48 vastausta artikkeliin “Huolestuttavaa”

  1. Siksi kirjoitin minusta kirjoitetun vastavetona. Oikein että poistit molemmat. Aikani odotin kun minusta tehty artikkeli keikkui blogin sivuilla ilman että kukaan puuttui asiaan….

    Tämä on oikea linja kuten Pentti Tuominen blogissaan kirjoittaa.

  2. Onkos tämä teksti oikeudenmukainen….?

    Juhak, jos nyt hiukankin otat lasit päästäsi ja tutkit Juhani Putkisen( kok) ja Marko Suutarin (ps) juttuja, niin alkaa tulla epäilys, että kuulut samaan ”sotahullujen” joukkoon, jos tuo kommenttisi on ilman viskilasia kirjoitettu

    Blogisti karjalaisen ”Mauno Koivisto” aiheisesta blogista poimittua. Vai saako täällä haukua henkilöitä kuten tässä tämä eräs tuntuu taas, huom, taas harrastavan

  3. Oikea linja olisi ottaa käyttöön omalla nimellä kirjoittaminen. Niin kauan tämä blogisto ei kehity ennekuin näin tapahtuu. Rupeaa olemaan samaa tasoa ellei alempaakin kuin joku Suomi24.

    Minä kirjoitan kaikkialla omalla nimelläni niin täällä kuin fb:ssäkin. Ja vastaan kirjoituksistani, vaikka vittuilisinkin- aiheesta niin kuin muutkin, mutta nimelläni.

    Tässä mielessä ylläpito ei ole ajan tasalla.

    … ja vielä kysymys; miksi tästä on todellakin syntynyt ”persublogi” ? Minä ihan halveksumiseni tähden kommentoin, kun lähes kaikki muut ovat jo kadonneet.

    1. Itse kullakin on motiivinsa osallistumiselle, mutta se, että motiivina on toisten halveksuminen niin…

  4. Toivoisin, että ”mutku toi alotti” ei olisi se tapa mihin Pentin varsin asialliseen huomioon sanottiin.

    Se, että joku muu on idiootti – ja uskokaa vaan, niitä maailmassa piisaa – ei tarkoita että on seurattava samaa ketjua.

    Joka kerta kun laitat viestin nettiin, kysy itseltäsi: rauhoittaako tai ratkaiseeko tämä kiistaa, vai pahentaako se sitä? Välttämättä ei tarvitse olla kumpaakaan jos kyse on vaikkapa huumorista tai taustoista, mutta varmista että viestisi ei syyttä suotta pahenna asiaa.

  5. Niin, annetaan ihmisten kirjoitella aiheistaan. Ei niitä tarvitse ammatikseen haukkua ja jos ei keskustella osaa niin turha sinne on silloin ikävällä tavalla kommentoida….

  6. Jos tuntuu, että keskustelu politiikasta aiheuttaa päänsärkyä, voipi keskustella vaikkapa ruoanlaitosta, säästä, ohuen ohuista leikkeleistä, luonnosta, muodista, autoista…

    1. Niin kauan, kun tämä on persublogi- mikään muu ei kiinnosta kuin Halla-ahon lausunnot, jota persut eivät ymmärrä, mutta rukoilevat polvet ruvella kuten jotkut heidän vihaamansa Allahia.

  7. Pentti ja Kyuu oikeilla linjoila…vain minun mielipiteeni,vaikka myös tavallaan ymmärrän Karjalaisenkin ”linjan/-tavan kuin eräästä seikasta on kysymys”.

    Ei täällä liene ns.”pyhimyksiä kuin susiakaan” ja mitä tulee Suomi 24…on paras olla sanomatta mitään,no jos hiukan niin perziistä …anonyymeinä voi vaikka suoltaa suolensa ulos !

    Ei muuta !

  8. Eipä näytä nimellä kirjoittaminen mitään auttavan jos on pokkaa haukkua muita. Jos pysyttäisiin asioissa niin homma toimisi. Mutta jotkut on kuin pojat hiekkalaatikolla. Onneksi ”äiti” tuli apuun.

  9. Valitettavasti oikean nimen vaatiminen ei auta, sillä mistä minä voin tietää että Marko Mörkötalo on oikeasti Marko Mörkötalo, tai Jutta Jutunjuuri oikeasti Jutta Jutunjuuri.

    Mutta sen korostan, että jos joku kirjoittaisi jotain laitonta, se kyllä saataisiin selville kuka on kyseessä, oli nimi tai nimimerkki, oma tai varastettu.

    Juhanille ehdotan, että katsoin etusivua tänään kun pääsin toimistolle. Jokainen etusivulla näkemäni juttu oli muuta kuin politiikkaa. Mielestäni ammut aivan liian herkästi tällä syytöksellä. Se on toki kovin inhimillistä että keskittyy siihen mikä on itselle tärkeää.

      1. Sinä Karjalainen nimeät jonkun persuksi tietämättä asiasta mitään.
        Sinä nimeät blogin persublogiksi vain siinä aloitetun asian perusteella tietämättä mitään siitä, mitä kantaa aloittaja edustaa missään mielessä.
        Sinä haukut kaikkia niityä persuiksi, jotka eivät ole kanssasi samaa mieltä asioissa, mistä sinulle hämmästyttävän moni muukin kuin persu on tällä hetkellä huolissaan.
        Sinä leimaat persuiksi perusteetta – suosittelen, että aloitat oman blogisivun persuhaukkumiselle ja pidät sen pois täältä varsinkin, kun sotket persut jokaikiseen asiaan – niihinkin, joilla ei ole edes teoriassa mitään kytkentää persuihin.
        Jos persu on noin vakava ongelma sinulle, suosittelen vakavasti terapiaa ja pitkäaikaisena.

        1. Juhak – et kai nyt ole tosissasi noin yksinkertainen. Mielipiteesi ja muiden samaa asiaa tukevat kertovat, ketkä ovat ja eivät ole kannattajia. Tuohon ei edes tutkivaa journalismia tarvita.

  10. Täällä väitetään olevan pelkkiä persuja, sotahulluja ja muita ei haluttuja blogisteja tämän ”karjalaisen” mielestä.

    Katsoppa itse peiliin. Olet monasti sanonut ja toivonut tämän blogin loppumista. Jos ei ole muuta agendaa niin annatko edes muiden pitää blogi sivujaan täällä rauhassa vikoineen päivineen, kiitos.

    1. oletko ottanut taas pari viskiä liikaa kun ei kirjoitus suju….? Ei voi tietää…

  11. Karjalainen on oikeassa, persublogihan tämä on, mitä sitä totuutta kiertelemään.

    Miksi sitten näitä aina joskus käyn lukemassa, aina vain harvemmin toki, ehkä kerran viikossa, parissa?

    Jotenkin muistelen haikeasti AL-blogia, jossa sielläkin oli toki kaikenlaisia sattumuksia mutta se media ei ollut täysin persujen hallussa. Siellä oli kaikenlaista kirjoittajaa ja jopa naisiakin. Oli homoja, vasemmistolaisia, vihreita, oikeistoliberaaleja, kepulaisia, kommunisteja, jehovia, uskovaisia…

    Toki ymmärän että nuo ajat ovat menneet pois, eivätkä ne koskaan enää palaa. Silti harmittaa Pirkan Blogien puolesta, miten siinä näin kävi että tästä tuli äärikonservatiivien persu-media.

    Tästä varoiteltiin, kaikki tiesivät miten lopulta tulee käymään, ja niin myös kävi.

    1. Ettei vaan tämä kirjoittaja olisi karjalainen esiintyen väärällä nimellä, vaikka itse väittää kirjoittavansa oikealla nimellä. Ylläpidon kannattaisi tarkistaa IP-osoitteet.

      Tässä blogistanissa tarvitaan kuria ja järjestystä.

      1. Putkiselta roskaa.
        Heikki Karjainen Tampereelta ja aivan oikealla nimelläni blogeissa ja muualla pitsi tämä blogi joka vaati googlen mm. kirjautumisen.

        Ei minun tarvitse vittuilla nimimerkin takaa, vastaan siitä omalla nimelläni.

  12. Olen varmaankin osallistunut tämän blogistanin toimintaan jo ainakin lähestulkoon sen perustamisesta saakka. Olen toivonut, että käyttäjäkunta laajenisi ja kirjoittelu olisi asiallista – saahan sitä aina toivoa.

    Täällä on useita ihan hyviä kirjoittajia ja kommentoijia – sekä omalla nimellään, että nimimerkillä.

    Sitten on muutama riidankylväjä – sekä omalla nimellään, että nimimerkillä. Valitettavasti on myös henkilöitä, jotka haluavat estää kylmien tosiasioiden julkaisemista – esimerkiksi sotahistoriasta. Ovat vaatineet esimerkiksi minun bannaamistani – lähinnä siksi että kerron imperialistisen roistovaltion Venäjän kannalta epämiellyttäviä tosiasioita.

    Olen kirjoittanut omalla nimelläni ja vain omalla nimelläni julkisuuteen enemmän kuin 50 vuotta: Venäjää ja kommunismia vastaan; Suomen itsenäisyyden säilymisen puolesta; Suomen maanpuolustuksen tehostamiseksi; ihmisoikeuksien puolesta; hieman myös energiapolitiikasta. Olen kirjoittanut pääsääntöisesti vain yhteen blogiin kerrallaan – aina omalla oikealla nimellä.

    Ehkä eniten olen kirjoittanut Uuden Suomen Puheenvuoroon – kirjoitukseni ovat siellä edelleen täysin olemassa. Aamulehden blogeihin rupesin kirjoittamaan lähinnä siksi, että se oli lähinnä punikkien mielivallassa – halusin sinne vastapainoa. No, se lakkautettiin ja suuri määrä kirjoituksiani lensi bittiavaruuteen. Toivon edelleen, että Pirkan blogeista kehittyisi hyvä blogistani – ehkä täältä pitäisi kuitenkin bannata pahimpia riidankylväjiä, jotta asia ei peittyisi turhan riitelyn alle.

    Jotkut ovat esiintyneet täällä usealla eri nimellä ja/tai nimimerkillä. Se pitää mielestäni estää. Täysin sitä ei voi varmaankaan estää, mutta ainakin osittain.

    1. Vai että yli 50 vuotta; mielestäni netti on toiminut vajaat 40 vuotta yleisölle, mitä sitten lehtien kommenttipalstoille, se lienee eri asia. Kaikenkaikkiaankin kommenttisi lienee vähintään ylimitoitettu.

  13. Ylläpito voisi myös ihan oman avauksensa mukaan poistaa juhakin ilkeän kommentin ”terapiasta”, samoin kuin Markon ilkeän kommentin ”viskin ottamisesta”.

    Se voisi olla juuri tämä päivä kun tämä blogisto alkaisi tervehtyä, ihan kuinka itse tahdotte…

    1. Tämä viskinottamiskommentti tuli persukammokaveriltasi Karjalaiselta, joten osoittele häntä.

  14. Voimia ylläpidolle. Tätä lastentarhaa ei ehkä voi ihan panta kireällä moderoida.

  15. Leimallisesti riidankylväjät täällä usein antavat ymmärtää että toinen kirjoittaja on jotenkin mieleltään epävakaa, häntä siis neuvotaan hankkiutumaan ”terapiaan”, koska hän on eri mieltä.

    Toinen riidankylväjän metodi on vihjailla toisen kirjoittajan nauttineen ”liikaa alkoholia”, jolla siis pieni, vihainen ja ärtynyt mieli pyrkii mitätöimään argumentin, johon hän ei itse selkokielellä pysty vastaamaan.

    Kolmas riidankylväjän metodi on muka ”tukehtua” aamukahviin ja tukeutua postaamaan äärimielisiä, kansaa ja kansakuntaa hajottavia linkkejä.

    Tässä mediassa esiintyy muutama tyyppi, joiden vaikuttimia suomalaisen oikeusvaltion suhteen on syytä epäillä.

  16. Blogistaneja on hyvin monenlaisia. Lukuisia vuosia sitten olen kirjoittanut myös Suomi 24 (tms.) sivustolle. Siellä mellasti lähinnä anonyymit paskanpuhujat, joten en ole vuosikausiin edes vieraillut siellä.

    Toivon edelleen, että tästä Pirkan Blogeista kehittyisi hyvä blogistan. Ellei, niin joutunen palaamaan Uuden Suomen Puheenvuoroon, tms.

    Oma kotisivuni on edelleen varsin suosittu ja saan siitä positiivista palautetta – mutta siellä ei ole keskustelumahdollisuutta.

    http://jput.fi/

  17. ”Leimallisesti riidankylväjät täällä usein antavat ymmärtää että toinen kirjoittaja on jotenkin mieleltään epävakaa, häntä siis neuvotaan hankkiutumaan ”terapiaan”, koska hän on eri mieltä.”
    Jos joku löytää persun jokaikisestä aiheesta, ei jokin ole kohdallaan.
    Sinä _KK et ole erityisemmin asiallisia kommentteja missään vaiheessa esittänyt, vaan olet lähinnä haukkunut ja ”persuillut” Karjalaisen tavoin.
    Et todellakaan sovi malliesimerkiksi asiallisesta blogauksesta missään mielessä.

    1. juhak, siis tunnisti itsensä ”terapiakommenteistaan”. Häpeä nyt lapsellisia kommenttejasi, aikuinen konservatiivi.

      1. En viitsi hävetä persukammopaskan jauhamisen kommentointia, mutta sinulla _KK olisi syytä alkaa asiallisten asiaan liittyvien kommenttien kirjoittaminen pelkän persukammon ja muiden mollaamisen sijaan.
        Toistaiseksi olet keskittynyt vain jälkimmäisiin eikä asia ole kommenteistasi löytynyt.

  18. tapio_KK kirjoittaa:”Toinen riidankylväjän metodi on vihjailla toisen kirjoittajan nauttineen ”liikaa alkoholia”, jolla siis pieni, vihainen ja ärtynyt mieli pyrkii mitätöimään argumentin, johon hän ei itse selkokielellä pysty vastaamaan.”

    Eipä tarvitse kovin kauas ajassa taaksepäin mennä, kun löytää tapio_KK:n itsensä kirjoittamia kommentteja muiden alkoholin käytöstä.

    1. ”Juha U”, en miloinkaan ole väittänyt olevani erehtymätön pulmunen, voit aivan rauhassa , ”Juha Uu”, kaivella komennttejani.

      Tuo siis todistaa ettei kaikki taisto ole mennyt aivan hukkaan, mukava mielikuva ”Juha Uusta” stalkkaamassa silmä kourassa ja tukka sekaisin…

      Tuo on tietysti myös yksi riidanhaastajan ominaisuus, kaunaa riittää.

      1. Vai olisiko niin tapio_KK, että minulla muisti riittää pidemmälle taaksepäin? Ei tarvitse kaivella.

        Eli tunnistit itsesi.

  19. Kun oikein ahdistaa niin on hyvä muistaa se hassu ja samalla yksinkertainen asia, että osallistuminen on täysin vapaaehtoista, ellei sitten ole itse luonut itselleen osallistumispakkoa (viittaus aiempaan kommentiini).

  20. Ymmärtääkseni tämä blogialusta on nimeltään Pirkan Blogit. Joten jos tänne kirjoittaa niin mielestäni kaikkien pitää voida myös kommentoida kirjoituksia. Vaikuttaa siltä, että on tänne kirjoittavien joukossa henkilöitä, jotka luulevat omien kirjoitustensa olevan ”pyhiä” ja kommentointi ilman perseen nuolemista on punikkien hommia. Ei pidä kirjoittaa jos ei kestä kritiikkiä.

  21. Lisää tälläisiä blogeja, tässä on saanut lukea ja nauraa maha kippurassa näitä juttuja, bravo!!! 🤣🤣🤣,,,,, 🤗🤗🤗

  22. Jokaisella on aivan täysi ehdoton oikeus kutsua paikkaa ”persublogiksi” tai miksi vaan. Ei siinä mitään. Jos se on fiilis, kukas minä sitä kieltämään. Mutta siinä pitää hyväksyä että tämä on havainto jota ei välttämättä moni muu koe samoin, ja voi huomata että on eri veneessä. Kuuluu asiaan.

    En ole ihan varma mitä tämä julkisuuden ”sananvapauteen kuuluu sananvastuu” tarkoittaa, jotain outoa vissiin. Sen sijaan maalaisjärkiversiona tuossa on pointtia, kuten moni yllä sanoi. Saat sanoa, mutta saat myös vastata sanoistasi. Jokaisella sanalla voit rakentaa ja/tai hajottaa.

    Minä en aio kertoa kenellekään miten minun sanoja pitää tulkita, tai miten jonkun muun sanoja täytyisi tulkita. Nyky-yhteiskunnassa tämä ihmisten puolesta tulkitseminen on kovassa huudossa. Minä en pidä siitä. Mielestäni tekstin lukeminen ei saa olla liian helppoa vaan vähän sopii nähdä vaivaa sen pohdiskelussa.

    1. Sanoisin, että täällä on lähinnä kaksi räksyttäjää jotka jauhavat persuista koko ajan. Toinen heistä tosin osaa tehdä myös asiallisia kirjoituksia jos haluaa.

      Mielestäni jokainen voisi sensuroida henkilöön menevöt kommentit omasta blogistaan ja jättää kommentoimatta sellaisiin avauksiin joissa pelkästään valitetaan blogialustasta. Sen sijaan mielipiteet asioista ja varsinkin perustellut vastaväitteet pitäisi sietää ja halutessaan niitä voi tietenkin itse kommentoida.

      Kiitos kaikille asiallisille blogaajille, en ole kanssanne useinkaan samaa mieltä, mutta se juuri onkin mielenkiintoista, haastaa erilaiset näkemykset ja joskua jopa muuttaa hieman omaansa jos näyttää olevan aihetta.

  23. Itse kirjoitan yleensä omalla nimelläni, mutta puolustan myös sananvapauden nimissä nimimerkillä kirjoittamista. Moni epäkohta olisi jäänyt paljastumatta, jos anonyymiviestintä ei olisi sallittua. Esimerkkinä verkossa julkaistu kirjoitus, joka käsitteli Soneran kadonneita miljoonia ja joka kirjoitus julkaistiin myöhemmin kirjana.
    Isonkenkäiset voivat kostaa, jos aukoo julkisesti päätään.

    Totta kyllä some on sanut aikaan sen, että joudun miekin tarkastelemaan – nimimerkillä vaiko nimellä. Mutta ainakin toistaiseksi kannatan molempia.

  24. Sonera-kirja, oikelta nimeltään ”Minne hväisivät Sonerarahat! – –
    Arvopaperi fi. tarjosi 1000 euron vihjepalkkion kirjailijan paljastamisesta. – ArtHouse julkaisi kirjasta osittain sensuroidun pokkarivesion, jossa kirjoittaja esiintyi nimimerkillä Pekka Peloton. Keskusrikospoliisi kuulusteli ArtHousen toimitusjohtaja Heikki Havikkoa todiistajana saadakseen selville kirjan kirjoittajan, mutta Haavikko vetosi lähdesuojaan ja kieltäytyi vastaamasta kirjoittajaa koskeviin kysymyksiin. KRP yritti tuomioistuimen päätöksellä velvoittaa Haavikon vastaamaan kirjan kirjoittajaa koskeviin kysymyksiin. Korkein oikeus käsitteli asiaa ratkaisussaan ja se ei velvoittanuy Haavikkoa vastaamaan esitutkinnassa kirjan kiroittajaa koskeviin kysymyksiin. – Wikipedia.

  25. Tässä huomaa kuinka ”eräs” ajaa vain omaa agendaa ja tämän blogin alasajoa, koska tämä eräs ei siedä muiden mielipiteitä ja kirjoituksia. Naurettavaa esikoululaisen toimintaa, sille ei mahda mitään jos joku on niin harhainen, meitä on moneksi… 🤣

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *