Hullu pyytää, vielä hullumpi maksaa.

Tästä taksiuudistuksesta meillä on itketty kuukausitolkulla.

Luin nyt pari viikkoa vanhasta Seurasta kaksi eri artikkelia Tallinnan rikshatakseista. Molemmat olivat maksaneet kilometrin matkasta, toisessa 6 ja toisessa 5 henkeä. Molemmissa oli hintaa kertynyt yli puolitoistasataa euroa??? Kummassakaan tapauksessa ei oltu etukäteen kysytty matkan kustannuksia; eksotiikka houkuttelee mutta myöskin maksaa.

Varmaan yli kymmenen vuotta on varoiteltu näistä rikshatakseista jos tavanomaisistakin.

Eivätkö turistit tosiasiassakaan opi mitään?

Käytän aina Kroone-taksia, p:no 1212, koskaan ei ole tarvinnut kysellä etukäteen hintaa. Kroone-taksiin kuuluu myöskin Marabu-taksi, sama hinnoittelu. Siistit autot ja hyvä palvelu, osaavat reitit ja kertovat etukäteen hinnan kysyttäessä.

Jos sitten maksat esim 7€ kyydistä kympillä ja jos kysyt aamuista kyytiä, kyllä järjestyy. Minulla tämmöinen tarve on kun vien autoni huoltoon ja joudun ajamaan taksilla asunnolleni. Kyllä suosittelisin Kroone-taksia, rikshat jättäisin laskuista pois.

Matkailu saattaa avartaa, joskus lompakkoakin.

4 vastausta artikkeliin “Hullu pyytää, vielä hullumpi maksaa.”

  1. Eipä ole paljon takseja tullut Tallinnassa käytettyä. Vähän sekavalta vaikuttaa kun pitää katsoa minkä firman taksin ottaa. Suomen entinen järjestelmä oli kyllä hyvä verraten noihin ”kilpailutettaviin”. Selkeä ja luotettava, vaikka kallis, vaan eipä hinnat laskeneet uudessakaan järjestelmässä kuin Hesalaisilla.

    Kerran tultiin Rocca Al Maresta taksilla kun ei jaksettu odottaa helteessä bussia. Muutaman euron taisi olla kalliimpi kuin mitä alunperin puhui, mutta ei niin paljoa että olisi viitsinyt alkaa kiistellä. Toista oli Riikassa jossa taksamittari pyöri risteyksessä hurjaa vauhtia.

  2. Kyllä vaan; Riiassa on melkein samanlainen meininki kuin Eestissä oli runsaat kymmenen vuotta sitten.
    Tulin Tallinnassa parturista ja oli kiire hammasklinikalle; A-terminaalissa ei ollut yhtään taksia ja 1212 tarjosi ”ei oota”. Siinä oli kaksikin tunnuksetonta taksia ja kysäisin hintaa Tornimae 5; tiesin sen olevan 6-7€; tarjosin kymppiä, molemmat vastasivat eteivät he kympillä aja metriäkään.
    Onneksi sitten 1212 vastasi ja sain taksin, mittarihinta 6€, mielelläni sen kympin sitten maksoin.
    Tämä tulee olemaan arkipäivää Suomessakin, onneksi en täällä taksia tarvitse.

  3. No onneksi ei tarvitse siellä Taksi käyttää nuot kuoro ystävät kuljettaa jos mulla siihen on tarvetta mutta tuota vilppiä ne koittaa kaikille nuot taksit terv tepivaari

  4. Käytän taksia aika vähän. Ruotsissa piti niin tehdä. Luin pari tuntia ohjeita ja kokemuksia sieltä, jossa opastettiin etsimään tietynlainen logo taksiauton kyljestä ja sopimaan hinta etukäteen. Näin toimien kaikki meni hyvin ja annoin mieluusti vähän tippiäkin. Todella ilahduttava maahanmuuttajakuski liikkui kaasuautolla ja antoi vielä hyödyllisiä vinkkejä matkaevääksi.

    Suomessa minä totta puhuen pelkään takseja. Vähän on kokemuksia, joista pääosa on huonoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *