Myrkynkeittoa eduskunnan kyselytunneilla

Tuli taas kerran katseltua telkkarista eduskunnan kyselytuntia. En nyt puutu itse keskustelun sisältöön vaan siihen miten moni siellä viisauttaan esittää. Usein se menee niin että ollaan kärkeviä, hyökkääviä, toista lyttääviä, ylimielisiä, ehdottomia, yhteistyöhaluttomia, ilkeileviä. Miksi se noin pitää olla, olemmehan me tolkun ihmiset heidät sinne kuitenki viisaudessamme äänestäneet.

No jos istunto televisioidaan niin kuvittelevatko edustajat että sanoma katsojiin menee paremmin perille kun se esitetään naama vihaisilla kurtuilla negatiivisella etten sanoisi v-mäisellä äänensävyllä ja kehonkielellä.

Niissä piireissä joissa itse liikun ja keskustelen ollaan toki montaa mieltä maailman menostaa mutta tapaa vaihtaa mielipiteitä ei leimaa vihaisuus ja syyttely, asiat vain saattavat riidellä.

7 vastausta artikkeliin “Myrkynkeittoa eduskunnan kyselytunneilla”

  1. Oiskohan osittaista teatteria kun kansa näkee ”että kuinka koviksi ollaan” yhteisten asioiden hoidosta.
    Onneksi lienee poikkeuksiakin tai toivotaan ainakin. Mutta politiikka ei ole helppo ”peli” ehkäpä peli politiikkaa.

  2. Eipä ole koskaan tullut kyseistä ohjelmaa katseltua. Muuten kyllä tulee joskus mietittyä, onkohan meidän äänestäjien päässä yhtään järkeä, kun mokomia on joskus valtaan valittu. Ihan puolueesta riippumatta käyttäytyvät välillä huonommin, kuin tarhaikäiset kakarat. Nythän se näytelmä on taas menossa, kun yritetään meille äänestäjille näyttää se edustuspuoli, jos sellaista on edes olemassa.

    1. Jos otetaan otanta Tampereen torilta jossa oleskelisi 200 ihmistä ja kyseiltäisiin heidän tekemät rikokset ja vilpit ja verrsttaisiin tulosta eduskunnan 200 edustajaan voittaisi eduskunta rikoksien ja vilppien määrässä heti.

      Kuuluukin kysymys…miksi aina samat roistot äänestetään takaisin…?
      Nyt on muutoksen aika ja se tulee tapahtumaan.

  3. Minäkään en katsele moisia ohjelmia.

    Jo ihan uutistenkin perusteella näyttää, että yhteistyön rakentajat ovat vähissä. Riidankylväjistä sen sijaan ei ole puutetta. Yksi pahimmista riidankylväjistä ja aivan mahdottomien lupaajista on mielestäni demarien Antti Rinne.

    Siihen verrattuna demarien suosio näyttää kohtuuttomalta. Haluavatko äänestäjät tosiaankin pääministeriksi riidankylväjän jopa antaa sellaisia lupauksia, joita ei voi täyttää? Jos Rinteen lupaukset täytettäisiin, niin se tietäisi Suomen konkurssia. Sitäkö punainen Antti Rinne ajaa?

    Ennenvanhaan sanottiin: Nälkä on punikki. Meinaako Rinne ajaa suomalaisten enemmistön kurjuuteen, nälkään – että nälkäiset äänestäisivät punikkeja? Huomatkaa mihin tilaan Venezuela on ajautunut punikkien johdolla. Kansa pakenee nälissään maasta, jolla on valtavat luonnonvarat.

    1. Kokoomus on yrittänyt parhaansa mukaan ottaa huomioon sen sanonnan: Nälkä on punikki. On yritetty kasvattaa kakkua, että siitä kakusta riittäisi jakaa huonompiosaisillekin.

  4. Kevyttä se on Suomen eduskunnassa edustajien messuaminen, monissa muissa varsinkin entisen itäeuroopan maissa vastaavissa kokouksissa pistävät toisiaan turpaan ja kantavat jopa niskaperseotteella vastustajiaan pihalle 🤣.

    Kokoomus ja Kepulit tippuu puoluekannatuksessa ja se on oikein. Puolue tulee, puolue menee, puolue vastaa teoistaan. Se on voi voi jos kusetus ei menekään läpi.

  5. Politiikan penkkiurheilijana tulee seurattua kyselytunteja ja täysistuntoja toisella korvalla muun tekemisen ohessa ja kyllä tänäänkin sai Huovisen määrittelemät ”selkäkeikkanaurut” pariin kertaan.

    Oppositiosta esitetään kysymyksiä ja hallituksesta ollaan vastaavinaan esitettyihin kysymyksiin.

    Tänään erityisesti itseään ja tulevaisuuttaan etsivä ulkoministeri Soini kunnostautui ihan huolella puhumaan aivan puuta heinää niin filippiiniläisten hoitajien kuin myös aiemman puolueensa kohdalta ja jälkimmäinen on helposti todennattavissa eduskunnan pöytäkirjoista.

    Sääli, että Soini on tekemässä Väyryset, olisi sitä ehkä kunniakkaampiakin tapoja voinut olla tunnustaa tappionsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *