Venäjältä yllätysharjoitus Norjaa vastaan

Venäjän merivoimat järjesti yllätysharjoituksen jolla voidaan käytännössä katkaista huoltoreitit Norjaan ja mobilisoinnit sodan aikana. Venäjä harjoittelee ja rakentelee samaan aikaan Suursaareen itämerelle uusia sotilastukikohtia… sattumaa, minä en usko sattumiin… Miksi harjoitella hyökkäyssotaa naapurimaihin jos ei sitä aikoisi toteuttaa… tuskin kukaan menee hammaslääkärille hakemaan paikkaa tulehtuneeseen hampaaseen ja ryntää pois tuolita…

https://www.verkkouutiset.fi/venajalta-varoitus-natolle-suurharjoitus-norjan-edustalla/

8 vastausta artikkeliin “Venäjältä yllätysharjoitus Norjaa vastaan”

  1. Mikä hiton hätä Siulla on ? Pyssyjä komerot täynnä. Jos on armeija niin tottakai se harjoittelee. Itsekki oot reenaillu ties kuinka monta kertaa.

    1. Missä ”tulipalo”, soita sinne palokunta… jos tulipalon aikana ei ole palokuntaa… kuinka sitten käy. Hätää ei ole kuin silloin kun tapahtuu… mietippä Reijo näin.

  2. Mietitty on,enkä eväänikään väräytä Venäjän harjoitusten vuoksi.

  3. Luinpahan melko tarkkaan tuon Verkkouutisten artikkelin. Harjoitushan oli liitännäisharjoitus Itämereltä palaaville laivastoyksiköille. Samalla viesti NATO:lle, ei alkuunkaan Norjalle; näin käsittäisin. Mielenkiintoinen oli myöskin tuo kommenttiosuus, siellä näiden sivustojen sotilasasiantuntija ”upotti ” noin vain Venäjän laivasto-osaston.

    Artikkelissa myöskin selviteltiin se asia, että harjoituksesta oli ilmoitettu ennakkoon, jostain syystä norjalaiset eivät oikein reagoineet. Samalla tuotiin ilmi Suomen NATO-jäsenyyden ja isäntämaasopimuksen mahdollisia ongelmia.

    Harvoin ko verkkosivustolla vierailen mutta tutun tuntuinen henki siellä näyttäisi olevan.

    Mitä Suursaareen tulee; 4-5 helikopterialustaa ja polttoaine- ja lennonjohtorakenteet eivät nyt oikein muodosta sotilastukikohtaa. Kuten uutisoinnissa on luettukin, rakenteet perustuvat pääosin kybersodankäynnin tarpeisiin (dronet yms laitteet ja niiden torjunta).

    En tosiaankaan huolestunut ko uutisoinnista; näitähän riittää viikoittain.

    1. Isot kalistelee, me pienet katsotaan sivusta… milloin kolahtaa… ei voi tietää…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *