Päivän ruoka.

Vaimo edelleenkin Ruotsin puolella kyläilemässä. Sain tehdä ”miu mau mukkaan” päivän ruuan.

Kypsensin höyrykattilassa (en koskaan liottele ruoka-aineksia vedessä), vihreää parsaa, punaista ja vihreää paprikaa, valkosipulia (peipsiläistä) sekaan ja hieman kylmäsavupaistin suikaleita.

Kippasin kypsyttyään pannulle.

Tein kaksi uppomunaa, päälle juustoraastetta, mausteeksi mustapippuria ja hiukan suolaa.

Varsin yksinkertaista ja helppoa valmistaa, maukastakin.

8 vastausta artikkeliin “Päivän ruoka.”

    1. Lisäys, et sitten tehnyt samalla kattilasotalla koko viikoksi apetta… 🙂

  1. Hiillijalanjäljestäni en oikein osaa hahmottaa, parsa kotimaista, samoin paprika, kuin myöskin herkkusienet; en koskaan tee kuin päivän aterian, mikrossa en ruokaani lämmitä. Mikro kelpaa vain pakasteiden nopeahkoon sulattamiseen.

    Tähän samaan yhteyteen sanoisin; en ole koskaan ruuanlaitossa keskittynyt ruoka-ainesten pelkkään kypsentämiseen vaan yritän aina esim reseptistä huolimatta tehdä ”omannäköistäni” ruokaa.

  2. Edelliseen vielä lisäten; ehkä joku paheksuu Peipsijärveltä hakemaani valkosipulia, siis kerran vuodessa. Paheksukoon. Sillä reissulla vierailen sikäläisten ystävieni luon, osteskelen jonkin verran sikäläistä suitsukalaa, jne. Minä kun en lentele lomillani, en myöskään reissaile valmismatkoilla, jne. Ne vähät reissut vuodenmittaan kulminoituvat lähinnä Tallinnaan ja lähiseuduille.

  3. Aika osuvaa, minullakin on tuo puolisko lähdössä Ruotsiin tuttavien luokse ensi viikoksi ja vesi kielellä jo odotan että saan taas keittiön hetkeksi käyttööni…

  4. Laadusta perunaa, paistettua ahventa ja kanttarelli-sipulipaistosta tuli laitettua, eikä yhtään hullumpaa ollutkaan.

  5. Luulenpa itse että aloitan varmaan lasagnella. Minulla on tapana pistää sekaan aurajuustoa ja oliiveja. Muuten aika peruskauraa, jos nyt vähän mausteisempaa versiota soosipuolesta.

    Toki saattaa myös olla että jos laiskottaa, käräytän pannulla vaan kanafileitä, dippaan niitä johonkin kermaviilikastikkeeseen ja kylkiäiseksi kilon pussi porkkanoita raakana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *