksi. Tietenkin tuulivoiman sijoittelussa on huomioitava alueen asuminen ja luonto mutta mitään tuollaista hätää ei ole.

    Tuulivoima on potentiaalisesti hyödyllinen asia, jos on fiksu tapa varastoida energiaa, tai mikäli tuulivoimaa käytetään esimerkiksi vedyn tuotannossa. Muutoin se asettaa kovat haasteet kantaverkolle.

    Saksassa tuulivoiman suurin haitta on tuhansia kuolemia. Ei tuulimyllyistä vaan siitä määrästä hiilivoimaa mitä ne tarvitsevat rinnalle.

    1. Minunkaan tiedossani ei ole vahvaa tieteellistä näyttöä em. haitoista.

      Kuitenkin myös vitutukseen voi kuolla. Jos vihaa tuulivoimaloita ja joutuu näkemään niitä asuinympäristössään, niin pitkäaikainen vitutus voi tappaa.

      Toisaalta niistä vispilöistä voi olla ihan konkreettistakin haittaa ekosysteemille – en tiedä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *