Venäjä valmistelee itämeren hallintaa tai jopa hyökkäystä Kotkaan tai Helsinkiin..?

Venäjä rakentelee sotilaslentokenttiä sotilaskoneilleen kaikessa hiljaisuudessa Suursaareen (oli ennen Suomen maaperää). Sijainti on aivan Helsingin ja Kotkan vieressä…. sattumaa, minä en usko sattumiin…

 

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/venaja-rakensi-sotilashelikopterikentan-suursaareen-suomenlahdelle/7505842

 

 

 

 

29 vastausta artikkeliin “Venäjä valmistelee itämeren hallintaa tai jopa hyökkäystä Kotkaan tai Helsinkiin..?”

  1. samaan aikaan kun täällä väitellään erään ”vajaan” aloittamaa blogien lyttäystä, niin ryssä valmistelee tänne tulemista…?

  2. Uutislähteen (Tass) mukaanhan sinne rakennetaan neljä helikopterialustaa lennonjohtorakennuksineen. Näin tuosta uutisesta ymmärsin.

  3. Kenttä kuin kenttä, lentotoimintaa varten ja sotilaallisia operaatioita varten. Onhan tässä mielenkiintoinen tilanne… rauhaa tällä rakentamisella ei edistetä…

  4. No, tosiasiassa Venäjällä on hallussaan Itämeren lukko, Kaliningrad.
    Venäjä voisi niin halutessaan sulkea liikenteen Itämerelle Kaliningradista pohjoiseen ja maavoimien kuljetus Suvalkin käytävän kautta olisi mahdottomuus. Balttian mailla on avoin puolustamaton merialue, balttian ilmavoimat +/- 0.
    Jos Suomi liittyisi NATO:on, saisimme koko balttian ilmatilan kontollemme.
    Kaikkien balttian maiden omat asevoimat ovat vähintäänkin puutteelliset jos eivät olemattomat.

    1. Nythän Virolla ei ole juuri laisinkaan ilmavoimia, tälläkin hetkellä Nato hoitaa sen tehtävän. Jos kuuluisimme Natoon olisi meidänkin ilmavoimien tehtävät helpompia koska saatavilla olisi aina liittoutuneiden kalustoa varmistamaan rajojamme, varsinkin itämeren läheisyydessä.

      Edelleen on huolestuttavaa tämä Venäjän touhu, ei ainakaan paranna itämeren tilannetta. En ymmärrä mitä hyötyä tuolla iänikuisella uhkaamisella on. Olisivat normaalisti.

      1. Jos Suomi liittyisi NATO:on, saisimme melkoisen rasitteen kohtuu varmasti, nimittäin koko balttian ilmavalvonta, tunnistamislentoineen. Ei sekään ihan halpaa olisi.

  5. Huomioikaa että blogin aihe on epäileväinen… ei silkkaa tietoa. Jotainhan tässä on meneillään kun muutaman kymmenen kilometrin päähän Suomen rannikosta tälläisiä sotilaskenttiä rakennellaan. Luuleeko joku että sama onnistuisi jos Suomi rakentelisi moisia kenttiä Venäjän rannikon viereen….

  6. Luuletko Marko jotain voittavasi pelkäämällä naapurimme kaikkia liikkeitä? Saahan ne omalla maallansa tehdä mitä huvittaa ja meiltä kysymättä!
    Käytkö sinä aina kysymässä naapuriltasi, saatko kääntää peltosi? Naapuriasi varmasti pelottaisi sinun perunanviljelysi?

    1. Kuka pelkää mustaamiestä..

      Johan kirjoitin että tämä blogin aihe on epäileväinen.

      Semmottii…”Veikko Vallaton”

  7. Mikäli kovasti pelottaa, voi naapurilta varovasti kysästä, että mitä se puuhaa!

  8. Auttaakohan se pelkääminen jotenkin?
    No, pelätään sitä ilmastonmuutostakin, mutta auttaako se?
    Venäjän kanssa on vähän sama, kuin ilmastonkin, kummallekaan me ei mahdeta mitään, vaikka olisimme kuinka hyviä omasta mielestämme!

    Siispä PELÄTÄÄN LUJAA! JOSPA SE AUTTAIS!

  9. Suursaari oli ennen sotia suosittu kesänviettopaikka mannersuomalaisille. Silloin Molli-Jori Malmsten teki hienon valssin Suursaaresta. ”Suursaaren helmassa herttaista on, kun laineet ne liplattelee”. Laulettiin valssissa.
    Ei oo enää herttaista katsoa, kun idän ikuinen uhka Suomelle roudaa rautaa nyt niin lähelle Suomea. Vain 50 kilsaa kotkaan. Miksi? Onko Suomen Nato-uhka vai Itämeren herruuden tavoittelu? On meillä siinä ”ystävä” voi perrrkele.

      1. Marko tuli tuo kommentti kahteen kertaan vahingossa.Voisitko poistaa sen.

    1. Tuota hienoa valssia ei ole tehnyt Georg Malmsten vaan ruotsalainen Evert Taube vuonna 1932 nimellä Calle Schewens vals (I Roslagens famn). Molli-Jori ei siinäkään mielessä ole sitä tehnyt että hän ei ole sitä levyttänyt, vaikka on varmasti useinkin sen laulanut esiintymiskeikoillaan. Suomessa ja suomeksi valssin teki tunnetuksi Arvi Tikkalan levyys vuodelta 1937 Pallen sanoin nimellä Perämies-Kallen valssi (Suursaaren helmassa).

      Tämä kommenttini on älyllisintä ja asiallisinta mitä tässä blogissa ja kommenttiketjussa on kirjoitettu. Voiton kommentistani tässä suhteessa vievät vain Kalle Pohjolan paljon älylllisemmät ja asiallisemmat huomiot.

  10. Olisikohan tuo nyt aivan noinkaan? Helsinkiin on muuten pitkälti toistasataa kilometriä; helikopterille kuitenkin melkoinen matka.
    Piruja voidaan maalata seinille halumme mukaan mutta ne realiteetit?

  11. Suursaari muuten on rajoitetusti turismille avoin, lähivedet myös. Jo myöskin se, että uutisen julkaisi venäläinen uutistoimisto; lienee silläkin merkitystä.

  12. Mitähän hyötyä Venäjä tavoittelisikaan hyökkäämällä helikopterein esim Helsinkiin?

    Eivätköhän nämä helikopterialustat liene lähinnä puolustuksellisia.

    Venäjän toimenpiteitä viimeisten vuosikymmenten Itämeren alueella voisi luonnehtia lähinnä puolustuksellisiksi ja eräänlaisiksi signaaleiksi puolustusvalmiudesta.

    NATO on pikkuhiljaa hivuttautunut Venäjän rajojen pintaan; se ei liene vailla seuraamuksia. ”Kylmä sota” lähenee taas jälleen ja syytön ei liene USA:kaan. Valitettavasti.

  13. Vielä noista taisteluhelikoptereista, eivät ne ole ensiportaan kalustoa. Ensimmäiset iskut tehdään hävittäjillä, sitten tulevat ml-joukot ja apuvälineenä tst-helikopterit.
    Tst-helikopterit ovat ensisijaisesti puolustuksellisia aseita, eivät intervention kärkeä.

    Eivät Venäjän strategit niin tyhmiä ole, että iskisivät Suomeen, huomioimatta Suomen kohtuu hyvää puolustusvalmiutta. Se sitoisi melkoisen määrän hyökkääjän kapasiteettia; ei olisi viisasta.

    1. Pitäisikö Suomenkin hankkia vaikka Apache taisteluhelikoptereita ja rakentaa sotilaskenttiä esim Imatran ja Möhkön alueelle… Koska ei niillä mitään tee..?

  14. https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat
    Tässä olisi ehkä uutta tietoa tuosta Suursaaresta. MPKK:n tutkijan näkemys vs melko hysteerinen reagointi venäläisten toimista omalla alueellaan.
    Kyllä mielestäni NATO:n ujuttautuminen Venäjän alueiden pintaan on vain seuraus.
    Suomen liittyminen NATO:oon toisi mielestäni veronmaksajien kukkarolle lisärasitetta, lisävelvoitteiden muodossa. Lienee muuten NATO:n tavoitekkin, koska esim Eestin puolustusvalmius; NATO-joukkojenkin lisäksikin, on kovin heikko.

  15. Venäjän suhteidemme pääarkkitehti sotien jälkeen, presidenttien Mannerheim ja Paasikivi tekemää pohjatyötä jatkanut Urho Kekkonen määritteli että Suomen turvallisuuspolitiikka muodostuu ulkopolitiikasta ja aseellisesta puolustuksesta. Hän katsoi että näistä verrattomasti tärkeämpi on ulkopolitiikka.

    Tälläkin blogialustalla hauistaan pullisteleva ”rautaa rajalle”-väki sen sijaan katsoo jälkimmäisen osatekijän määrääväksi. Se väki on tässä suhteessa talvisotaa edeltäneen ulkopolitiikkamme linjoilla. Ulkopolitiikkaa väheksyttiin – sitä ei tehty. Suomen ulkopolitiikkaa hoidettiin pään asemesta takapuoli edellä kuten Paasikivi tokaisi.

    Kun Neuvostoliitto 30-luvun loppupuolella toistuvasti ilmaisi huolensa Suomen rajan sijainnista 30 kilometrin päässä Leningradista, Suomen mielipide ei pitänyt sitä minkäänlaisena turvallisuusuhkana Leningradille eikä antanut sen vaikuttaa ulkopolitiikkaamme..

    Suursaari sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Kotkasta ja noin sadan kilometrin päässä Helsingistä. Pyssyuskoisten katsannossa sinne rakennettavat helikopterikentät ovat turvallisuusuhka Suomelle mikä vaatisi lisää rautaa rajalle. Onneksemme kuitenkin historiasta kantapään kautta saatu opetus korostaa tällaisten asioiden hoitamista ulkopolitiikan avulla. Mannerheimin, Paasikiven ja Kekkosen muotoilema linja kestää ja pitää – myös nykypoliitikkojen kalupakissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *