En osta mitään kiinalaista.

Kuten olemme lukeneet; kommunistimaissa, kuten entisessä Neuvostoliitossa, ent. Tsekkoslovakiassa, ja monessa muussakin ns kommunistimaissa ei osata mitään, kaikki on kommunismin vikaa. Ovat tyhmiä eivät osaa mitään. Milläs muuten Suomen armeijassa ammutaan AK-47 (kopio), maailman suosituin ”tappokone”.

Ken onkaan ostanut akkuteknologiaa; kas kummaa, markkinoija USA mutta valmistajan kohdalla lukee, made in China tai PRC. Vain esimerkkejä mainitakseni.

Uusin juuri tänään mönkijäni akun, Manufaktured USA, pienellä tekstillä; made in China.

 

11 vastausta artikkeliin “En osta mitään kiinalaista.”

  1. Näinhän se on että jos et mitään kiinalaista osta, kotonasi ei ole elektroniikkaa eikä juuri sähkötekniikkaakaan.

    Toki aina muutama on joukossa parempi optio, yksi saunakauhamallikin löytyy joka on täysin kotimaista, ihme kyllä.

  2. Kiina on ostanut koko ”maailman” myös saasteineen. Italiassa katselin rihkamakauppoja, joita oli ”miljoona”, joista 90 % tuotettu Kiinassa. Ostajat kaikkia muita kuin normaaleja eurooppalaisia, vaan ”miljoonia” kiinalaisia ja Aasialaisia turisteja. Kiinalaiset omistivat ison osaan Venetsian ja Veronan hotelleista ja palveluista ja hotellit täynnä kiinalaisia. Mutta palvelu pelasi ja hinta-laatu ok..
    Halvalla saa ja hyvääkin plus saasteet, jotka ovat laadultaan päinvastaisia, pahoja mutta, joita ei ole hinnoiteltu- vielä.

  3. Kiinasta tulee roinaa, mutta myös laadukkaita tuotteita.

    Kiinalle ulkomaan kauppa on tärkeää. Ilman vientiä se ei pystyisi maksamaan tuontia – esimerkiksi soijan tuontia Brasiliasta. Jos Kiinan vienti tyrehtyisi, niin saataisi nälänhätä kohdata ainakin osaa kiinalaisia.

  4. Aika hankalaa on välttää ostamasta ”mitään kiinalaista”, kun kiinalaista on niin kovin monessa mukana.

    Helpompåaa on välttää ostamasta mitään, mitä ei oikeasti tarvitse, sillä välttää myös paljon kiinalaisia tuotteita.

    1. Minä nyt en ole alkuunkaan shoppailija; Ideaparkissa, Kuljun kartanossa, Keskisellä, siis en missään näissä ole koskaan käynyt.
      Tuo ostosten ehdoton tarpeellisuus, se on todella hyvä idea.

  5. Hulluuden huippu on Suomessa kasvatetaan porkkana ja viedään kiinaan jossa se pilkotaan ja tuodaan Suomeen hiirepää maustettuna terv tepivaari

  6. Taitaa olla lähes yhtä hullua kuin norjalaisen lohen matka Chilestä Norjaan ja sieltä kauko-itään fileerattavaksi ja sitten suomalaiseen kalatiskiin ja ihan tuoreena.

  7. Samaa asiaa liekkö tuoretta tuossa vaiheessa mistään terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *