EU:n lyijyn totaalikielto ammuksissa uhkaa Suomen turvallisuutta

EU:n ”vihreitä” ja näin ollen myös kommunistisia arvoja ajavia tahoja on liikaa EU:n päättävissä elimissä. Jos lyijyluotien totaalikielto hyväksytään tänä vuonna saamme ripustaa aseemme naulakkoon ja alkaa vuolemaan puunuolia tulevaa invaasiota vastaan joka tulee taas kerran Venäjältä!

Tässähän toivotetaan idän master-rotu tervetulleeksi mm Suomeen ilman että voimme ampua laukaustakaan, Ottawan sopimushan varmisti jo sen että suomalaiset saa menettää kentällä lisää omaa vertaan, nyt puunuoliin ja nuijiin siirtyminen mahdollistaa tänne tulon riemusaatossa.

”Lyijyn käytölle metsästyksessä, urheiluammunnassa sekä kalastuksessa puuhataan totaalikieltoa. EU-komissio on pyytänyt Euroopan kemikaalivirastoa (ECHA) valmistelemaan rajoitusesitystä.

Aiempi esitys kielsi lyijynkäytön kosteikkoalueilla.

Valmisteilla oleva uusi rajoitusesitys kieltäisi kosteikkojen lisäksi lyijyn metsästys- ja urheiluammunnassa käytännössä kokonaan.

Asiasta tiedottaa Suomen Metsästäjäliitto.” (Maaseudun Tulevaisuus)

Kuvahaun tulos: reserviläisammunta"Kuvahaun tulos: puunuija"

Siirrymme joukkojemme osalta sitten raudasta takaisin puuhun…terve ja hei!

Huomioittehan että ensin tämä uusi laki koski vain kosteikkojen alueiden ammuntaa, eli lähinnä kymmenet tuhannet haulikot olisi jäämässä metalliromuksi koska ainoastaan lyijyluoti toimii niissä. Nyt EU ajaa lyijyn totaalikieltoa, se alkaa koskemaan sitten jokaista ampuma-asetta, myös sattuneesta syystä PV: käyttää lyijyluoteja…kohta saa varusmies kiviritsan ensi aseeksi ja kun koulutetaan lisää niin jousen, milloin aletaan rakentamaan katapultteja epäsuorantulen turvaamiseksi…

14 vastausta artikkeliin “EU:n lyijyn totaalikielto ammuksissa uhkaa Suomen turvallisuutta”

 1. Viherhulluus näyttää olevan vallitseva tauti EU:n virkamiehistössä ja erityisesti -naisistossa.

  1. Sinänsähän kielto ei perustuisi tieteelliseen totuuteen, vaan vihersatuihin, missä lyijy liukenee veteen.

   1. Itseasiassa lyijyn ympärille muodostuu sidoste kemiallisesti kun se joutuu kosteaan ja maaperään, eikä siitä juuri luontoon päästöjä tule, ampumaradoilla on järjestelmät maaperässä jossa lyijyä otetaan talteen ja mm Siilinjärven ampumaradalla on lähivesissä vähemmän lyijyä kuin suurissa vesistöissä Siilinjärven ja Kuopion ympäristöissä. Vesinäytteet näistä vertailtavissa, eli käyttövedessä voi olla enemmän lyijyä.

  2. Nyt alkaa näkymään tämä tunnetasolla tehtyjen päätöksien vaikutus…

 2. Edelleen painotan myös Kokoomuksen Mykkäsen päätöksiä tiukentaa aselakeja kovemmaksi Suomessa kuin muualla EU:ssa, tämä tulee maksamaan verta kun taas Venäjä hyökkää Suomeen. Nyt tämä EU vihreiden lyijykielto sinetöi Suomessa turvallisuusuhan, Kokoomus on varjo entisestään.

  1. Lisäys:” Lain voimaantulo tietäisi pahimmillaan ampumaurheilun, ilma-aseharrastuksen, metsästyksen ja reserviläistoiminnan loppulaskentaa, Immonen kritisoi.” (Ote suomenuutisien linkistä) ja näinhän tämä homma menisi..

 3. Kuuntelin mökillä radiosta keskustelua tästä asiasta, tavallisen haulikon muuttaminen toimimaan muulla kuin lyijyhauleilla maksaa n 2000€, tällä hetkellä ainoimpia pajoja on mm Englannissa.

  Kuka pistää parinsadan torrakkoon tuommoisen summan, toisaalta se materiaali mikä sitten lentäisi piipusta ulos jää mm puuhun kiinni niin että sahojen terät menisi pilalle kun kohdalle sattuu…

  Semmottii…

  1. Kuka rikkoo lähes 90 vuotta vanhan ja lyijyhauleilla hyvin toimivan aseensa ”korjaamalla” sen?

   1. Jos pelkästään haulikkokielto tulee niin se meinaa että kymmenet tuhannet aseet menee sulattoon. Niillä ei tule olemaan mitään arvoa. Kyllä Kokoomuksen aloittama linjaus sopii tähän, ei tule uusia harrastajia kun ei ole aseita.

 4. EU masentaa ..

  Ranskan presidentti esittää (m.m.) NATO:n korvaamista EU- joukoilla – pitäisikö nauraa vai itkeä`?

  EU:n puolustusvoimat olisivat varmaan yhtä tehokkaita kuin Välimeren rajavartiosto, jotka avustavat pakolaisia EU-alueelle.

  EU:n puolustusvoimien kivääreissä varmaankin käytettäisiin kumiluoteja.

  1. Kohta EU on pelkkä paperiarmeija, tätä ajaa mm Suomen Kokoomus, PS hakisi kovempaa linjaa, mutta se ei käy näille…

  1. Lisäys, Vihervassemisto on samaa mieltä täysin Kokoomuksen kanssa, en olisi ikänä uskonut.

Kommentoi