Yskää, nuhaa, limaa; helpotus.

Minulle tämmöinen tilanne tuli viime viikolla; yskitti, nuhaakin ja limaakin alkoi kertyä tuonne kurkunpäähän.

Ei kun tuonne yrttiämpärille, sieltä pari timjamin oksaa ja vastakarvaan riipien lehdet, se varsi kun on aika voimakkaan makuinen ja puumainen. Pari päivää makustelin ja oireet  hävisivät; se on se wanhan ajan rohtolääkintä ja siihen, tosin rajoitetusti uskon.

Valmistan muuten nykyäänkin pääasiallisesti omaan käyttöön tassuvoidetta; calendulauutetta, kuusenpihkaa, hunajaa, kasvisöljyä ja mehiläisvahaa.

Toimii muuten kaikenlaisissa ihovaurioissa, haavoissa, palovammoissa jne. On aivan riittävästi omia kokemuksia, niin koirilta kuin ihmisiltäkin.

6 vastausta artikkeliin “Yskää, nuhaa, limaa; helpotus.”

  1. Rohto / luontais ”lääkitys” on ihan ok, kunhan se menee juuri kuten mainitset ”rajoitetusti uskon”.

    Ikävä kyllä niitä markkinoidaan myös ihmelääkkeinä ja vielä isompi ikävä on se, että moni siihen markkinointiin uskoo.

  2. Näinhän tuo on. Paljon olen kokeillut pihkaa, tervaa, eteerisiä rohtoja, sipulihauteita, valkosipulimurskaa tyynyn vieressä … jne.Aika toimiviksi ovat osoittautuneet. Monet alkoholiin uutetut rohdot ja rohdostuotteet, kuten esim Riga balsam, Underberg, mm, olen oppinut huomaamaan esim ruuansulatusvaivoissa toimiviksi. Apteekin hyllylläkin löytyy mittavat määrät näennäislääkkeitä.

  3. Minulle ei mistään poppaskonsteista ollut apua. Eilispäivänä otti kirurki aamulla puukon käteen ja meni kummastakin kyljestä sisään. Veisteli3-;4 tuntia ja nyt makaan Tampereen Sydänsairaalassa.

    Arvatkaapa onko helppo kirjoittaa sängyssä selällänsä pienellä kännykällä ja melkoisessa tokkurassa.

  4. Eiköhän sitä tästä, lääkäri lupaili vähän loppuviikosta. Johan sitä tänään käveltiin terapeutin kanssa pitkät pätkät sairaalan käytävillä.

    Kiitos parantumistoivotuksesta ja tarpeellisuudesta, vähänhän minä täällä, varsinkin viimeaikoina. Kyllä näitä luen ja joskus kommentoinkin, uutta avausta en oikein pysty tekemään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *