Asuntolaina, pikavippi, osamaksu.

Luin tämän aamun uutisista suomalaisten velkaantumisesta. Ensin alkuun näytti uutisen sanoma paheksuvaltakin mutta eteenpäin katsellen; Suomessahan ollaan pohjois-maiden vähiten velkaantuneita. Ruotsissa enemmän, Norjassa vielä enemmän ja Tanskassa sitten ollaankin pohjois-maiden eniten velkaantuneita.

IMF:n mukaan Suomi sijoittuu aivan velkaantumislistan jälkipäähän, siis yksi vähiten velkaantuneista.

Sormeakin heristeltiin; sääntely saattaa olla esim osamaksujen kohdalta aivan ovella. Osamaksukaupoillahan esim autokauppa pelaa pääsääntöisesti, kuten kaikki kulutusluotot, autokaupan osuus euromääräisesti lienee suurin mitä kulutusluottoihin tulee.

Olen henkilökohtaisesti ollut varsin pitkään sitä mieltä, jos en käteisellä pysty maksamaan; en hanki.

10 vastausta artikkeliin “Asuntolaina, pikavippi, osamaksu.”

  1. Ilman velanottoa ei akanani olisi saanut omaa asuntoa autoa ja kesämökkiä – toki työ ja se pieni palkka oli varmalla pohjalla sekä inflaatio söi velan määrää.
    Tämänpäivän menossa on liiaksi epävarmuustekijöitä vaikkapa iso Metso?

  2. Kyllä se asunnon osto, tottakait vaativelanottoa; onneksi ihan perhetuttu pankinjohtaja vaan sanoi, ostakaa pois, kyllä te lainaa saatte ja niin saimmekin.
    Niin saimme ja lainamme olemme pois maksaneet. Autoa en velalla ole ostanut, enkä osta; maailman huonoin sijoitus.
    Velka veli otettaessa, velipuoli maksettaessa.

  3. Asuntoon on lainaa otettu itsekin, mutta auton kohdalla alkaa jo klikkaamaan. Kyllä senkin voi säästää, kuten Kalle totesi.

    Mutta, anteeksi karkeuteni, ihmisissä on hitosti täysiä idiootteja. En voi muuta päätellä siitä määrästä lainatarjouksia mitä tulee nettimainoksista, ja myös postiluukusta sekä kotiin että firmalle, ja kuuleman mukaan vielä kaupalliset radiot ja tv:t täydeltä. Ei markkinointia tehtäisi näin paljon ellei joku – anteeksi karkeuteni – saatanan tunari niitä palveluita hankkisi.

    Jos ihminen ei tajua miten huono diili nuo ovat niin ansaitsee velkahelvetin.

  4. Valitettava tosiasia on, että on ihmisiä, joilla ei ole mitään suhteellisuudentajua raha-asioissa ja noita vippejä otetaan surutta, koska niillä pääsee hetkeksi elintasoon, mihin tosiasiassa ei ole varaa.
    Sitten jotkut kehtaavat vielä vaatia velkasaneerausta, kun ovat tieten tahtoen velkaantuneet yli varojensa.
    Nuo pikavipit saisi kieltää kokonaan.

  5. Katsokaapa joskus sitä englantilaista reality tv- sarjaa ”ulostosottomiehet”. Ei voi kuin ihmetellä sikäläisiä velallisten määriä ja lainsäädäntöä. Siinä saattaa vuokravelallinen istua tavaroineen kadulla alta tunnin, asunto haltuunotettuna.

    1. Britanniassa lainsäädäntö ja sosiaalijärjestelmä poikkeavat aivan oleellisesti meidän vastaavista, eikä sen aivan järkyttävän suuri ylikuormittuminen ole asiaa ainakaan helpommaksi tehnyt.

      On myös hyvä huomata se, että kyseisessä ohjelmassa kuvataan ainoastaan sitä viimeistä hetkeä, mutta ne lukuisat aiemmin toimitetut huomautukset ja karhuamiset jää pois.

  6. Todelliset ”pikavippaajat” tänään ovat nuorten perheiden audi-bemari ostajat, jotka maksavat ylihienoa autoansa kuukausierin ikään kuin asumiskuluina jopa 300-400 € / kk + kulut. Auto vaihdetaan uuteen säännöllisin välein, kun pinna ei kestä kaverin uudempaa bemaria. Tuontibemarit ja mersut ovat suosiossa. Ja autokauppias hieroo käsiään.

    1. Näinhän se on ja kun ajattelee, että 500-1000 eurolla saa juuri katsastetun auton kaksilla renkailla, eikä sille tarvi tehdä yhtään mitään,no ehkä öljyt joskus katsoa.

      Ellei mene seuraavasta katsastuksesta läpi niin myy sen romumiehelle vielä joillain kympeillä ja etsii toisen vastaan tilalle.

      Jos tarvii vähän paremman niin 1000-3000 eurolla saa sitten jo vaikka mitä.

  7. Ostin kaupunkihommiin katsastetun Citikka C3:n vm. 2008 parilla tonnilla. Rinta-Jouppi uusi vielä kustannuksellaan takakierrejouset ja syylarin. Sen jälkeen on ajettu paljon ja toimii kuin ihmisen mieli ja mennyt joka katsastuksesta läpi. Ei ruosteen ruostetta ja siisti kuin mummon pyyhitty perse. Ettäkö bemari tai mersu tuon tilalle ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *