Siilin paluumuutto.

Eilen sitten pitkästä aikaa siilihavaintokin, iltasella köpötteli pitkin pihaa tuohon saunan terassin eteen.

Vuosia on siitä kun viimeksi siilejä pihallamme on havaittu. Havainnon todentaa, siis siilien vähentyminen, sekin, että auton alle kuolleita siilejä en pariin kolmeen vuoteen ole havainnut.

Tässä ”tosi-tv:ssäni” = työhuoneeni ikkuna; tikkapariskunta toi viikolla poikasensa (3) pähkinäapajalle lintulaudallemme. Hyvin siinä ”punabaretitkin” ovat viihtyneet.

Ennen aamuviittä samoille apajille ilmestyy myöskin harakkaperhe, kolme poikasta niilläkin. Kurre (t) esiintyy pitkin päivää samoissa kuvioissa; pähkinät mielessä niilläkin. Onkohan meidän ”lennostollamme” jonkinlainen perhesuunnittelu meneillään?

Mikä ihme? Naakkapariskunnallakin on kolme jälkeläistä; aamuvieraita nekin.

Korppi käväisi eilen aamulla samoissa maisemissa; urbanisoituu näköjään sekin.

4 vastausta artikkeliin “Siilin paluumuutto.”

  1. Eipä ole siilejä näkynyt meidänkään pihassa, toisin kuin noin kilometrin päässä anoppillan pihassa, jossa niitä mennä tuhistaa useampia ihan päivittäin.

  2. Meillä on ihanteelliset olosuhteet siilille, niin kuin kuvastakin näkyy, tämmöisiä käytäviä meillä risteilee pitkin pihaa; kyllä sen puolesta otollista siilialuetta on.

  3. Tuttu blogihan tuo on. Koko ikäni eräänlainen siilien hoivaaja kun olen. Talvipesiäkin pihassamme on kolme; yhdessäkään ei ole asuttu pariin kolmeen vuoteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *