Ihan tavallinen maanantaipäivän ateria … mutta maukas.

Tuli tuossa syötyä. Vaimo oli jo aiemmin tehnyt ruuan ylijäämistä; perunasose, kanapasta, soseuttamalla paksun keiton. Mausteeksi valkosipulia, sipulia, nekin soseuttamalla.

Minä taasen tein katkarapumuhennoksen; MSN-sertifioitua koillis-Atlannin pientä katkarapua, 200g.

Ensin pienensin pienen palon chiliä, siemenet pois, valkosipulia 5 kynttä, inkivääriraastetta 1/2 dl, sipulia, oliiviöljyyn pannulle hautumaan, siis hautumaan, ei paistumaan. Kun chili ja sipulit olivat lähes kypsiä, lisäsin sulatetut katkaravut, ruohosipuli-, minttu-, nokkossilpun sekaan ja jätin hautumaan. Sekoittelin seoksen ja sitten vaan aterioimaan.

Mitään kulhoja syvän lautasen lisäksi ei tarvittu; alkuruoka siihen lautaselle, lusikalla suuhun, sitten vaan keittoa pääruuaksi.

Sanoisin kyllä, että uskomattoman hyvä ja yksinkertainen lounasateria.

 

5 vastausta artikkeliin “Ihan tavallinen maanantaipäivän ateria … mutta maukas.”

  1. Meillä ”ylijäämistä” syntyy joko miljoonapataa tai pyttipannua, riippuen aineksista.

    Mielenkiintoinen resepti katkarapumuhennokselle, pitää ihan kopioida talteen.

  2. Mika, siinä tuo chili pitänee valikoida akselilla mieto – tulinen. Mieto chili ei kaikille ehkä mieto.
    Jos aivan mietoa chiliä kypsennät, ehkä puoli tuntia, se miedontuu. Chili itsessään jakaa käyttäjiä.
    Katkarapujen ja jättikatkarapujen reseptejä olen yrittänyt muotoilla jos vaikka miksi. Katkarapu on erittäin mielenkiintoinen ruoka-aines mutta sen valmistaminen, se se vasta mielenkiintoista onkin.

    1. Meillä chili on aina kompromissi. Emäntä tykkää miedosta ja itse taasen mitä tulisempi, sitä parempi, mutta kun yhteistä ruokaa tekee niin välimuoto on paikallaan ja mielummin enemmän sinne emännän suuntaan.

      Valkosipuli on taasen molempien suurta herkkua, kuin myös sipulit yleisemmin ja yrtit. Villiyrttien kohdalla olen päättänyt ottaa haasteen itselleni ja opetella tunnistamaan / käyttämään nykyistä, hyvin suppeaa tietoa / osaamista paremmin.

      Katkarapu on ihan kaikkein helpoin pilata, onnistuminen onkin jo sitten haasteellisempaa, mutta kuten sanoit, mielenkiintoinen raaka-aine ja onnistuessaan erittäin hyvä.

  3. Meillä aikanaan työmaaruokalassa sanottiin viikkokatsaukseksi. Minä mitään teidän ruuistanne ymmärrä, mutta tarttui silmäni mausteisiin, varmasti menisi vatsani rikki teidän mausteillanne.

  4. Chili on kovin ihmisiä jakava mauste; raakana en minäkään sitä syö mutta esim öljyssä hauduttamalla se kapsiini loivenee huomattavasti. Esim, jos raakakypsytetty kala, cheviche, on jääkaapissa pari yötä, chili maistuu paljon loivemmin.
    Minä kyllä käytän kaikenlaisia chilejä, sipuleita, valkosipulia, piparjuurta, inkivääriä, kurkumaa ja kaikenlaisia luonnonyrttejä (ilmaisia muuten), ja puutarhayrttejä maustamiseen ja runsaasti, enkä vielä kertaakaan niihin ole kuollut, jos en sairastunutkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *