Mahdollisuus isoon konfliktiin

Syyrian joukot siirtää kalustoa ja joukkoja kohti pohjois-Syyriaa kurdien tueksi, mitä tekee Syyrian liittolainen Iran. Toisin kuin Yhdysvallat, Iran ei ole hylkäämässä liittolaisiaan Syyriassa.

Turkki on saanut jo kokea tappioita kurdien puolustussodan seurauksena. Kuinka syvälleTurkki luulee rakentavansa ”turvavyöhykkeen” toisen maan alueelle?

Yhdysvallat on sekaisin, sillä ei ole enää minkäänlaista ulkopoliittista vaikuttajaa Trumpin keskittyessä vain omaan tulevaan vaalikampanjaan.  Jatkuva ministereiden erottaminen Yhdysvaltain hallituksessa on luonut tehottomuutta päätöksiin eikä kukaan uskalla ottaa vastuuta mistään koska #hastag#hastaq# presidentti pystyy aamuyöntunteina erottamaan ministerin, syy voi olla että naamataulu ei kiinnosta, väärä ele, väärä liike, väärin sanottu. Ja fudut.

Lähi-Itään on tulossa suuria ongelmia. Ja iso rooli siinä on heikon presidentin Trumpin rooli tässä asiassa.

7 Replies to “Mahdollisuus isoon konfliktiin”

  1. Toi torvelo Bush nuorempi kävi siellä arabien mailla aiheuttamassa kaaosta joka jatkuu edelleen. Nyt aiheuttaa tumpelo Trump lisää kaaosta kun antoi niiku Turkille luvan hyökätä. Taitaa olla edessä pirunmoinen hulina ja kaaos.

    1. Tuntuu että vuosi vuodelta jenkeillä on huonompia ja huonompia johtajia, merkki vallan murenemisesta.

  2. Kurdien oli pakko suostua päästämään Syyrian joukot raja-alueelle. Muuten Turkin tukemat Syyrian jihadisti kapinalliset olisivat murhanneet ja ajaneet pakoon kaikki alueen asukkaat. Saapa nähdä, miten tilanne kehittyy. Turkki on Assadin vihollinen mutta Venäjä taas veljeilee molempien kanssa. Häviäjiä ovat Kurdit ja USA.

    1. Turkki pelaa rikasta ja rutiköyhää, pahimmassa tapauksessa länsimaat ajaa sen enemmän Venäjän leiriin. Kaikki olisi voitu estää jos Trump ei olisi siirtänyt joukkojaan, vaikka niitä vähän oli, mutta ne oli siellä…

Kommentoi