Olipas hieno päivä ulkoilla.

Olipas eilen niin hieno päivä, että pakko oli tuo Passeli päästää kevättuoksuja tuntemaan tuonne liikenteeseen. Asiantynkääkin oikein kehittelin, siis kauppareissu.

Hymyä veti huuleen kun hurautin erään ”kyykkypyöräilijän” ohi polkematta pitkässä loivassa nousussa; ohitettavan ilme oli näkemisen arvoinen ja sitten kuitenkin alkoi hymyillen ohittaa minua. Se on tuo laatikkopyörä siitä mukava härpäke, että se helposti saa kanssapyöräilijät hyvälle tuulella, ainakin näyttää usein siltä.

Aika pitkähkönkin lenkin tein; välillä poljeskellen ja välillä vaan ”naatiskellen”.

Se on mukava autonkorvike pikkureissuilla (20-30km) tuo Passeli ja edullisia kilometrejä sillä tosiaan tulee.

7 vastausta artikkeliin “Olipas hieno päivä ulkoilla.”

  1. Tampereella näyttää tulevanhyvä päivä tästäkin ainakin vielä terv tepivaari

  2. Niin se taitaa tulla tänäänkin eilisen toisinto; täytynee kait keksiä jokin syy raitille lähtöön.
    Kyllä se pyörä vaan on oiva kuntoiluväline; minullakin kun on tuo vasen polvi nivelrikkoinen, pyörän päällä ei ruhon painoa tarvitse kannatella ja kuitenkin ainakin jalkalihaksille tulee kuntoilua.

  3. Hieno oli todellakin päivä, ainakin vuodenaika huomioiden. Minäkin raivailin yhden palstan koivikoita, siellä oli ainakin miljoona pihlajaa. Suuren osan niistä oli jo hirvet katkoneet latvoista parin metrin korkeudelta.

    Tuli siellä sitten ongelmiakin, ei millään pysynyt raivaussahan kulmavaihde suorassa. Aina muutti asentoaan ja tietysti terä sen mukana. Moneen kertaan kiristin ruuvit ja sitten kävi niinkuin pelkäsinkin, toinen ruuvi poikki. Nyt onkin talkoot, kun pitäisi saada sen ruuvin pää pois kierteestä. No, jatketaan yrittämistä.

  4. Onkos Sinulla Pentti tuommoinen Dremel Multi tai vastaava? Niissä löytyy monenkokoisia kiekkoja, jopa alle 7mm. Sellaisella ura ruuvinpätkään ja iskumeisselillä ulos.

  5. Onhan niitä ollut monenkinlaisia, kaikki pienet vaan taitaa olla poikki. Ongelma tässäkin on, kun tuo ruuvi on 6mm ja jotain erikoisterästä. Ei edes pora jättänyt siihen jälkeäkään. Minä ratkaisin poraamalla reiän viereen ja laitoin siihen 6mm pultin. Sekin saattaa kyllä mennä poikki, aika näyttää.

  6. Joo, Pentti, rakentelin mönkijään kärryä ja sitten ihmettelin; miksi siihen aislevyyn ei poralla reikää saa. Ratkaisin hitsaamalla koko systeemin mutta kovaa terästä se oli.

  7. Minulla tuli 22 000 askelta askelmittariin, josta leijonaosa Tampereen Keskustorilla. Olin siellä järjestyksenvalvojana, vapaaehtoisena. Kävelin toria pitkin poikin ja katselin vaalitilaisuuksiin osallistuvien perään.

    Pari huutelijaa piti vähän rauhoitella ja jutustella että mistä kenkä puristaa. Eipä ollut muita huolia meillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *