Presidentti ei armahtanut ketään

Presidentti  Niinistö ei käyttänyt tänä vuonna armahdusoikeuttaan. Aiemmin oli hakemuksia tullut viitisenkymmentä vuosittain. Presidentti oli ennen hyväksynyt  1- 5 hakemusta vuodessa.

Nyt ei ollut yhtään hakemusta jota olisi KHO puoltanut ja jossa olisi ollut terveydellisiä syitä sen puoltamiseksi.

Ei ole miesmuistiin tapahtunut niin, että presidentti ei olisi käyttänyt oikeuttaan vuosittain. Kuulostaa hyvin ryhdikkäältä ja Niinistö olisi muutenkin luopumassa valtuudestaan ja jättäisi sen oikeuslaitosten tehtäväksi

 

21 vastausta artikkeliin “Presidentti ei armahtanut ketään”

  1. Oli kuunnellut oikeusoppineita eikä heilläkään ollut puoltaa ketään. Halosen aikana kaikki olisi vapautettu ja murhaajat laskettu kansan joukkoon jatkamaan tappamistaan.

  2. Jos tätä kautta menisi perille, niin toivottaisin Niinistölle ja perheelleen rauhallista joulua ja menestystä tulevalle vuodelle, no toivotan silti.

  3. Tässä on esimerkki Tarja Halosen linjasta. joka poikkeaa täysin Sauli Niinistön käytännöstä.
    .
    https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/56196-tunnettu-tappaja-vangittiin-vuosaaren-puukotuksesta
    29.9.2011

    Tunnettu tappaja vangittiin Vuosaaren puukotuksesta

    Andreas Hammar, entiseltä nimeltään Reijo Hammar, on vangittu Vuosaaressa 25. syyskuuta tapahtuneesta puukotuksesta. Hammar puukotti tuttavaansa yksityisasunnossa ja pakeni sen jälkeen läheiseen pubiin, josta hänet otettiin kiinni.
    *
    Reijo Hammar on surmannut aiemmin kaksi ihmistä, vuonna 1986 laivamatkalla tamperelaisen liikemiehen sekä vuonna 1988 karkumatkalla vankilasta toisen vankitoverinsa. Hänet oli tuomittu liikemiehen murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Hammar saatiin kiinni parin kuukauden pakoilun jälkeen ja palautettiin istumaan tuomiotaan. Tapon lisäksi Hammar ehti syyllistyä muun muassa pankkiryöstöihin karkumatkansa aikana.
    *
    Presidentti Tarja Halonen armahti Hammarin vuonna 2004.

  4. Halonen ajoi venäläisten ja muiden asiaa, ei Suomen asiaan. Edelleen ihmettelen kuinka mm Tuomioja on äänessä.. onko se joku made in russia robotti…?

  5. Halonen oli Suomen suosittu presidentti joka hoiti virkaa kaksi kautta.Tämä putkisjargoni savolaisten taholta on ihan bullshittiä. Mitä Tuomiojaan tulee niin eihän hänen ajatusmaailmansa ole samanlainen kuin savolaisten nationalistien. Kuitenkin hänet valitaan vaaleissa kovalla äänimäärällä joka kerta eduskuntaan. Voit Suutari kohdistaa sen ihmetyksen helsinkiläisiin äänestäjiin.

    1. Suosittu?
      Joillekin punapressa oli kuin taivaan lahja, toisille sieltä huonoimmasta päästä, joka ajoi enemmän vallankumouksellisten ulkolaisten ja femakkojen asioita kuin tavallisten suomalaisten.
      Helsinkiläisissä on se ongelma, että siellä on noita punavirheitä ja vasureita keskimääräistä enemmän ja se näkyy siinäkin, että hesan johdossa suhmuroi sinnetänne ja muut virheet mennen tullen.

      1. Jos suurin osa äänestäjistä valitsi Halosen niin onko se joillekin ??.Ja kerropa hieman tarkemmin mitä tarkoitat ”vallankumouksellisten ulkolaisten ja femakkojen asialla”. Mielestäni Suomessa ei ole ollut vallankumouksellista toimintaa hänen aikanaan. Ja mitä tulee Helsingin kaupungin johtoon, seillähän on vuodesta 1979 ollut kokoomuslainen kaupunginjohtaja.

  6. Minulle on ihan sama mitä puoluetta joku presidentti edustaa, kunha hän ei edusta puoluetta kautensa aikana kuten tämä Haloska teki. Siinä meni siliit ja rosollit sekaisin joulupöydässä. Haloskan aikana romutettiin 240 taistelupanssarivaunua, 220 kuljetus- tai rynnäkköpanssarivaunua ja yli 200 kenttätykkiä. Haloska sai siitä palkinnoksi kissan itselleen, sen Putin hänelle lahjoitti.

    Semmottii…

    On muuten tullut syötyä joulukinkkua niin että teryleenit paukkuu jos aamulla päälle vetää lenkille lähtiissään…

    1. Marko; … romutettiin 240 taistelupanssarivaunua, 220 kuljetus- tai rynnäkköpanssarivaunua ja yli 200 kenttätykkiä. …
      Monellakohan on henkilökohtaista havaintoja näistä romutetuista aseista? Minulla sattuu olemaan jonkin verran.
      Vaunukalusto oli enää hädin tuskin koulutuskäyttökelpoista, tykit eivät enää olleet moottorivetokelpoisia (kovapyöräisiä, osa jousittamattomia).
      Lopuksi vielä; Halonen ei presidenttikaudellaan olisi edes asiasta henkilökohtaista päätöstä pystynyt tekemään.
      Päätökset olivat poliittisia, perustuen asiantuntijalausuntoihin.

  7. Halosen jälkeen elinkautisvankien armahtaminen jätettiin pois presidentiltä. Helsingin hovioikeus armahtaa kaikki vaikka olisi miten vaarallinen, perusteluina joku ”päihteettömyys ja opiskelu”.

    Niinistö on kyllä armahtanut niukemmin kuin Halonen muutenkin. Mutta on hänkin silti armahtanut joitakin, pahoipitelystä, huumerikoksista ja rattijuopumuksesta tuomittuja. Perusteluthan ovat salaisia.

    1. Halosen aikana armahdettiin melkoinen määrä tuomittuja aseistakieltäytyjiä, joista ei liene ollut uhkaa tavallisille kansalaisille. Selittää osaksi kokonaisluvun.

      1. ”Halosen kaudella armahduksia lisäsi hieman puolestaan se, että hän armahti aseistakieltäytyjiä vastoin korkeimman oikeuden lausuntoa.”

        Näin on koska tämä lähes äärivasemmistoon kuulunut henkilö ajoi ns ”aseetonta Suomea” jonka itä voisi vallata milloin vain.

  8. Ja höpö,höpö.Ensinnäkin Suomen presidentin valta ei moiseen ole riittänyt. Päätökset tehdään eduskunnassa jossa on teikäläisten enemmistö ollut jo pitkän aikaa. Ja ihan vinkkinä ..näillä palstoilla on esiintynyt ystäväsi,ennustaja jonka ennustuspallo ei ole 30:n vuoteen toiminut.Joten ei kannata ”perintöprinssinä” jatkaa sitä samaa paskanjauhamista.

  9. Ei tuo Iivo nyt ihan tarkkaan ottaen pidä ehkä paikkaansakkaan. Lappeenrantaan on jo päivittäin tehty invaasioita eurot kädessä, Helsinkiin on hyökätty etelästä käsin, etupäässä kiinalaiset, vahvoin ryhmittymin.
    Lappiin on kiinalaisten ja venäläisten ryhmittymin hyökätty jo vuosia.
    Kyllä tämä Suomiparka on pian valloitettu.
    No, tietysti tuota pyssykansaa ei vuosikymmeniin ole näkynyt mutta ei Putkinenkaan ole vuosihuollattanut tuota kristallipalloaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *