Venäjän laittomia aluelaajennuksia

Neuvostoliitto (oikealta nimeltään Venäjä) allekirjoitti 4.9.1941 liittoutuneiden Atlantin julistuksen. Sen mukaan allekirjoittaneet ”eivät pyri minkäänlaiseen alueelliseen tai muunlaiseen laajentumiseen”.

Stalinille tämä oli pelkkä harhautuspaperi, joka auttoi saamaan Yhdysvalloilta mittaamattomasti sotatarvikkeita ns. lend-and-lease-järjestelmän avulla sekä strategisen toisen rintaman avauksen Normandiassa Ranskassa. Stalin aikoi tehdä päinvastoin eli pitää valloittamansa valtiot ja vielä siirtää ne kommunismiin.

Sodan jälkeen tosiasiat paljastuivat. Neuvostoliitto oli liittänyt alueeseensa Itä-Puolan (178 709 km²), Baltian maat (171 239 km²), Bessarabian Romanialta (44 029 km²), Suomelta Karjalan (43 105 km²), Petsamon (10 480 km²) ja Sallan (5 834 km²), Saksalta Itä-Preussin (11 654 km²), Tshekkoslovakialta Ruteenian (12 722 km²). – –

Neuvostoliitto laajeni miehitysarmeijoittensa avulla poliittisesti huomattavasti lisää: Bulgariaan, Albaniaan, Romaniaan, Jugoslaviaan, Unkariin, Tshekkoslovakiaan, Itä-Saksaan ja Puolaan.

Lähde: Jukka Seppinen – Kivi Bolshevikin kengässä; 2014; sivu 125.

9 vastausta artikkeliin “Venäjän laittomia aluelaajennuksia”

      1. Kekkonen pääsi valtaan nimenomaan kommunistien ja Venäjän avulla – tekemällä palveluksia molemmille niille tahoille.

        Kommunistit olivat Jatkosodan jälkeen hyvin heterogeeninen porukka. Kovinta linjaa olivat Venäjällä Vapaussodan jäljiltä maanpaossa olleet. Niillä oli Lenin-koulu, punaupseerikoulu, jne. takanaan – eikä hajuakaan Suomen kansan mielipiteistä.

        Oli myös kaikenkarvaisia ”Ryömäläisiä” ryssän perseen nuolijoita. Paaaljon rikollisia.

        Jokunen lähestulkoon ihminenkin – hirmuisella propagandalla harhaanjohdettu.

  1. Onko mikään muuttunut ..
    *
    Voiko venäläisten allekirjoittamaan sopimukseen luottaa?

    Budapestin ydinsulkusopimuksen allekirjoittivat 1994 presidentit Boris Jeltsin..
    http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288659631485.html
    28.2.2014
    Näihin Clintonin ja Jeltsinin turvatakuihin Ukraina vetoaa

    *
    Sopimuksen mukaan Venäjä, USA ja Britannia takaavat Ukrainan itsenäisyyden ja sen rajojen muuttumattomuuden.

    Takasiko Venäjä?

    Venäläiset tunnetaan porukkana, joka pyyhkii pyllyään sopimuksella, kun se ei enää hyödytä heitä.
    *
    Budapestin ydinsulkusopimuksen allekirjoittivat 1994 presidentit Boris Jeltsin (vas.), Bill Clinton, Leonid Kutshma ja pääministeri John Major.
    Julkaistu: 28.2.2014
    Ukrainan ulkoministeriö on kaivanut esiin liki 20 vuotta vanhan sopimuksen, jossa Venäjä, Yhdysvallat ja Britannia antavat turvallisuustakuut Ukrainalle.
    Britannian pääministeri John Major, Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton ja Venäjän presidentti Boris Jeltsin allekirjoittivat Budapestissa joulukuussa 1994 yhdessä Ukrainan presidentin Leonid Kutshman kanssa ydinsulkusopimuksen, jossa Ukraina luopui sille jääneistä Neuvostoliiton ydinaseista.

    Ydinaseettomuuden ehdoksi Ukraina vaati turvallisuustakuut.

    Sopimuksen mukaan Venäjä, USA ja Britannia takaavat Ukrainan itsenäisyyden ja sen rajojen muuttumattomuuden.

    Sopijat lupasivat lisäksi, etteivät ”koskaan käytä aseitaan Ukrainaa vastaan muuten kuin itsepuolustukseksi tai YK:n päätöksen seurauksensa”.
    *
    Kenen muisti pätkii? – Lavrovin ja yleensä Venäjän johdon – Putlerin
    *
    Näihin Clintonin ja Jeltsinin turvatakuihin Ukraina vetoaa
    Venäläiset tunnetaan porukkana, joka pyyhkii pyllyään sopimuksella, kun se ei enää hyödytä heitä.

    1. Georgian sotaakaan ei kannata unohtaa.

      Venäjä hyökkäsi Georgiaan 7.8.2008 aloittaen Georgian sodan. Sota päättyi Venäjän presidentin allekirjoittamaan sopimukseen, jonka mukaan Venäjä lupautui vetämään joukkonsa sotaa edeltäneisiin asemiin – vaan senkin lupauksensa Venäjä on rikkonut. Venäjä miehittää edelleen laittomasti laajoja Georgian alueita.

  2. Medvedev sanoi:
    ”Mutta Venäjä tai mikään muukaan maa ei voi koskaan, eikä millään asiakirjoilla, taata alueellista koskemattomuutta millekään valtiolle, Medvedev sanoi.”
    *
    Jokainen maa voi taata, niin halutessan, ettei se puutu toisen maan alueeseen.

    Toisaalta mikään maa ei edes yritä taata venäläisten pysymistä allekirjoittamassaan sopimuksessa.

    https://yle.fi/uutiset/3-7260331
    24.5.2014

    Sopimuksen mukaan Yhdysvallat, Venäjä ja Britannia vahvistivat Ukrainan maantieteellisen yhtenäisyyden ja lupasivat suojata tätä ulkopuolista aggressiota vastaan. Maat lupasivat myös olla hyökkäämättä Ukrainaan tai asettamatta taloudellisia pakotteita, joiden tarkoituksena olisi vaikuttaa Ukrainan poliitiikkaan.
    – Sopimus syntyi yhden tapahtuman seurauksena: kun Ukraina luopui ydinaseistaan. Sopimuksen allekirjoittivat johtavat ydinasemaat – Ukraina mukaan lukien, Medvedev totesi.
    – Mikä järki tässä on? Ukraina luopuu ydinaseistaan, mutta jos ulkopuoliset voimat uhkaavat sitä, niin takaajavaltioiden – Yhdysvaltojen ja Venäjän – odotetaan puolustavan maata, pääministeri selitti.
    – Mutta Venäjä tai mikään muukaan maa ei voi koskaan, eikä millään asiakirjoilla, taata alueellista koskemattomuutta millekään valtiolle, Medvedev sanoi.
    Medvedevin mukaan Budapestin sopimuksessa Venäjän takuut pätevät ulkopuolisten aggressioiden uhatessa Ukrainaa tai sen itsenäisyyttä
    – Krimin tapahtumat ovat kuitenkin täysin eri asia. Ihmiset kokivat olevansa itsenäinen osa Ukrainaa, järjestivät omasta aloitteestaan kansanäänestyksen ja sen nojalla päättivät erota valtiosta, Medvedev muistutti.

    1. Ryssillä on aina selitys – valhe – valmiina joka tilanteeseen. Aivan kuten ovat valehdelleet ja valehtelevat ”vallankumouksen” Ukrainassa:

      Ukrainan venäjämielinen presidentti Viktor Janukovitsh kieltäytyi 21.11.2013 odottamattomasti allekirjoittamasta assosiaatio- ja vapaakauppasopimusta Euroopan Unionin kanssa ja antoi selvästi ymmärtää suuntautuvansa Venäjän isännöimään Euraasian liittoon.

      Ukrainan kansa reagoi tähän presidenttinsä petokseen ja valtasi Kiovan keskustan. Massojen taktiikka oli yksinkertainen – kaduilta ei poistuta ennen kuin hallituksen politiikka muuttuu.

      16.1.2014 Ukrainan vallassa ollut koalitio rikkoi totaalisesti Ukrainan Parlamentin sääntöjä ja sääti ilman opposition paikallaoloa epädemokraattisen lakipaketin.

      Ukrainan pitkäaikainen pääministeri Mykola Azarov joutui eroamaan 28.1.2014 ja pääministeriksi tuli varapääministeri Serhyi Arbuzov.

      Rauhanomainen mielenosoitus muuttui veriseksi alkaen 18.2.2014 ja venäläisten tarkka-ampujien suorittamaksi mielenosoittajien ja poliisien joukkomurhaksi 20.2.2014. Joukkomurhan jälkeen yli 50 hallituskoalition kansanedustajaa siirtyi opposition leiriin ja suuri osa viranomaisten joukoista kieltäytyi täyttämästä käskyjä ja poistui.

      22.2.2014 Ukrainan parlamentti äänesti parlamentin johdon vaihtamisesta ja presidentti Janukovitshin erottamisesta. Päätöksen puolesta äänesti 328 kansanedustajaa, eli sillä oli hyvin vahva kannatus. Virkaatekeväksi presidentiksi nimitettiin Oleksander Turtshinov.

      23.2.2014 venäläiset vaihtoivat väkivalloin Sevastopolin kaupunginhallituksen ja pienet vihreät miehet (Venäjän erikoisjoukkojen sotilaat) alkoivat valumaan Sevastopolin sotasatamasta koko Krimin niemimaalle.

      27.2.2014 ne Venäjän erikoisjoukkojen sotilaat ilmaantuivat Krimin alueparlamentin rakennukseen ja niiden paikallaollessa ”äänestettiin” Krimin johtoon porukka, joka oli vaaleissa saanut viisi prosenttia äänistä ja joka välittömästi tiedotti halunsa liittää Krimi Venäjään.

      27.2.2014 pääministerin tehtäviä hoitanut Serhyi Arbuzov luovutti pääministerin valtuudet Arseni Jatsenjukin hallitukselle, jolla oli parlamentin enemmistön tuki takanaan.

      Eli sotilasvallankumous tapahtui Krimillä (Sergei Aksjonov valtaan), eikä aseellinen vallankaappaus Kiovassa, kuten Venäjän propaganda valehtelee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *