Perunapiiraita uusvanhalla reseptillä.

Vaimoni sitten paistoi perunapiiraita yhdessä yhdistelemällämme reseptillä; siis päissämme miettien. taikina tehtiin perinteisesti ruisvoittoisesti.

Sitten laitettiin höyrykattilaan perunalohkoja n 1,5l. Keitettiin pehmeiksi.

Perunalohkot  kulhoon ja tehosekoittimella soseeksi. Sitten yksi valkosipulin kynsi (peipsiläistä = miltei kaupan koko sipuli), se puristimen läpi,  kaikki loppu soseeseen, 1 rkl soijakastiketta, 1 rkl voita,  pari ”Kallen munaa” sekaan. Kaikki taas huolellisesti soseuttaen ja sitten tunniksi kannan alle jääkaappiin.

Sitten vaan paltsikalla kuoret kasaan ja täytteet sisään ja kuumaan uuniin, siten, että ”korvat mustuvat”, mummoni termi. Sitten vesvoilla voitelu ja liinan alle lepäämään.

Mitään munavoita nämä eivät kaivanne, vaikka onhan meillä ”kallen munista” tehtävää munavoitakin saatavilla.

 

 

5 Replies to “Perunapiiraita uusvanhalla reseptillä.”

  1. En ole koskaan itse tehnyt karjalanpiirakoita. Kaupasta tulee ostettua sekä riisi- että perunapiirakoita. Yleensä irto-sellaisia, tuoreita. Ajattelin ostaa pääsiäisenä ja niiden päälle haen Vuoriselta savulammasta ohuen ohuina siivuina.

  2. Lipsahtipa yksi oleellinen mauste pois, nimittäin ripaus kurkumaa; antaa mukavan makulisän ja tuosta soseestakin tulee keltaisempaa. Kurkuma on hyvä mauste.

Kommentoi