Aamutouhuja.

Muutama viikko sitten ostin tuommoisen Ryobin akkukäyttöisen ruohonleikkurin. Aluksi epäilin mutta nyt vähän kun kokemuksia olen saanut; 5Ah akulla leikkaan koko piha-alueen reitit; ei ihan huonosti.

Kun ilma viileni, heti sateen loputtua leikkaamaan ruohikoita (minulla ei ole nurmikoita), Yllättävän hyvin tuolla pärjäsi märässäkin ruohossa.

Artikkelikuvassa vasemmalla nykyinen leikkurini ja oikealla väistyvä polttomoottorinen.

Ei enää bensankäryä, ei meteliä, eikä lutraamista bensiiniastioiden kanssa.

Tämä on minun valintani ja täytyy sanoa, että tyytyväinen olen. Ostin myöskin samaan akkusarjaan kuuluvan trimmerin.

Nyt siis ilman nestepolttoaineita toimivat; moottorisahani, perämoottorit, trimmeri, ja ruohonleikkuri sekä pienoisketjusahani. Samalla akkusarjalla toimivat myöskin höyläni sekä porakone/ruuvinväännin.

Akkujen lataamisenkin pystyn tekemään aurinkovoimalla, latausasemallani.

Vaikka asuisin missä, ruohonleikkuuni ei häiritsisi naapuria, ei edes moottorisaha.

 

7 vastausta artikkeliin “Aamutouhuja.”

  1. Kappas vaan, on tarkoitus hakea juuri samanlainen ruohonleikkuri, Ryobin trimmeri on jo ennestään ja useimpia muita Ryobin akkukoneita.

    Oksasahaa olen myös pohdiskellut, 2,7 metrin varsi olisi Ryobin laitteessa tarjolla.

  2. Sekös sitten on vielä lykättävä, että ei siis itse ymmärrä kulkea. Niinhän ne nykyään edistyneemmät, mutta ei kyllä meilläkään, minä istun ja samalla ajelen niitä nurmikolta. Menee siinä muutama tunti, enkä yleensäkään viitsi kaikkia kerralla ajella.

    1. Kyllä se lykättävä laite on, tai oikeastaan miltei perässä käveltävä kun ei paina kuin 13,5kg. Olisihan niitä akkukäyttöisiä päältäajettaviakin mutta tuota rahaa kun ei määrättömästi ole.

      Se muuten se 40cm työleveys takaa sen, että siinä liikuntaakin saa.

  3. Minulla on tuo 36V laite, hieman 18V laitetta hintavampi; se akunkesto. Pääosa laitteistani on 36V laitteita ihan muuten pyöräkin ml; ei tosin Ryobin sähkölaitteilla.

  4. Itse käytän vielä 100% lihasvoimalla varustettua ruohonleikkuria, eli työntövoima kääntää teriä, eikä ole bensankäryä ellen sitten ole syönyt hernesoppaa ennen työn aloittamista.

    Akkuvehje vaikuttaa kyllä pätevältä idealta jatkossa.

  5. Valitettavasti tuollainen jäisi minulla leluksi.
    Pelkkä ruohikon ajelu päältä ajeltavalla heinäsäiliöiden tyhjennyksineen vie pari tuntia, joten käsikäyttoisellä ei kannata muu kuin tarkkojen reunojen ajelu.

  6. Tottahan on, että kaikki työkalut ovat leluja, jos ne ovat vääränlaisia. Ennen ostopäätöstäni sain tuota ruohonleikkuria kokeilla ja tarkoitukseeni se näytti sopivalta.
    Ruohon leikkaan siten, että terä silppuaa leikkuujätteen, en kerää pussiin, vaikka se mahdollistakin (pussi on) olisi. Kanat muuten laiduntavat tuoreella leikkuujäljellä hanakasti, osa silpusta on herkkua. Heinäntekoon sitten kaiketi eri välineet; viikatekin löytyy, kotimainen, taottu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *