Ostoksia etelä-naapurista.

-_Tulipahan eilispäivänä käytettyä naapurin puolella tuo Doblo huollossa (ml kaasupuolen tiiviystarkastus), projektin hinta 195€, merkkihuolto, ei siis hinnankiroissa. Vaikka lisäisi matkakulut laskuun, silti kannattavaa, syynä työtunnin hinta ja se, että tärkeimmät varaosat merkkiliikkeissä löytyvät hyllystä/Autospiritin luotettavuus ja osaaminen.

Tuli sitten katsasteltua vastaavan Doblon uushintaa; 17 500€, takuu 3v. Olisi kannattava ostos, jos olisi tarvis.

Muuten ne ostokset naapurista? Käydessäni A-terminaalin viereisessä Sada-Marketissa parturissa; voi sitä Kaukoidän rättien määrää, jota suomalaiset sieltä ostavat. Halpaahan se on mutta se laatu?

Vaateostokset, kengät, ruoka, kodinkoneet … jne, vähänkään laadukkaammat tuotteet alkavat olla suomalaisissa hinnoissa. Ainut ostokritiikki on mielestäni, että vastaavaa tuotetta Suomesta ei saa. Kyllä se ostosmatkailu alkaa olla hiipumaan päin.

Eräs kannattava on hammaslääkäripalvelut, varsinkin implantit jne, joista Kela ei korvaa juuri mitään.

No, reissu tuli tehtyä pikareissuna; aamulaivalla meno ja viimeisellä paluu, eivät ne ostokset kovin suuria olleet, vain auton huolto ja tilapäisasuntoni vuokrasopimuksen uusinta, se kun piti tehdä paikallisesti. Nyt sitten taas kelpaa yöpyä tarvitessa ”omassa kämpässä”.

Tulihan sitä taas tietysti taxiakin ajelutettua, järjestelmä miltei sama kuin meillä nykyisin. Ei ne taxien tulot hääppöisiä siellä ole, vaikka autot ovat uudenkarheita, mm klo 13-aikoihin ei kuljettajalla ollut 10€:n keikasta rikkoa 50€:n seteliä. Pakko oli taxia käyttää kun sinne, Ehetajatetee 122 (lähellä Rocca al Marea), julkista olisi pakko ollut ajaa kahdella eri bussilla.  Onneksi kortti kävi kuten siellä tulee kaikissa taxeissa käydäkkin.

10 Replies to “Ostoksia etelä-naapurista.”

 1. Velipoika tapaa käydä autonsa huollattamassa Tallinnassa, itse asustaa Vihdissä ja käy töissä Helsingissä niin menee tavallaan vähän siinä samassa.

  Paljon on rahaa säästänyt vuosien varrella ”Volkkarin” ja Audin huolloissa vs. Suomen hinnat.

  Itsellä on vierähtänyt aikaa viime käynnistä, kun ei ole ollut oikein mitään asiaa ja huvikseni en jaksa lähteä. Parhaat eesitiläiset kaveritkin ovat asuneet pysyvästi Suomessa jo useamman vuoden, joten ei ole sellaistakaan asiaa ollut.

 2. Mika; ensisijainen ratkaisuni autohuoltoon (merkkikorjaamo), saamani kokemukset, merkkikorjaamo Suomessa vs Tallinnassa. Usean vuoden kokemusta on kertynyt; eestiläiset merkkikorjaamot kuittaavat 3 – 0 koko potin.
  Tämän lisäksi minulla on runsaasti tuttavia ympäri Eestin, on kiva tavata ja muuten saada vinkkejä; mitä kannattaa ostaa, mikä kyseenalaista.
  Miksi minulla on ”oma” asunto Telliskivessä; yksinkertainen syy, haluan herätä kuten olen tottunut, aamiainen samoin. En halua olla kenenkään ”ristinä”. Tuttavani aina morkkaavat minua kun en halua yöpyä heidän perheessään; lienen poikkeava tyyppi; seurallinen erakko.

 3. Rahalla saa ja hevosella pääsee sanoo vanha sananlasku.
  Hieman ehkä avauksen vierestä mutta mitä eroa on hyvämaineisella paikallisella korjaamolla ja maalikylän merkkikorjaamolla takuuajan ulkopuolella. Kuinka vanhaa autoa kannattaa huollattaa tai korjauttaa merkkikorjaamolla?

  1. Myllymatti, auton takuu ei raukea vaikka autoa huollettaisiin muussa kuin merkkikorjaamossa, takuu ei raukea myöskään vaikka huollossa käytettäisiin ns. tarvikeosia. Edellsiin viitaten, auton takuun säilyminen perustuu EU:n rymäpoikkeusasetukseen.

   Yllättävän moni ei tätä edelleenkään tiedä.

 4. Matti; huollatin 95-mallisen MB-609:n aina Eestissä. Takuusta ei ole kyse vaan esim siitä, että kun auton hain; korjaamopäällikkö aina ilmoitti, mitä seuraavaksi pitää tarkastella, siis asiakassuhde.

 5. Luin tässä aamusella nimim Markon jeremiaadin eestiläisestä taksista.
  Käytän pääsääntöisesti omaa autoani mutta taksiinkin silloin tällöin pitää turvautua.
  Jos et tiedä taksiyhtiön taksataulua; katso takaoven (oikealla) tarifia, lähtöhinta pitää olla n 2,50 – 3,00€, muuten kallis. Käytän aina Kroone taksoa, pn:o 1212, aina edullinen ja ei väliä, onko kuljettaja venäläinen vaiko eestiläinen; kusetetuksi en koskaan ole joutunut. Autot ovat siistejä ja kysytty hinta pätee, jos et ennestään hintaa tiedä. Yleishinta n 5-10 km on alle 10€.

  Toisaalta, hinnan kysyttyäsi, ahtaudu taksiin ja lyö etukäteen sovittu hinta kuljettajalle käteen ja ei kun menoksi. Tätäkin joskus vuosia sitten olen tehnyt, kunnes päädyin Kroone taksoon..

  Parturissa jos edullisesti ja laadukkaasti haluat käydä, suosittelen Sada Marketin parturia. Kaikki tytöt ovat eestin venäläisiä mutta palvelu ja työn laatu huippua, eestinkieltä muuten ymmärtävät vaan mielellään eivät puhu. Hiusten leikkaus mm 10€. Tarvitessa odotan suosikkiparturilleni, tukka ja parta = 15€, tietää miten tahdon partani ja tukkani leikattavan. Tietää myöskin työn onnistuttua saavansa tippiä sen 5€. Suomessa vastaava homma maksaa vähintäänkin 30€; laadusta ei välttämättä niinkään takeita.

 6. Muuten jos Tallinnassa haluaa syödä edullisesti ja hyvää; ehdoton valinta on Söökla, suomeksi ruokala. Sijaitsee Pärnu maanteellä, oikealla puolen, hieman ennen rautatien ylittävää siltaa.

 7. Marko; ryssällä hyyty hymy Virossa kun katsoin tarpeeksi rumasti ja päästin pari kirosanaa mausteeksi, sovittu summa käteen ja heippa vaan. Näille pitää olla tylympi kuin ne itse on, millään ”anteeksi …
  Näinköhän maailmalla on tapana. Ihan toiseen olen tottunut ja sentään Eurooppaa kiertänyt vuoden jos toisenkin.
  Emme me suomalaiset mitään ”yli-ihmisiä” ole, Samanlaisia kuin missä tahansa maassa. Siten tulee paikallisten kanssa toimeen. Vuodet ovat minuakin opettaneet.
  Miksi kommentoin Markon avauksia/kommentteja omassa blogissani, tapa deletoida kommentti, rakentavakin, lienee opittu eräältä toiselta entiseltä olkaveljeltään. Joten pitäydyn omissa avauksissani.

  1. Juu, Kalle, murehdi sinä omia asioitasi äläkä heitä minun blogista juttujani tänne.

   Jos saman taksifirman ryssä kuski yritti pistää omaan taskuunsa, niin enhän minä sitä maksa, muiden hinnat samalta matkalta kun on aina se oikea sovittu hinta eli kaksi kertaa halvempaa ja jos minä sanon ryssälle Viron taksissa jotta : ”suksi kuuseen” niin se on tasan minun asia. Virolaiset oli ihan toisenlaisia kuskeina kuin tämä ryssä johon törmättiin.

   Ainahan voit Kalle mielesi pahoittaa toisen blogi kirjoituksesta, sille sairaudelle minä en mitään mahda ☺️

 8. Ei liene sairaudesta kyse. Se vaan on niin, että vuosikymmeniä kun siellä olen oleillut, taksillakin ajellut, uskoisin tuntevani niin eestin venäläisiä kuin eestiläisiäkin. Ei heidän kanssaan koskaan ole ongelmia ollut; ei edes eestinvenäläistenkään kanssa, samoja eestiläisiä ovat.

  Se tuo ”ryssäviha” ei minun mielestäni ole mitenkään tarkoituksenmukaista. Ei se eestiläisten tuttavienikaan mukaan ole niin. Eestin venäläiset ovat vuosikymmeniä, kansalaisia tai eivät, ovat rakentaneet yritystoiminnallaan elä-naapuriamme nykyiseen talousnousuun. Samanlaisia eestiläisiä kuin muutkin.

  Peipsijärven rannoilla enin osa on venäjänkielisiä ja siellä paljonkin kulkeneena, en osaa heitä eestinkielisistä erotella.

Kommentoi