Uutta perunaa.

Vaimo toi marketista kilon ruotsalaista uutta perunaa. Suhtauduin varauksella mutta kun se höyryssä keitettiin, luonnollisesti tuoretilliä runsaasti päällä, näytti se ihan oikealta uudelta perunalta; kilohinta 1, 40€/kg.

Lounaaksi syötiin; perunaa, kylmäsavukalaa, silliä ja tillivoikastiketta.

Jyvin se maistui, tosin silli jäi kyllä syömättä. Ei ole enää Saukon silliä, vain Orklaa, joka on vähän sinnepäin ja hinta/laatusuhde kehno.

Kun tuota perunaa ja kylmäsavukalaa kastikkeineen mutustelin ja mietiskelin; Mitenkähän torilla oikein tulevana kesänä se perunakauppa käykään? Torilla kun kotimaisesta pyydetään (kaikkihan myyvät rymättyläläistä), n 13 – 15€/kg (pikkukappa 1,5kg), eikä aina laadusta ole takeita. Kyllä siinä tämmöinen eläkeläinen miettii kaksikin kertaa, ostaakko kotimaista kilon, vaiko ruotsalaista 10kg; hinta sama molemmilla satseilla. Niin maatiainen olen perunan maun suhteen, että en uskoisi erottavani kotimaista ruotsalaisesta. Mielelläni suosisin kotimaista … mutta, se hinta.

Kuukaudessa tuo perunan hinta sitten puolittuukin ja kesää myöten sinne 15%:in tuntumille.

 

 

 

 

 

 

4 Replies to “Uutta perunaa.”

  1. Joo mulla oli vappuna samaa uuttta pottua ja savusiikaa nyt ei ollut omaa savustusta oli osto tavaraa mutta hyvää oli molemmat . terv tepivaari

  2. Viikko sitten tuli syötyä uutta perunaa, silliä ja tilliä, olivat myös ruotsalaisia, ihan ok…mutta pitää sitä suomalaista saada. Noh, tänä kesänä omalta viljelmältä mökiltä sitä sitten tulee….

  3. No, onhan meilläkin noita ”ämpäriperunoita tulossa, puolen tusinaa ämpäreitä laitoin. Saas nähdä?
    Tuo ämpärikasvatus; yrttejä, valkosipulia, kiinan- ja ruohosipulia, tilliä, persiljaa kasvattelen noissa ämpäreissä. Metalliämpäriin pohjaan reikä, multaa ja kasvikset kasvamaan. Helppo hoitaa rikkaruohot ja muutenkin lannoitukset (kananpaskaliuoksella) ja kastelut. Kirvoja yms torjun nokkosliuoksella.

  4. joo,
    ite tein vuosi sitten havainnon että uusien perunoiden laatu laski huomattavasti kun kauppa alkoi myymään vain kotimaista, ruotsalaisen sijaan. Mutta mun kaupasta en ole viellä bongannut uusia ruotsi pottuja, täytyy lähteä jostain metsästämään,

Kommentoi